Ne bilek varmış sende 15 grı nasıl anladın

Yada dediğin gibi ağırlıklar yanlış hydro 80 gr mako 200 falan

Sent from my iPhone using Tapatalk
mertk yazdı:TSayiR mako bu kadar büyük müydü ya?Bilmiyordum,böyleyse ağırdır tabi.
Ama genel olarak tag- long. ikilisinde long. baya ağırdı,alırken hatırlıyorum.Onun dışında ağır seven de hafif seven de var, herkese göre değişir.
Bence Mako hydro'dan üstün de olabilir veya Oris, Omega'dan-Roelx'ten, saatleri fiyatına göre değerlendirmek bana göre bir olay değil.
Beğendikten sonra bence kullanılan saat, bütün saatlerden üstündür.
Onun dışında Longines marka sempatisi olanlara kesinlikle master col. veya heritage col. öneririm.Yada direkt model olarak belirtmek gerekirse retrograde bence inanılmaz eğlenceli ve bir o kadar da koleksiyonluk saat.Harbiden değişik bir mekanizma üretmeyi başarmışlar saat için ve özgün bir saat. Ve kalite olarak gerçekten çok üst seviyelere oynamış bir saat.
Onun dışında olay diver'sa TsyaiR bence sende mako varsa zaten silikon Oris al, aynı şekilde konuyu açan arkadaş için de Oris'lere kesinlikle bakmasını öneriyorum.
Son olarak, benim Longines düşkünlüğüm hem logo hemde markanın tarihçesiyle ilgili.
İlk patentli logo'ya sahip bir marka,tam emin olmamakla birlikte ilk chronograph mekanizmayı üreten marka diye hatırlıyorum, özellikle eski Longines'ler koleksiyonerler arasında baya yüksek fiyatlara gidiyor.
Onun dışında eskiden çok daha üst segmentte bir saatti.Okuduklarıma göre Patek vb. gibi markların arkasından geliyormuş.
Swatch grubu kıl payı Omega'yı varisi seçmesiyle daha aşağıya oynamaya başladı, ama çok özel saatler üretmiş bir marka.
Logosuna da bayılıyorum gerçekten.
Son olarak, çoğu Longines'de dikaktli incelemeyle çok küçük hatalara rastladığım oluyor ama bunlara pek hata demek doğru değil orada ki ustanın yaptığı insan hataları.Denediğim markların %95 böyle hatalar görmemle birlikte,bu konuda Longines'e yüklenme olaylarını bıraktım.
zafeer yazdı:Kesinlikle katılıyorum ama sunuda eklemeden gecemiycem
Ne bilek varmış sende 15 grı nasıl anladın![]()
![]()
Yada dediğin gibi ağırlıklar yanlış hydro 80 gr mako 200 falan![]()
TSayiR yazdı:zafeer yazdı:Kesinlikle katılıyorum ama sunuda eklemeden gecemiycem
Ne bilek varmış sende 15 grı nasıl anladın![]()
![]()
Yada dediğin gibi ağırlıklar yanlış hydro 80 gr mako 200 falan![]()
zafeer elimde bir mutfak tartısıyla denediğim yere gidiyormuşum bi düşünsenedeli gömleğini giydirirler alimalllah
![]()
TSayiR yazdı:mertk yazdı:TSayiR mako bu kadar büyük müydü ya?Bilmiyordum,böyleyse ağırdır tabi.
Ama genel olarak tag- long. ikilisinde long. baya ağırdı,alırken hatırlıyorum.Onun dışında ağır seven de hafif seven de var, herkese göre değişir.
Bence Mako hydro'dan üstün de olabilir veya Oris, Omega'dan-Roelx'ten, saatleri fiyatına göre değerlendirmek bana göre bir olay değil.
Beğendikten sonra bence kullanılan saat, bütün saatlerden üstündür.
Onun dışında Longines marka sempatisi olanlara kesinlikle master col. veya heritage col. öneririm.Yada direkt model olarak belirtmek gerekirse retrograde bence inanılmaz eğlenceli ve bir o kadar da koleksiyonluk saat.Harbiden değişik bir mekanizma üretmeyi başarmışlar saat için ve özgün bir saat. Ve kalite olarak gerçekten çok üst seviyelere oynamış bir saat.
Onun dışında olay diver'sa TsyaiR bence sende mako varsa zaten silikon Oris al, aynı şekilde konuyu açan arkadaş için de Oris'lere kesinlikle bakmasını öneriyorum.
Son olarak, benim Longines düşkünlüğüm hem logo hemde markanın tarihçesiyle ilgili.
İlk patentli logo'ya sahip bir marka,tam emin olmamakla birlikte ilk chronograph mekanizmayı üreten marka diye hatırlıyorum, özellikle eski Longines'ler koleksiyonerler arasında baya yüksek fiyatlara gidiyor.
Onun dışında eskiden çok daha üst segmentte bir saatti.Okuduklarıma göre Patek vb. gibi markların arkasından geliyormuş.
Swatch grubu kıl payı Omega'yı varisi seçmesiyle daha aşağıya oynamaya başladı, ama çok özel saatler üretmiş bir marka.
Logosuna da bayılıyorum gerçekten.
Son olarak, çoğu Longines'de dikaktli incelemeyle çok küçük hatalara rastladığım oluyor ama bunlara pek hata demek doğru değil orada ki ustanın yaptığı insan hataları.Denediğim markların %95 böyle hatalar görmemle birlikte,bu konuda Longines'e yüklenme olaylarını bıraktım.
Mertk kardeşim, içimi oku da yazıya dök desem sen ancak bunu yazardın![]()
öncelikle teşekkür ederim bu yazının katılmadığım tek noktası dahi yok
![]()
Ben hep diyorum eski yazdıklarımı okuyabilirsiniz ben vicdanı longinesci bütçesi seikocu bir adamımen azından şimdilik
Saat bilgim ve kültürüm geliştikçe ve inşallah da bütçem arttıkça Longines'in o eski tip Conquest'leri(yeni değil kesinlikle!) master retrograde'i heritage'i edinmek istiyorum. hatta şu anda chrono24 de eski tip Conquest var bayagı uygun. modasaatte uygun fiyata birtane master retrograde var. geçenlerde hozburun hasan abi bitane heritage sattı mesela zaman buldukca hepsini araştırıyorum
Master retrograde i denemek ve görmek imkanım olmadı ama çok merak ediyorum dediğiniz gibi çok özgün bir saat gibi duruyor ve cok begeniyorum.
Oris olayında da Mertk kardeşim geçenlerde önödeme başlığında şöyle bir yazı yazmıştım:
-----drm67; Kardeş ben O 100 kişiden biri bile değilken çok sabırsızlanıyorumsizleri düşünemiyorum
![]()
![]()
Yalnız bu proje diğerleri gibi değildi bence, hepsini inceledim, diğer tsf editionlara saygısızlık etmiyorum sakın yanlış anlaşılmasın hepsinin yeri ve kıymeti ayrıdır benim bile ileride birgün hepsinden alıp TSF edition lardan oluşan bi koleksiyon yapma amacım varAncak bu sefer gerçekten çok kaliteli bir markanın çok kaliteli bir serisinin saatini çok çok uygun fiyata aldı TSF'li arkadaşlar.. TSF'nin de ne kadar büyük bir forum olduğunun kanıtıdır ORİS gibi bir firmayla anlaşılması, yabancı forumlardan dahi bu projeye katılanlar olması vs vs.. Emeği geçenlerin emeğine sağlık.------
Şöyle de bir cevap gelmişti Bond kardeşimizden:
TSayir teşekkürlerSteinhart TSF SE'yi biraz zor bulursun sanırım
Aslında yabancıların katılmasını pek istemedik bu projede, sınırlı bir kaç rica etmiş kişi dışında fazla yabancı katılımcı olmaması tercihimiz. Yoksa Oris İsviçre 200-250 limitli yapmak istedi
100 iyidir
![]()
Henüz eksiğimiz var zaten ama Oris İsviçre ve distribütörde gerekirse bir takım saatleri daha sonra satmak üzere alabileceğini belirtti. Saat fiyat / performans, dizayn ve kutu içeriği olarak çok iyi projelendirildi. Teslime kadar olan süreçte TSF vasıtası ile ekstra katılımlar olacaktır diye düşünüyorum. Ancak projeye baştan giren ve ön ödeme yapanlara haksızlık olmaması adına son fiyat aynı seviyede olmayabilir.
yani çok isterdim oris projesinde yer almayı ama kısmet artık
TSayiR yazdı:
ekleme: Koluma Taktığım saatin 160 gr olduğuna da inanmıyorum, eğer benim koluma taktığım hydro 160 gramsa benim Mako XL'ım ın 250 gr gibi gelmesi gerekir ki tüm internet sitelerinde yazan ağırlıklar o zaman yanlıştır
eraslani yazdı:TSayiR yazdı:
ekleme: Koluma Taktığım saatin 160 gr olduğuna da inanmıyorum, eğer benim koluma taktığım hydro 160 gramsa benim Mako XL'ım ın 250 gr gibi gelmesi gerekir ki tüm internet sitelerinde yazan ağırlıklar o zaman yanlıştır
ağır saat seviyorsanız m-force öneririm..taktığım günler sol tarafıma ağrı giriyor,kalp krizi geçirdiğimi zannediyorum
TSayiR yazdı:eraslani yazdı:TSayiR yazdı:
ağır saat seviyorsanız m-force öneririm..taktığım günler sol tarafıma ağrı giriyor,kalp krizi geçirdiğimi zannediyorum![]()
M-force un kırmızına bayılıyorum
![]()
aslında tarz olarakta beğeniyorum ama hep birşeyler beni almaktan alıkoyuyor. nedenini bilemiyorum.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Swissenth ve 45 misafir
|