TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Ground » 05 May 2016, 13:56

manil yazd覺:Bu ilerin mant覺覺 biraz tuhaf. Sadece nokta at覺覺 yaparak pahal覺 da olsa (pahal覺 ne demek o da ayr覺 bir ey) hedefini yakalay覺p devam etmek en mant覺kl覺 olan覺 san覺r覺m.

Sub alm覺t覺m, 癟ok b羹y羹k bir ey olmad覺覺 takdirde ve sa kal覺rsak ( T羹rkiye'de biraz zor biliyorum) 30 y覺l sonrada bu saati bileimde g繹r羹yor olaca覺m. b繹ylesine uzun vadeli olarak bakarsan覺z g羹n ba覺na 1-2 TL'ye geliyor bir Rolex sahibi olmak. G羹n i癟inde popkek, sigara, 癟ay v.s asl覺nda paran覺n zaman deeri olarak nice sub'lar, PP'ler 癟覺kart覺r.

Demem o ki, maalesef merdivenalt覺 at繹lyede 癟al覺覺p i phone 6s kullanmakla saat olay覺 aras覺nda bir fark var. 襤kisini ayn覺 mant覺kla ele almamak laz覺m. Hep diyorum, u anki kafam olsa, Tag Heuer, Longines, Omega gibi max. 6 ay kullan覺p elden 癟覺kartmak i癟in urat覺覺m saatler yerine nokta at覺la rolex'imi al覺rd覺m. O y羹zden, "pahal覺" saat alma niyeti varsa imkans覺zl覺k nedeniyle deil ama "yok ben sonra al覺r覺m abi, al覺t覺ra al覺t覺ra gidelim" mant覺覺 doru deil. B繹yle biline. :)

An覺l hocam 癟ok hakl覺s覺n her fani bir no-date tadacakt覺r. :)

aka bir yana deneyimlemek, saate ulamak, 2. el se peinden komak kolda farkl覺 se癟enekleri yaamak da g羹zel.

Benim de akl覺mda saatleri sat覺p voltran覺 oluturup no-date almak var. :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj eraslani » 05 May 2016, 15:35

doyuma ulamak ve art覺k baka saatler peinde komamakta bir sorun asl覺nda..o zaman hobi bir 繹l癟羹de k繹relmiyor mu*
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj Clk » 05 May 2016, 16:44

Bu karsilastirma gercekten cok yapiliyor. Manil'in dedigi gibi cep telefonu ile saatin ne alakasi var? Cep telefonuna tonlarca para d繹k羹p 1-2 sene sonra neredeyse ise yaramaz, yavaslamis halde satmaya calismak yada bosa cikartmak bence paranin 羹zerine benzin d繹k羹p yakmak ile ayni.

Askeri 羹cretle calisip b羹y羹k paralari bu telefonlara yatiranlarin amaci ne? Ben T羹rkiye'de iken koca koca adamlar son model cep telefonundan caldirir kapatirlardi :lol: Neymis kont羹r'羹 yokmus :D G羹l羹nc duruma d羹smek bu degil de nedir?
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj manil » 05 May 2016, 17:00

eraslani yazd覺:doyuma ulamak ve art覺k baka saatler peinde komamakta bir sorun asl覺nda..o zaman hobi bir 繹l癟羹de k繹relmiyor mu*

k繹relmiyor. 繹yle ki, benim i癟in as覺l 繹nemli olan mekanik ise bu konuda yeni bir saat almaya gerek yok bence. Bir 癟ok kaynak var, onlardan faydalanarak saat k羹lt羹r羹 artabiliyor. Ama i癟imde ukte kalan saat yok mu, elbette var.

1- Omega Speedmaster
2- 36 mm SS DJ jubilee
3- JLC Geophysic 1958

ilki hari癟 bu saatleri 50 ya覺mdan 繹nce alaca覺m覺 zannetmiyorum.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj eraslani » 05 May 2016, 18:06

Sub alm覺t覺m, 癟ok b羹y羹k bir ey olmad覺覺 takdirde ve sa kal覺rsak ( T羹rkiye'de biraz zor biliyorum) 30 y覺l sonrada bu saati bileimde g繹r羹yor olaca覺m. b繹ylesine uzun vadeli olarak bakarsan覺z g羹n ba覺na 1-2 TL'ye geliyor bir Rolex sahibi olmak. G羹n i癟inde popkek, sigara, 癟ay v.s asl覺nda paran覺n zaman deeri olarak nice sub'lar, PP'ler 癟覺kart覺r.

Read more: viewtopic.php?f=12&t=18132&start=96#ixzz47nIreGTZ

hesap 癟ok doru deil sanki..g羹nde 1-2 yada 3-5 liraya 20.000 liral覺k herhangi birey sat覺n almak pek m羹mk羹n deil matematik olarak.
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj sedir » 05 May 2016, 18:15

30 y覺l x 365 g羹n x 2 TL = 21900 TL diye hesaplanm覺 olsa gerek.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj TSayiR » 05 May 2016, 18:27

Kafa m覺 buluyosunuz yoksa takt覺覺n覺z saatler mi kafa yap覺yor? tamam bana sats覺n bakal覺m herhangi bir rolex bayisi rolexin houma giden bir modelini, herg羹n 2 tl vereceim yada her ay enflasyon art覺覺na g繹re gidip vereceim 60-70 tl.. 繹nemli olan 20000 TL'yi 癟at diye 癟覺kartmakta ge癟iyor! sa癟ma sapan konumay覺n.. yok g羹nde 1-2 tl ye al覺nabiliyormus.. iyi o zaman g羹nde 20 tl ye evde al覺nabiliyor
20TLX365x30y覺l

hatta bir 20TL daha at覺p yazl覺k al覺rs覺n bi 50 TL at覺p da yat bile alabilirsin!!

Allah覺m sen ak覺l fikir ver!
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj Clk » 05 May 2016, 18:30

Algida secicilik yapmayin arkadaslar. Manil'in yaptigi g羹nl羹k maliyet hesabi ve 100% dogru.

Bu hesaplama b羹y羹k dergiler tarafindan kiyafetler, otomobiller v.s. icin de yapilir.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Akmareul26 ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners