TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kadrandaki Hatalar Veya Yabancı Maddeler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kadrandaki Hatalar Veya Yabancı Maddeler

Mesaj mertk » 26 Mar 2016, 10:26

Benim en çok takıldığım olaydı ki artık bıraktım diyebilirim;

İnceledğim çoğu saatte Kadranda(safir kristalin altında) gördüğüm küçük toz tanecikleri, lekeler, belli açıda görülebilen küçük yabancı maddeler veya kadranda artık ne olduğu anlaşılamayan çizik,nokta vb.

Yabancı forumları da okudum, her marka saatte buna rastlayan çok.Özellikle Rolex forumlarında çok konuşuluyor.

Tabi ki Omega'da da var ve hatta Patek ve Ap' de bile var bunları yazanlar.

Evet bunlar temizlenebiliyor ama genelde işini çok önemsemeyen insanlar tarafından yapılırısa, daha kötü bir halde geri gelebiliyor saat.Kadranda daha çok yabancı maddeyle gelebiliyor saat :lol:

Bizim forumda da yaşayanlar mevcuttu bu hataları. Bende kendi Longines Hydro'm da buna benzer birşey yaşadım,gerçi ilk aldığımda yoktu bir sorunu diye biliyorum; gitti geldi kötü oldu iyi oldu ama mükemmel olmadı, bir Cengiz abi eli değerse belki daha iyi olabilir tabi.

Aynı şekilde kız arkadaşıma aldığım Longines' de yaaşdım, kadranda küçük siyah bir nokta, serviste temizlettirdim,bir sorun çıkmadı.

Son babama aldığım Oris'te kadranda küçük bir leke vardı, onun yerine yenisini istedim.

Burda Rolex Sub'ında bir kristalin altında bir toz veya lume tanesi beliren arkadaşımız vardı, bunu yabancı Rolex forumlarında da çok okudum, baya kişinin başına gelmiş, takılan da çok, önemsemeyenler de var.

Ben artık takılmıyorum , çünkü swiss made saatlerin genelinin yapım olarak moda markalarına göre farklı olduğundan, el işçiliği olduğundan bunlarla karşılabiliyor.

Siz bu konuda ne düşünyorsunuz?

Ben denediğim saatleri loopla veya fenerla inceliyorum, böyle şeyler görmediğim saat çok az diyebilirim, %5 orandır maksimum.

Gözlerimde baya sağlam olduğundan, genelde iyi ışığa sahip mağazalarda direkt görüyorum zaten bir malzeme kullanmama gerek kalmadan. Çıplak gözle görülebilir bir şey olunca genelde de insanı rahatsız edebiliyor.Biraz gözlerim bozulsa sorun olmayabilir :lol:

Ben artık bunu yaşamış, ve neredeyse denediğim çoğu saatte görmüş, yabancı forumlarda her markada bunları yaşayan insanın çok olduğunu gördükten sonra sallamayı bıraktım.

Ama sizlerin görüşünü de merak ediyorum.

Bu kadar yüksek meblağlar verdikten sonra, böyle şeyleri kabul eder misiniz, takılmaz mısnız, yoksa düzeltmek için uğraşıp daha kötü bir halde geri dönebilme yolunu mu seçersiniz?
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: Kadranda ki Hatalar Veya Yabancı Maddeler

Mesaj eyimen » 26 Mar 2016, 10:40

Bence hatanın ne kadar kötü olduğuna göre değişir. Daha önce Tissot marka saatin kadranında sadece belli ışık ve açılardan görülebilen iğne başı kadar bir leke vardı. Götürdüm geri, zor da olsa gösterebildim :D Sağolsunlar, hiç dırdırlanmadan yenisi ile değiştirmiştiler.
Sonuç olarak, ancak feneri dayayıp, büyüteç ile görülebilen bir kusur beni rahatsız etmez ama çıplak gözle fark ediliyorsa kesinlikle değiştirilmesini isterim.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj mertk » 26 Mar 2016, 11:06

Ben hep çıplak gözle görüyorum, belli ışık altında.

Ama aldıktan çok sonra meydana gelen şeylerde olabiliyor tabi, bu durumda değişim olmaz zaten, servis deseniz hele Türkiye de kusursuz yapmaları çok zor.

Genelde çoğu markada özellikle siyah saatlerde, sonradan kadranda beliren lume parçacıkları olabiliyor.Ondan ya işini çok iyi yapan bir saatçiye götürmek lazım ki, onun için bile bence çok zor sonuçta her ortamda, toz, yabancı parçaçık artık ne ise var ve ne kadar vakumlasalar da girebiliyor.Ya da böyle kullanmaya devam etmek ki genelde en iyi seçenek bu bence.

Benim Longines Hydro'yu görseniz her yerinden bişey çıkıyor maşallah, kollarda toz tanecikleri, kadranda bir kaç leke, yine kolları biraz hırpalamışlar serviste değişik lekeler olmuş. Bunları geçtim en kötüsü beyaz lumeların üstüne siyah kıl gibi birşeyler yapımşmış hep.

Ama ben yinede seviyorum farketmiyor ama kesin bir Cengiz abi'ye göstericem anca o temizler bunu.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Baran » 26 Mar 2016, 11:19

Bu durum genelde polisaj olan saatlerde rastlanan bir durum.Polisaj için saati dağıttıkları sonrada özenli toplamadıkları için meydana geliyor.Benim polisaja verip içi buğulu sekilde lekeli geri aldıgım bile oldu ki şöyle iy usta böyle yetenekli tecrubeli dedigimiz bir ustanın elinden cıkmıştı.Doğrusu içinde toz olan sıfır aldıgım saatim olmadı.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj tt59 » 26 Mar 2016, 11:24

Benimde çok dikkat ettiğim konulardan biri,saatin heryerini incelerim en ufak toz zerresinde soğurum saatten gözüm hep oraya kayar :) mekanik saatleri seviyorum ama amatör birinin elinde bakımları yapıldıysa,genelde titiz davranmıyorlar bu konuda,bendekilerin bakım zamanı gelince ne yapıcaz bakalım,tetenekliyim biraz sorun yaşamak istemiyorum :)
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj Caner1983 » 26 Mar 2016, 11:36

Mertk bende pimpirikliyim saatin içini dışını incelerim bulduğum hatalarıda çoğu kişiye mesaj atmışlığım var ama sonuç her zaman şu oluyor garantiden dolayı şimdi servise versen daha kötü olacak deniyor ve ben onlarla yaşamaya belli bir süre sonra alışıyorum :D
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj mertk » 26 Mar 2016, 12:32

Caner1983 yazdı:Mertk bende pimpirikliyim saatin içini dışını incelerim bulduğum hatalarıda çoğu kişiye mesaj atmışlığım var ama sonuç her zaman şu oluyor garantiden dolayı şimdi servise versen daha kötü olacak deniyor ve ben onlarla yaşamaya belli bir süre sonra alışıyorum :D

Aynı şekilde Caner, bende öyle yapıyorum, biryerden sonra saatin parçaları haline geliyorlar, seviyorum :lol:

Servis kesinlikle daha kötü sonuçlar doğuruyor, eğer çok mühim bir şey yoksa vermemek lazım zaten, hele Türkiye'de yaşadığımız düşünülürse,servis sıkıntı.

Baran şanslıymışsın valla, neredeyse hatasız saat aldığım olmadı diyebilirim :lol:

Özellikle sonradan belirebilen parçacıklarsa zaten kesin orada kalmalı.

Yine ben de alırken inceliyorum,çoğunda rastlıyorum.

Eğer çok zor bulunabilen ve üretimden kalkmış bir saatte çok küçük kusurlara kabul oluyorum zaten.Bunun dışında bende kusursuz olmasını isterim ama, ilk aldığımda kusur yokken sonradan oluşabiliyor işte şans.
Kullanıcı avatarı
mertk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: csgoz ve 250 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners