TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Saatler Neden Pek İtibar Görmüyor?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Saatler Neden Pek İtibar Görmüyor?

Mesaj İustitiacx » 25 Mar 2016, 17:15

Fiyatları yüksek olan modelleri hoşuma gidiyor fakat biraz asağıya düşünce fiyatlar pek hoş gözükmüyor,sıradanlaşmay başlıyor muhtemelen bundan dolayı pek rağbet görmüyor olabilir
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj Clk » 26 Mar 2016, 13:51

Itibar görmüyor diye nitelenen Longines 1 Milyar CHF ciro yapiyor :D

Basarisiz denen Tag Heuer'in cirosu 1.2 Milyar CHF!

Pardon ama kim neye göre bu sirketleri yerin dibine geciriyor? Elestiriler biraz rasyonel olursa daha iyi olur ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 26 Mar 2016, 14:35

Clk yazdı:Itibar görmüyor diye nitelenen Longines 1 Milyar CHF ciro yapiyor :D

Basarisiz denen Tag Heuer'in cirosu 1.2 Milyar CHF!

Pardon ama kim neye göre bu sirketleri yerin dibine geciriyor? Elestiriler biraz rasyonel olursa daha iyi olur ;)

Katılıyorum Clk, bu markaları başarısız diye nitelendirmek çok zor. Bence iki firmada gayet iyi işler yapıyor, Longines gayet güzel saatler üretiyor özellikle master ve heritage modellerinde, onun yanında çok zarif bayan saatleri üretiyorlar.

Yine keza Tag'da, eski vintage carrera ve monaco çok başarılı, yeni çıkan iskelet modelini göremedim bir türlü ama merak ediyorum.

Bir tek Seiko'dan mekanizma alıp inhouse diye nitelendirme de çok yanlış yaptılar. Bence bunun yerine Breitling'ın yaptığı gibi bir mekanizma fabriaksını alıp, bu şekilde inhouse üretime geçselerdi, uzun vadede daha çok karlı olacağına eminim ama onlar bunu seçmediler biraz saat camiasında prestij kaybına neden oldu, özelikle saatle ilgili kişiler tarafından.

Yine söylüyorum Tudor'da yani Rolex'de Sellita'yı satın alarak(böyle duydum) Tudor marka saatlerde inhouse üretime geçmekle çok iyi yaptı,benim görüşüm.

Longines'de retrograde ve column wheel mekanizmaları özel Eta'ya ürettirerek,başka firmaların kullanımına izin vermiyor.Bence bunu bir tık ileri götürseler ve Omega gibi işlense bu olaylar çok daha güzel olurdu.Sonuçta Omega'da birçoğunu Eta'ya yaptırdı bildiğim kadarıyla, şimdi yeni fabrikalarında artık kendileri üreticekler ama Eta'dan yardım aldığı kesin.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Clk » 26 Mar 2016, 16:48

mertk, bana neden Tag'in Seiko ile calismasinin bir hata oldugunu aciklayabilirmisin?

Tag Heuer'in TC78 Seiko platformu üzerine modifiye ederek ürettigi mekanizmaya Ferrari dersek ETA 7750 yaninda Bostanci Maltepe Minibüsü gibi kalir.

Seiko ürettigi saatlerde Japon kalite kavramini sonuna kadar uygulayan bir sirket. Benim 35-40 yasinda ki Seiko Lord Master'im servissiz sekilde halen ETA 2824-2 seviyesinde performans gösteriyorsa, ucuz fiyatli Seiko 5 mekanizmalari günümüzde bir cok Isvicre'li ile yaklasik esit ayni performansa sahipse bence Tag Heuer'e yanlis yapti diyemeyiz.

Bence Tag Heuer hem ticari hem de teknik anlamda en mantikli ortakligi kurdu. Zaman icerisinde bunu cok daha net görecegimizden eminim.

Biver sifirdan aldigi Hublot'yu bugün ki haline getirdiyse Tag Heuer ile neler yapabilecegini varin siz düsünün :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mertk » 26 Mar 2016, 23:33

Clk yazdı:mertk, bana neden Tag'in Seiko ile calismasinin bir hata oldugunu aciklayabilirmisin?

Tag Heuer'in TC78 Seiko platformu üzerine modifiye ederek ürettigi mekanizmaya Ferrari dersek ETA 7750 yaninda Bostanci Maltepe Minibüsü gibi kalir.

Seiko ürettigi saatlerde Japon kalite kavramini sonuna kadar uygulayan bir sirket. Benim 35-40 yasinda ki Seiko Lord Master'im servissiz sekilde halen ETA 2824-2 seviyesinde performans gösteriyorsa, ucuz fiyatli Seiko 5 mekanizmalari günümüzde bir cok Isvicre'li ile yaklasik esit ayni performansa sahipse bence Tag Heuer'e yanlis yapti diyemeyiz.

Bence Tag Heuer hem ticari hem de teknik anlamda en mantikli ortakligi kurdu. Zaman icerisinde bunu cok daha net görecegimizden eminim.

Biver sifirdan aldigi Hublot'yu bugün ki haline getirdiyse Tag Heuer ile neler yapabilecegini varin siz düsünün :D

Clk, çalışmasının yanlış olduğunu düşünmüyorum.Benim dediğim bunu tamamen inhouse olarak lanse edip.Sonra seikodan aldık ama çok değiştirdik sözlerine dönüştürmek zorunda kalmaları.Bence basın açıklamasında batırdılar, yoksa direkt böyle lanse etselerdi kimse buna birşey demezdi.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj eyimen » 27 Mar 2016, 22:31

mertk yazdı:
Clk yazdı:mertk, bana neden Tag'in Seiko ile calismasinin bir hata oldugunu aciklayabilirmisin?

Clk, çalışmasının yanlış olduğunu düşünmüyorum.Benim dediğim bunu tamamen inhouse olarak lanse edip.Sonra seikodan aldık ama çok değiştirdik sözlerine dönüştürmek zorunda kalmaları.Bence basın açıklamasında batırdılar, yoksa direkt böyle lanse etselerdi kimse buna birşey demezdi.

Evet, aslinda neredeyse ayni seyi soyluyorsunuz :D Bence de, yapilan is dogru ama izlenen yol yanlisti. Zaten CH80 de yolda, muhtemelen yepyeni bir mekanizmanin guvenilirligini test etmek oldukca zaman aliyor. Ama dogru yoldalar diyebiliriz :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Atakann » 28 Mar 2016, 09:04

Sanırım nispeten alım gücü ile ilgili.Biraz daha para veririm, üst sınıf saat alırım düşüncesi.
Kullanıcı avatarı
Atakann

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners