TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Mesaj asymptote » 08 May 2016, 01:37

Takımı dizmişsin evsen, sırtın yere gelmez artık, güle güle kullan.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kiwi21 » 08 May 2016, 09:34

Şu sağ üstteki kare "şey" ne işe yarıyor acaba?
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Kordon Değiştirme Aparatı Tavsiye

Mesaj Ground » 08 May 2016, 09:49

Resim

Amazonda böyle bir set var 20$ kargosuyla 26 ya geliyor.

SE JT6226 19-PieceS Watch Tool Kit

https://www.amazon.com/dp/B001U99T4I/re ... lxbFCGM6RS

Features
Includes: 5pc Fixed Straight Fixed Blade Screw Drivers, Hammer, 20 Styles 360pcs Spring Bars
Includes: Tweezers, 3x Loupe, Watch Block, 2 Watch Back Openers link Pin Remover, 5 Extra Tips

Ben de bunu aldım gelince ayrıntılı resimlerim.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj asymptote » 08 May 2016, 10:34

kiwi21 yazdı:Şu sağ üstteki kare "şey" ne işe yarıyor acaba?

Pimleri çakarken bileziği tutmaya yarıyor..

Bu tarz setleri pek önermiyoruz ama madem almışsınız size de hayırlı olsun Ground.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj OnLyTNT » 08 May 2016, 11:17

Selamlar,

Bu tip ucuz bir set bende de var. Tecrübelerimi aktarayım biraz:

Bir kere bu tip alet edevatlarda alet işe uygun mu, ömrü ne kadar bunları sorgulamak gerekir. Mesela çekici ele alırsak, aslında sadece pimler için kullanılacak bu çekiç yerine herhangi bir çekiç kullanılabilir. Fakat atıyorum çivi çakmakta kullanacağınız çekiç hantal kalacaktır, çekicin kafası da büyük olacağından zorlanacaksınız ve yaptığınız bir hatada vereceği zarar daha büyük olacaktır. Bu açıdan kullanılacak çekiç saat için kullanmaya elverişli nispeten hafif, bir tarafı bu ucuz sette olduğu gibi plastik başlı olması tercih edilebilir. Bu açıdan bu çekiç gayet uygun bir çekiç. Daha pahalı bir çekice ihtiyaç olacağını sanmıyorum. Fakat ömrü ne kadar? Benim gibi ayda yılda bir pim sökecekseniz, bence gayet yeterli. Öte yandan bu hobiye ciddi emek veriyorsanız veya profesyonel olarak bu işlerle uğraşıyorsanız bu çekiçten hayır gelmez.

Pimleri sökmekte kullanılacak iki plastik aleti ele alalım. Bir kere gri olan için söylenecek çok bir şey yok. Plastik malzeme bu işler için gayet yeterli. 3$ da verseniz 10$ da verseniz aynı ürün. Fakat mavi olan vidalı alet için aynı şeyi söyleyemem. Alet hassas değil vidalı aksamı hedefe tutturmakta zorlanıyorsunuz. İş görüyor mu görüyor ama uğraşmanız gerek biraz.

Geçmeli kapak için kullanılan mavi saplı alet, yine iş görüyor ama günde 10 kere kapak açıyorsanız ömrü çok uzun olmayacaktır. Kordon sökme için yılan dilini ele alalım. Bendeki bildiğiniz çöp :). Bunun yerine düz tornavida kullanıyorum. Açıkçası ben buna başka bir çözüm düşünüyorum. Elimde taşlama aleti var bu tip işler elimden gelir. O yüzden kendim için yılan dili yapabilirim. Yine bu işe profesyonel gözüyle bakıyorsanız kaliteli bir yılan dili hem işinizi kolaylaştıracak hem de uzun ömürlü olacak. Bunun yeri elbette ayrı.

Cımbız? Çöp. Tornavidalar? Çöp. Bendeki tornavidalar yukarıda görünen setten farklı, belki bunlar daha düzgündür. Fakat bendeki tornavidaları saatin içini koyduk kenara dışındaki kapak vidalarını bile sökmek için kullanacağımı sanmıyorum. Elimde daha kaliteli bir set var o iş görüyor, bu tip durumlarda (pil değiştirmek vs..). Hobinizi saatin içine girecek kadar ileri götürüyorsanız tornavidaların en kalitelisinin seçilmesi şart. Cımbız belki mekanizma dışında ihtiyaç olunan yerlerde bir ihtimal kullanılabilir.

Genel olarak bu seti benim gibi ayda yılda bir pim, kordon, basit manada pil değiştirme işleri için kullanabilirsiniz. Fakat saatin mekanizmasına asla bu tip bir setle müdahale etmenizi tavsiye etmem. Tüm bu aletlerin faydası ve ömrü kullanma yerine ve sıklığına bağlı değişecektir...
Kullanıcı avatarı
OnLyTNT

Mesaj Ground » 08 May 2016, 11:43

Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi sık yapılacak çalışmalarda daha kaliteli malzemeler almakta fayda var.

Bu bilgilere göre basit ürünlerde denemeler yapayım alışana kadar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj kiwi21 » 08 May 2016, 13:12

asymptote yazdı:
kiwi21 yazdı:Şu sağ üstteki kare "şey" ne işe yarıyor acaba?

Pimleri çakarken bileziği tutmaya yarıyor..

Bu tarz setleri pek önermiyoruz ama madem almışsınız size de hayırlı olsun Ground.. :champ:

tesekkur ederim bilgiler icin [emoji106]
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Star » 03 Haz 2016, 13:06

asymptote yazdı:
Masterport yazdı:Çok güzel bilgiler, Eminönü'de alabilecek bir dükkan yok mu? Teşekkür ederim

Halen aynı yerinde mi bilmiyorum fakat Doğubank İşhanı'nda Gündoğdu Saat vardı. Orada bütün profesyonel saatçi aletlerini bulabilirsiniz.

Bir de Tahtakale'de Faruk Usta var. Neredeyse bütün saatçiler yedek parça teminini Faruk Usta'dan yapar. Doğubank'taki saatçilere sorarsanız yerini ayrıntılı tarif ederler..

Hala aynı yerinde asymptote :) oradayım şu an :thumbup:
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners