TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen CBM085 Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Citizen CBM085 Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

Mesaj sinans » 23 Eki 2010, 20:37

Öncelikle çok güzel ve benim gibi saat tutkunlarına oldukça yararlı bir forum sitesi yarattığınız için sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. bu forumdaki üstatlardan Citizen CBM085 hakkında bilgi almak istiyorum. Acaba bu saatin zamanı ölçme hassasiyeti ne kadardır? Şu an kullandığım Tissot PRS 516 Automatic saatim günde yaklaşık üç saniye kadar geri kalıyor. Garanti kapsamıda firmaya gönderdiğimde kalibrasonu yapılıp gönderildi ama sorun hala devam ediyor. Telefonla aradığımda bu sorunun Automatic saatler için normal olduğu söylendi. Bu durum karşısında kullandığım Tissot tan soğudum ve citizen in bu modelini almayı düşündüm. Ama Citizen in bu modeli de eco drive adı verilen bir sistem kullanıyormuş enerji üretiminde. Acaba Tissot ta yaşadığım geri kalma sorununu bu saatte de yaşarmıyım? Bir de Citizen in bu modelinin camının safir olduğu belirtilmiş internette. Gerçekten camı safir midir? Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
sinans

Re: Citizen CBM085 Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

Mesaj Batucos » 24 Eki 2010, 08:13

Merhaba Sinans. Bence Automatic saatlerden hiç soğuma, bu geri kalma hiç bir şey değil, 3 saniye gerçekten iyi bir veri. Hem Tissot benim görüşümde Citizen markasından daha kaliteli. Bu beğendiğin modelde kullanılan Eco Drive sistemi, Citizen markasının kendi geliştirdiği bir makina. Bu bir quartz makina ama hiç pil gerektirmiyor. Quartz olduğu için tabii ki çok daha az geri kalacak veya ileriye gidecektir. Ben safir cam olup olmadığını bilmiyorum. Zaten bu "safir" sentetik safir, gerçek maden safir değil. Umarım yardımcı olmuşumdur. :)
Kullanıcı avatarı
Batucos

Mesaj Clk » 24 Eki 2010, 10:25

60 saniye x 60 dakika x 24 saat = 86400 Saniye. Bir günde 86400 saniye var ve otomatik bir saat 3 saniye hata yapiyorsa bu

3/86400 = 0,00035 hata demek. Sadece mekanik esaslara göre calisan bir sistemin bu kadar az hata yapmasi mükemmel olarak nitelendirilebilir.

Hangi marka olursa olsun yada fiyati ne olursa olsun 100% mekanik bir saat 0 hata ile calissa bile degisik kosullarda bu hassasiyetini koruyabilecegini kimse garanti edemez. Dolayisi ile 3 saniyelik bir hata otomatik saati Quartz bir saat ile degistirmek icin bir neden olamaz yada olmamali.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 24 Eki 2010, 10:43

Otomatik saatlerde bu türden saniye sapmalarını ''hata'' değil de, bence ''edâ'' olarak değerlendirmek lazım, saatin ben burdayım, varım dediğinin ispatıdır diye düşünüyorum, insan hata yapar, yapmalı da, saat de öyle.. : )

Bu arada, hoşgeldin aramıza..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj drk » 24 Eki 2010, 13:33

Otomatik saatlerde bu türden saniye sapmalarını ''hata'' değil de, bence ''edâ'' olarak değerlendirmek lazım, saatin ben burdayım, varım dediğinin ispatıdır diye düşünüyorum, insan hata yapar, yapmalı da, saat de öyle.. : )

Cengiz abi çok güzel bir yorum :)

3sn dediğiniz nedir ki bir gün ileri gider diğer gün geri kalır, eşitlenir yada eşitlenmesin, ayarlayıveririrz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mlm » 24 Eki 2010, 13:56

Eyvallah Dorukcum.. : )
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj sinans » 26 Eki 2010, 21:20

Çok değerli yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim üstatlar. Bana önerebileceğiniz ve İsviçre orijinli bir marka ve model var mı? Fiyat olarak 1000-1500 TL arasında olabilir. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
sinans

Mesaj yusufragip » 26 Eki 2010, 21:34

Steinhart a bakmanizi oneririm aceleniz yoksa biraz beklerim diyorsaniz yeni modelleri yolda :)
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners