TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hydroconquest Auto Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hydroconquest Auto Bilgi ve Yorum

Mesaj TSayiR » 07 Nis 2016, 20:46

coolfire yazdı:TSayiR, avatarinda bu saat var ama :D ben sende vardir saniyordum :)

Bana uzerindeki rakamlar cok buyuk geliyor, geri kalan kisimlari on numara. Kolumda denemedim yalniz...

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Coolfire kendime hedef belirlediğim saatti ondan dolayı avatatımdaydı. Lütfen deneyin de bi daha konuşalım amacım kötülemek değil asla bunuda belirteyim
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Longines Hydroconquest Auto Bilgi ve Yorum

Mesaj zafeer » 07 Nis 2016, 21:01

TSayiR yazdı:Ben bu saati kozmetik ve görünüş olarak çok beğendiğimden ayriyettende forumdada çok önerildiğinden forum bornova da deneme imkanı buldum ve hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeliyim. Fiyat olarak 3000 tl son fiyat aldım. Saat kolumda çocuk saati gibi durdu. Kasa ebatı sanırım 41mm olan saat sanki 38mm gibi durdu ve de kolumda kuş gibiydi, makoma alıştığımdan olabilir bana biraz hafif geldi, forumdaki arkadaşlar yanlış anlamasın ancak kısaca hydro beklentilerimin çok uzağında kaldı :(

Degerlendirme bana çok garip geldi.
Yani bileziğin orta baklalarının parlak olmasını begenmedim,kadrandaki 12-6-9 rahatsız etti finishing istediğim seviyede değil vs gibi eleştiriler yapılabilir ancak makoyu referans alıp makoya benzemediği için eleştirmek bana çok mantıklı gelmedi.(ki ağırlıkları ve kasa çapları çok yakın saatler)

39 mm olan quartz versiyonu denemiş olabilirmisin?

Bu arada kesinlikle denemeden almayın
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj mertk » 07 Nis 2016, 22:20

Zafeer, bende katılıyorum.

TSayir, mako bu saatten ağır mı cidden, bana göre hiç hafif bir saat değil çünkü.Eski Aquaracer'lar daha hafifti. Diver olarak ağır saatlerden sayabileceğimiz bir saat bu bence.

Bende kullanımla kadran dökülme oldu, düşürdüm mü hatırlamıyorum başka biri düşürmüş olabilir evde.İlk aldığımda yoktu, sonra değiştirttim kadranı çok ufak tefek kusurlar olsada fena olmadı.Ama bendeki kadranda 300/1000 ft yazıyordu 300m(30bar) takmışlar belki tekrar mekanizma servis zamanı geldiğimde değiştirtirim.

Onun dışında alıcakken inceleyin saati,ben çok bulunamadık saatler olmadıktan sonra ufak tefek hatalar pek istemem ama çok da önemli değil her saatte olabiliyor nerdeyse.

Onun dışında 3000 Tl aşağısna bence bulunabilir ama bir sürü kur arttı vs. tam bir şey söylemek zor.

Birde son olarak benim bilekler 22 cm falan bende de biraz küçük durmakla birlkte luglar uzun olduğundan her türlü o küçüklüğü kapatıyor, ama bileziği bir türlü koluma göre ayarlayamadğımdan takamıyorum artık,o ayrı konu.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj TSayiR » 07 Nis 2016, 22:50

zafeer yazdı:
TSayiR yazdı:Ben bu saati kozmetik ve görünüş olarak çok beğendiğimden ayriyettende forumdada çok önerildiğinden forum bornova da deneme imkanı buldum ve hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeliyim. Fiyat olarak 3000 tl son fiyat aldım. Saat kolumda çocuk saati gibi durdu. Kasa ebatı sanırım 41mm olan saat sanki 38mm gibi durdu ve de kolumda kuş gibiydi, makoma alıştığımdan olabilir bana biraz hafif geldi, forumdaki arkadaşlar yanlış anlamasın ancak kısaca hydro beklentilerimin çok uzağında kaldı :(

Degerlendirme bana çok garip geldi.
Yani bileziğin orta baklalarının parlak olmasını begenmedim,kadrandaki 12-6-9 rahatsız etti finishing istediğim seviyede değil vs gibi eleştiriler yapılabilir ancak makoyu referans alıp makoya benzemediği için eleştirmek bana çok mantıklı gelmedi.(ki ağırlıkları ve kasa çapları çok yakın saatler)

39 mm olan quartz versiyonu denemiş olabilirmisin?

Bu arada kesinlikle denemeden almayın

Zafeer; denediğim modelin otomatik olduğuna ve lacivert olduğuna eminim. emin olmadığım sanırım 1.2.3..diye giden modeldi. yani sizdeki değil sanırım yeni üretilenlerdendi. eleştirimi dikkatli okursanız makoyu referans aldığım nokta sadece ağırlık olaraktı, yani tamamıyla makoyu referans alaraktan bir çıkarım sözkonusu değildi. hele ki saatin mekanizmasıyla ya da teknik olarak bir çıkarım hiç sözkonusu dedeğildi. yine eleştirimi dikkatli okuduysanız saatin -tek tek- örneğin bileziğin ortası yada baklası, saatin bezelinden ya da kadranından vs vs. tek tek belirtmektense kozmetik olarak hayal kırıklığına uğradım demek dış görünüşündeki herşeyi kapsıyordu.tek tek açıklamaya gerek olduğunu düşünmedim.

mako
Kasa Çapı: 44,5 mm
Kalınlık: 13,5 mm
Lug aralığı: 22 mm
Ağırlık: 175 gr

hydroqonquest
Kasa çapı: 41mm
kalınlık:10.2
lug:21mm
Ağırlık:160 gr

mako kasa capı kalınlık,lug çapı ve ağırlık olarak Kargocu tabiriyle amiyane tabirle -desi- olarak hydrodan daha cüsseli bir saatmiş yani hislerimde yanılmadığımı da araştırmalar gösteriyor. ancak arkadaşlar bu demek değildir ki mako hydrodan üstündür ya da ben gidip hydro almam demek değildir. bu yazdıklarımda öncesiyle sonrasıyla benim kişisel görüşümdür.

ekleme: Koluma Taktığım saatin 160 gr olduğuna da inanmıyorum, eğer benim koluma taktığım hydro 160 gramsa benim Mako XL'ım ın 250 gr gibi gelmesi gerekir ki tüm internet sitelerinde yazan ağırlıklar o zaman yanlıştır :D
En son TSayiR tarafından 07 Nis 2016, 23:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj TSayiR » 07 Nis 2016, 22:53

mako
Kasa Çapı: 44,5 mm
Kalınlık: 13,5 mm
Lug aralığı: 22 mm
Ağırlık: 175 gr

hydroqonquest
Kasa çapı: 41mm
kalınlık:10.2
lug:21mm
Ağırlık:160 gr

mako kasa capı kalınlık,lug çapı ve ağırlık olarak Kargocu tabiriyle amiyane tabirle -desi- olarak hydrodan daha cüsseli bir saatmiş yani hislerimde yanılmadığımı da araştırmalar gösteriyor. ancak arkadaşlar bu demek değildir ki mako hydrodan üstündür ya da ben gidip hydro almam demek değildir. bu yazdıklarımda öncesiyle sonrasıyla benim kişisel görüşümdür.

mertk sence? :champ: :champ:
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj zafeer » 07 Nis 2016, 23:13

Tsayir tabiki değildir eleştiriyi anlama adına sordum zaten
Genelleme yerine daha net eleştiri adına tek tek herseye deginmek daha saglıklı olur diye düşünüyorum :thumbup:
Bende tam tersi hydroyu agır buluyorum mesela cap benim için 39 mm olsa çok çok daha iyi olurdu
Yani herkesin düşüncesi farklı düşüncenize katılmamakla hatta tam tersi eleştirilelim olması ile beraber saygım sonsuz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj mertk » 07 Nis 2016, 23:26

TSayiR mako bu kadar büyük müydü ya?Bilmiyordum,böyleyse ağırdır tabi.

Ama genel olarak tag- long. ikilisinde long. baya ağırdı,alırken hatırlıyorum.Onun dışında ağır seven de hafif seven de var, herkese göre değişir.

Bence Mako hydro'dan üstün de olabilir veya Oris, Omega'dan-Roelx'ten, saatleri fiyatına göre değerlendirmek bana göre bir olay değil.

Beğendikten sonra bence kullanılan saat, bütün saatlerden üstündür.

Onun dışında Longines marka sempatisi olanlara kesinlikle master col. veya heritage col. öneririm.Yada direkt model olarak belirtmek gerekirse retrograde bence inanılmaz eğlenceli ve bir o kadar da koleksiyonluk saat.Harbiden değişik bir mekanizma üretmeyi başarmışlar saat için ve özgün bir saat. Ve kalite olarak gerçekten çok üst seviyelere oynamış bir saat.

Onun dışında olay diver'sa TsyaiR bence sende mako varsa zaten silikon Oris al, aynı şekilde konuyu açan arkadaş için de Oris'lere kesinlikle bakmasını öneriyorum.

Son olarak, benim Longines düşkünlüğüm hem logo hemde markanın tarihçesiyle ilgili.

İlk patentli logo'ya sahip bir marka,tam emin olmamakla birlikte ilk chronograph mekanizmayı üreten marka diye hatırlıyorum, özellikle eski Longines'ler koleksiyonerler arasında baya yüksek fiyatlara gidiyor.

Onun dışında eskiden çok daha üst segmentte bir saatti.Okuduklarıma göre Patek vb. gibi markların arkasından geliyormuş.

Swatch grubu kıl payı Omega'yı varisi seçmesiyle daha aşağıya oynamaya başladı, ama çok özel saatler üretmiş bir marka.

Logosuna da bayılıyorum gerçekten.

Son olarak, çoğu Longines'de dikaktli incelemeyle çok küçük hatalara rastladığım oluyor ama bunlara pek hata demek doğru değil orada ki ustanın yaptığı insan hataları.Denediğim markların %95 böyle hatalar görmemle birlikte,bu konuda Longines'e yüklenme olaylarını bıraktım.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj TSayiR » 07 Nis 2016, 23:28

zafeer yazdı:Tsayir tabiki değildir eleştiriyi anlama adına sordum zaten
Genelleme yerine daha net eleştiri adına tek tek herseye deginmek daha saglıklı olur diye düşünüyorum :thumbup:
Bende tam tersi hydroyu agır buluyorum mesela cap benim için 39 mm olsa çok çok daha iyi olurdu
Yani herkesin düşüncesi farklı düşüncenize katılmamakla hatta tam tersi eleştirilelim olması ile beraber saygım sonsuz :thumbup:

Tabiki de öyledir zafeer kardeşim. Hayat zıtlıklarla güzel :thumbup: bende saygı çerçevesinde olduktan sonra hertürlü eleştirinin en ağırına "eyvallah,başım gözüm üstüne" derim :thumbup: ama özellikler de ortada, hydro enine de boyuna da ağırlığıyla da makodan hem hafif hem de birazcık daha küçük.. Ancak şöyle de birşey var bu söylediğim benim kişisel görüşüm olaraktan hayal kırıklığı olabilir,ama bir başkası da der ki "hafif olması benim için iyi..ben hem zaten 40 41 mm istiyordum" der ve onun için süper bir tercih olabilir :thumbup:
Adam dalış heveslisidir der ki " bu saat 300m, bu fiyata şahane iş görür" der :thumbup: Ya da "Lacivertine Gurban :D banane ağırlığından Pazarcı mıyım ben kardeşim! pazarda tartı niyetine mi kullanacağım ki! :D" der :thumbup: böyle işte :champ: :champ:
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul, Google [Bot] ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners