TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Merakı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Merakı

Mesaj sosyalcan » 23 Eki 2010, 22:21

Bu gün genel Saat sohbeti bölümünde Saat paylaşımından çok konunun adına özgü Saat merakı üzerine bir paylaşımda bulunmak ve bu merakın boyutlarını biraz tabiri caizse deşmek istiyorum. Forumda az çok yazılarım oldu ama bu farklı biraz da duygu paylaşımı!Bana Saat merakı babamdan geçti ilk iyi sayılabilecek saatim 9 yaşına Citizen Kartal serisi bir otomatikti. Daha sonra bende digital krize mağlup oldum. Babama onu satıp bir Casio alması için baskı yaptım.(şimdiki aklım olsa)Satması gerek çünkü devlet memuru başka türlü yeni saat alamaz. Daha sonra büyüdükçe kendi saatlerimi aldım, sattım ve güngeçtikçe markalarla tanıştım. En sonunda mekanik Saatin önemini kavradım.Ama bu merakında bir ekonomik bedeli var. Forumda az çok bir şeyler yazıyorum bilmeyen arkadaşlar için orta direğe mensubum,bu yüzden merakım da bu bütçeye göre sınırlanıyor.Özellikle son 3 yıldır 100 tl ve bu civardaki Saatleri almayı kendime yasakladım . Bu Saatlerden kötü vb olduğundan değil her sene Saat alacağıma biriktirip belki de 2-3 yılda daha iyi bir Saate sahip olma arzusunu benimsedim. Şimdi forum saatimiz geliyor. Belki epey bir süre bir şey alamıyacağım , hiç ömür boyu Rolexim de olamıyacak(Daytonaya bayılıyorum) ama forum sayesinde Steinhart ve bunun gibi markaları tanıdım en azından bütçeme göre kaliteli Saat alacağım. (Yani bildik markaların dışında) Kendime şöyle hedefler koyuyorum. Mutlaka 2 yıl içinde bir Seiko 5 alacağım çünkü benim için nostalji ve fiyatı uygun. Sonra 6 yıl sonunda TAg veya Longines belki de Omega Stratejik hedefim bunlar ,şimdi forum saatimize para biriktiryorum ve diğer arkadaşların aldığı paneraileri vs kutluyorum. Son 2 aydır bu konuda yazmak araştırmak bile keyif , sadece bunları paylaşmak istedim.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Re: Saat Merakı

Mesaj Clk » 24 Eki 2010, 10:12

Sosyalcan, paylasimin icin tesekkürler. Her ne kadar hobilerin tamami bütce ile direkt baglantili olsada; bir konuya yada olguya gönül vermek icin cüzdanin kalinliginin cok ta önemli olmadigini düsünüyorum. Belki garip bir örnek olacak ama havaciliga gönül vermis insanlarin tamami gidip bir ucak almaya kalkmiyor. Air Race seyrederek yada bu konuda ki haberleri takip ederek kendilerini tatmin ediyorlar. Dolayisi ile hic saati olmayan bir insanin bile bu konuya gönül vermesi ile üst düzey saatlerin (AP,VC,PP v.b.) koleksiyonuna sahip olan bir insan arasinda bir fark görmüyorum.

Ben de kendi hikayemi anlatayim. Benim saat sevgim ilkokul yillarinda basladi. Aynanin karsisinda babamin saatlerini (o da bir Rolex hastasidir) takar, onlar ile oynardim. Tabii ki bana bir kac tane saat alindi (Casio, Swatch, Seiko v.s.) ama bu sevgi her gecen gün artarak devam etti. Lise bitirme hediyesi olarak annemden bir Seiko hediye geldi. Universiteyi bitirdigim de High End saatleri kafama takmistim. Takip eden yillarda önce bir Daytona celik aldim ve yaklasik 4 sene sonra celik Daytona saat 5. kattan intihar ederek cöpe gitti. Akabinde Altin bir Daytona almis olsam da otomobil finansmani icin o saati kisa sürede elimden cikarttim ve bu mevzuya uzun süre ara verdim. Bu ara cok uzun sürmedi cünkü nereye gitsem kendimi saatci dükkanlarinin önünde buluyordum :) 3-4 sene önce koleksiyon yaratmak icin ciktigim bu yolda TSF'nin de katkilari ile bu güne geldim ...

Demek istedigim sey ortak bir payda da birlesmek. Keske hepimizin mali durumu el verseydi de düsünmeden Patek Phillipe koleksiyonu olusturabilyseydik. Cok önemli mi? Degil bence. Önemli olan birbirimizi anlayabilmek ve ayni konular üzerine konusabilmek.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 24 Eki 2010, 12:14

sosyalcan yazdı:bu konuda yazmak araştırmak bile keyif

Eyvallah, hadiseyi özetlemişsin sosyalcan.

Duygularını bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj sosyalcan » 24 Eki 2010, 14:39

Clk'e ortak paydada buluşmak ve biribirimizi anlıyor olmak güzel,şundan eminim piyangodan ikramiye çıkmadığı müddetçe üst düzey bir saatim olamıyacak bu benim merakımı ne azaltacak hatta daha da arttıracak bütçeme uygun kaliteli markalr bulmaya itecek (ki öyle oluyor) bu sayede gerçekten kailteli makine kullanan saatleri bulmak ve almak için Sizlerinde sayesinde bu saatleri bulup planlar yapacağım.
Mlm arkadaşa , yorumun için teşkkürler ilk hedefim senin Seiko 5 ine raip olcak bir saat sonra bir süre nadasa geçeriz.(Ama önce Steinhart)
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj mlm » 24 Eki 2010, 16:02

:) Sosyalcan arkadaş, TSF SE'nin yanında Seiko 5'in lafı mı olur.. : ( Dilerim bir an önce kavuşursun saatine..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Ahbob » 24 Eki 2010, 21:31

Alamamak uzaktan bakmak insani uzebilir ama sahsen bakmak bile benim hosuma gidiyor.Bazen kendimi kaptirinca babam durtuyor (herhalde fazla hayallere kapilmami istemedigi icin).Ama benim icin vitrinde de olsa onlara bakmak incelemek zevkli.Ama gunun birinde onlardan birinin kolunda olacagina inanmak bence bu isin en guzel yani.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj 2fast4u » 24 Eki 2010, 23:03

sosyalcan cok samımı sekılde yazmıssın bence onemlı olan hobılerıne en ıcten sekılde sarılmak zaten oylesı cok daha keyıflı ve uzun omurlu oluyor.Sadece saat degıl her merak alanında bu tarzını korumalısın.Ilk kez en ıyısı en pahalısına kavusmak merakından senı kısa zamanda sogutacaktır ve maymun ıstahlı bır kısılık ortaya cıkması tesaduf olmayacaktır.Koydugun hedeflere zorlanmadan ulasman dılegıyle.Benımde saat merakım ılkokul caglarımda dedemın hedıyesı kurmalı bır saat gıgandel marka ıle basladı. Hala cekmecemde durur.Sonrasında cok cok ıyı hatırladıgım klasık swatch saatım ıle devam ettı .Hatta su an dna serısı olarak tekrar uretıme basladılar .Klasık sayılarla beyaz kadran sıyah kasa ve sıyah plastık kayıs .Aynalı kadran swatch saatımde sımdı aklıma geldı.Temız olanlarına koleksıyonerler cok para oduyormus dıye bır geyıkde duymustum:)Ortaokul lıse caglarım bol swatch lu yıllar ıle gectıkten sonra seıko flıghtmaster chrono unıversıte cagımda aldıgım hatta nedense cok arayıp zor buldugum bır saat ıdı.Uzun yıllar taktım ve chrono lu saatlere karsı ılgımın yuksek oldugu bır donemı kapsadı .Dıger pıllı saatlerımı gectıgımız yıllarda bırıktırmekten sıkılıp sacma sapan zamanlarda gereksız yerlere hedıye ettım:( sonrasında malum bulgarı merakım uzun yıllar surdu.Bır arkadasımın paneraı saatlerını Tr ye getırcem dedıgı zamanlarda ılgımı ceken dıger bır marka o olmustu.Ardından okan bayulken bu markayı ulkemıze tanıttı dıye hatırlıyorum.Daytona lıse yıllarımda nedendır bılınmez (days of thunder ) fılmı olabılır :)ılgımı ceken bır chrono olmustu.Aynı donemde zenıth el prımero aklımda kalan bır modeldı.Su anda sadece dalgıc saatler ılgımı cekıyor.TSF projesı ıle eskı pılot merakım canlandı dıyebılırız
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj pavese » 26 Eki 2010, 10:20

Samimi paylaşım için teşekkürler Sosyalcan. :thumbup: Ben de foruma ilk katıldığımda Swatch otomatik saatimin resmini çekip koyup koymamak konusunda (özellikle resimleri konan diğer saatleri inceleyince) tereddüte düşmüştüm. Ben de bir orta halli vatandaş olarak duygularını paylaşıyorum. 6 yaşında sünnetimde uzak akrabalarımın yurt dışından hediye olarak getirdiği 3 farklı kol saati ile başladı benim de saat merakım, sonra aynı senin gibi Casio, Stempo gibi dijital saatlerle devam etti. Lise ve Üniversite yıllarında babamın klasik dikdörgen Citizen Quartz saatini kullandım. Sonra çalışmaya başladığımda ilk aldığım saat bir swatch kronograf oldu. Aslında o dönem çok daha iyi saatler alma imkanım vardı ama şimdiki bilinç ve bilgi seviyesi yoktu. Yine de şans eseri bir arkadaşımın Kore'den aldığı japon malı 6309 makineli 150 m wr seiko diver saatle benim swatch'ı değiştirdim ve uzun yıllar o Seiko'yu kullandım. Sonrasında güzel dizaynlar, özel seriler felan yapmaları ve fiyatlarının uygunluğundan swatch saatlere yöneldim. 10'un üzerinde swatch saatim var. Bir o kadar da elimden geçmiştir. Halbuki iki üç tane özel model alıp diğerlerinin parasıyla daha kaliteli güzel bir otomatik alabilirmişim. Bunu şimdi görüyorum. Geç olsun güç olmasın demişler, ama şimdi de o imkanları eskisi gibi bulmak kolay olmuyor.

Dediğin gibi Seiko'lar nostaljik saatler, uygun fiyata hiç te fena olmayan kalitede inhouse makinelerini kullanarak güzel saatler üretiyorlar. Kendilerini belli eden bir tarzları var, yani bir modele bakınca bu seiko'dur diyebiliyorsun.. Bende de Foruma katıldıktan sonra aldığım 2 Seiko otomatik var ve çok memnunum, neredeyse hep onları takıyorum.

Umarım sen de en kısa sürede istediğin Seiko 5'e ulaşırsın. Tabii Mlm'de olduğu gibi Vuslat Kış'a da olabilir :D

Bu arada alacağın saati belirleme aşamasında okuyup faydalanabileceğin, aşağıda verdiğim blog'da pek çok seiko sahibi bir elemanın seiko, citizen, orientlerle ilgili (özellikle seikolar) çok güzel inceleme yazıları var.

www.quartzimodo.com

Tekrar istediğin saatlere kavuşman dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
pavese

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 195 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners