TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çelik Bezel Rolex Daytona 116520 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çelik bezel Rolex Daytona (116520)

Mesaj BarisFB » 24 Mar 2016, 10:12

Ben de arkadaşlar ile aynı fikirdeyim...Başar süper açıklamışsın sonuçta araba da saat de depreciating assetler. Ben araba yerine saat tercih ediyorum çünkü hem dünya ile aynı fiyata satın alıosun (yani aslında değeri 100 euro olan arabaya 300 euro vermiyorsun) hem de yok MTV bakım kasko sigorta gibi fixed expenseleri yok.

Ben saat alırken daha likit ve daha az değer kaybedecek saatleri almaya çalışıyorum ama ikisini de ilerde değer kazanır diye almak bana çok mantıklı gelmiyor. Hem araba da hem saat de ileride değer kazanacak olanlar bugünden kolleksiyon değeri olanlar zaten. Mesela 1998 - 2000 yılları arasında ferrari 250 GTOlar 6-7 milyon dolara satılıyordu, geçen sene lerde 38 milyon dolara gitti auctionlarda...ama o araba 20 sene öncede collectible bir arabaydı zaten. SLS örnegine gelince de oturdum hesapladım...bugün 300 euroya alırsınız, bundan 10 yıl sonra yıllık kasko bakım MTV masraflarını da düştükten sonra o arabanın değerini eğer 500 bin euro olursa euro bazında %0 getiri ediyor. 600 bin euro ederse %4 getiri. S&P500'ün tarihi olarak yüzde 6-7% return getirdiğini düşünürsek en basit yatırım aracını getiri olarak geçmeniz için bugün 300K verdiğiniz arabayı 10 yıl sonra 800K'ya satmanız lazım - ki şahsen olmayacağına garanti verebilirim. :lol:

Başar'ın dediği gibi patrizzi dial daytona ya da Paul Newman Daytona konuşşsak ayrı bir konu... o zaman collectible olduğuna emin olduğumuz bir saatte almak için doğru zaman mı onu konuşuruz...Ben mesela vintage rolexlerin auction fiyatların son 1-2 yılda biraz balon yaptığını düşünüyorum ama dediğim gibi o ayrı bir konuşma ve matematik.

Bugün çelik daytona dediğimizde bulması hiç zor olmayan bir saat. Bugün tüm bayiilerin ve forumların yok 1 yıl sıra beklersin falan dediği 5711 ve 15202 gibi saatler bile gidip kasarsan dünyayı araştırırsan 3 bilemedin 6 ayda bulunuyor. Çelik daytona daha bile rahat bulunan ve üretim adedi çok daha fazla olan bir saat. O yüzden bence hiç öyle yatırım olarak düşünme, beğeniyosan al kullan, ve en az para kaybedeceğin saatlerden biri olur... :thumbup: :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj MertYe » 25 Mar 2016, 01:42

Başar abi, Barış abi yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Amacım ilerde collectible olabilecek birşeye şimdiden sahip olabilmekti. Yani ticari amaçtan ziyade ben kullandıkça koleksiyon özelliğide kazanması. Sonuçta dediğiniz gibi iyi hoş saat ama fotoğraflara baktıkça bunun seramiği varken ben bu saati bileğimde gördükçe pişmanlık duyabilirim gibi duruyor. İyisi mi seramikler gelince ben daha detaylı yakalar bir yerde yan yana canlı incelerim. Zaten 2. elde temizini bulmakta çok zor olmayacak önümüzdeki 3-5 sene diye düşünüyorum çelik bezel için. Ondan dolayı bu düşüncemi şimdilik askıya almış bulunuyorum.

Zaten yeni Savarona gelecekmiş neyleyim ben Daytonayı :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Clk » 25 Mar 2016, 08:18

Mert, yazilmasi gerekenler yazilmis ben sadece bir ekleme yapayim.

116520'nin üretimden kalkip kalmayacagi kesin degil ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj archer75 » 25 Mar 2016, 11:58

Bende 116520'in satışının devam edeceğini okumuştum. Belki bir iki sene sonra kalkacaktır.
İkincisi böyle bir saati alıp fiyatların ne olmasını umuyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
archer75

Çelik bezel Rolex Daytona (116520)

Mesaj Cct » 25 Mar 2016, 12:00

Basel'de üretimin durduğunu söylediler.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Çelik Bezel Rolex Daytona 116520 Yorum

Mesaj ers » 05 Nis 2016, 22:42

gecen gun rolexe sordum, eskisinden siparis almiyorlarmis, yenisinin de proseduru belli degilmis nasil satacaklarinin. bana cok yalan dolan geldi, simdi ben bu saatten almak istiyorum en mantikli almak nasil olur ? yurtdisi/tax free ? veya turkiyedeki fiyati nedir bilen var mi acaba ?
Kullanıcı avatarı
ers

Mesaj Bg17 » 06 Nis 2016, 00:28

Agustos ekim arasinda bayilere ulkelere gonderilecek. Eski daytonalar vitrine bile dustu, alip cikmam indirimli olarak bile mumkun.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ers » 06 Nis 2016, 00:42

Bg17 yazdı:Agustos ekim arasinda bayilere ulkelere gonderilecek. Eski daytonalar vitrine bile dustu, alip cikmam indirimli olarak bile mumkun.

vitrinde olan yer neresi?
Kullanıcı avatarı
ers

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners