TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Para İadesi Yapılmayan Durum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Para İadesi Yapılmayan Durum

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 09:57

manil yazdı:Bakın, yanlış anlaşılmasın biraz seviyeyi düşüreceğim ama insan işim piçliğini yapmaya görsün 50 takla attırır, sonra da ticari itibarımı zedeledi diye üzerinize yürür.

Sürenin çok uzun olmasından mütevellit ben bir iş çıkacağını düşünmüyorum.

-yasal cayma hakkı süresi geçmiş - o süre içinde bildirim yapsanız da bunun kanıtı yok. olay bu. Bunun kanıtı yok. olmadığı için adam printerdan alacağı irsaliyeli fatura ile işin içinden çıkar. bunlar zor şeyler değil.

Kanaatime göre buradan bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. üstelik ekstre'de kalem kalem tüm masraflar var, hakim demez mi neden bakmadın detayına diye. diyecektir, emin olun.

can sıkıcı ama bardağın boş tarafı böyle. İcra, yasal takip konularında belge üzerinden gidilmesi esastır. Ben anlattıklarınızdan yola çıkarak elinizin zayıf olduğunu düşünüyorum. tecrübeye dayanan kanaattir ama siz yine de hukuken yapacağınızı yapın, eksik kalmasın.

Printerdan alınacak irsaliye fatura ile olacak bir iş değil bu,maliyeden kontrol edilir,hdi orjinal olarak çıktı ortaya sevk için kargo firmalarından bilgi alınır geriye dönük kargo bilgileri sorgulanır diyeceksiniz ki belki kendi firması teslim etti,o zamanda faturada imza gerekir hadi kendisi attı imzayı bir imzaya itiraz bir incele 1-3 yıl arası hapis,kaldı ki suç duyurusu ile yola çıkılacağı için savcıya önce ihtarını sonra ekstrelerini gösterecek ve bakın ben dolandırıldım 6 ay geçti bana ödemenizin tamamı iade edilecek dendi fakat edilmedi,buyrun ekstrelerim,buyrun bankaya itiraz formum,buyrun bu da noter aracılığı ile ihtarım dendiği an savcı zaten bunu takip edecektir,hatta geriye dönük kargolarınızı firmalardan isterseniz adresinize gelen o da iyi olur,yasal cayma hakkı 14 gün fakat burada cayma hakkı söz konusu değil,ilk olarak icra takibi açamaz zaten konu icra takibi ile de değil sebepsiz zenginleşmeye gider icra icin elde bir evrak gerek senet sözleşme gibi ama burada ifa edilmeyen bir ürün var ve belge sadece pranın ödenmesi ve ürünün gelmemesi ayrıca ihtar
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 10:01

Bu konuda yanılan nokta zaten cayma süresi,iade olayı ortada iade yok,ürün teslim edilmeyişi var,burada icra takibi yapılmaz sebepsiz zenginleşme davasına gidilir.
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj coolfire » 26 Mar 2016, 10:04

Sitenin ismini paylasirsaniz bizede faydasi olur.
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 10:07

http://hizliresim.com/21aM10 Bu benim sanalpzardan iptal olayım firmaya 22 gün sonunda bir mesaj attım ve ödeme itirazında bulunduğumu belirttim,itiraz uyarısı firmaya geldikten sonra ise ödeme mi firma kendi iade etti etmeseydi de alacaktım,her ne kadar sizin ki biraz daha çetrefilli olsada ypcağınız bir ihtar ile paranızı geri alırsınız alamazsanız da dediğim yolları izlersiniz masraflarınız ile birlikte size ödeme yapılır kimse 300 lira için hapiste yatmayı göze almaz
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 10:15

erenedip yazdı:Gecmis olsun. Valla turkiye de yasalar cok acik. Bir firmanin 25 bin tl borcu var elimde belge de var ama nafile, alamiyorsunuz. Sizin durumunuz cok daha zor. Boyle durumlarda en basindan takip etmek en iyisi. Eger afamlar kacak gocek degilse saati teslim aldiginiza dagir belge sunmasini istersiniz. Kargo vs. O da cikmayinca suclu olurlar ama iste bu kac ay kac sene surer bilemeyiz...

Sizin ki ticari bir olay ben size evrak versem ve karşılıksız çıksa olay ticari olaya girer ve savcılık bakmaz adamın mal varlığı varsa tahsil edebilirsniz yoksa birşey yapamazsınız fakat burada ki olay ticari değil dolandırıcılık zaten bizim üstüne gideceğimiz konuda bu ihtar,ekstreler,kargo bilgisi hep bunun için savcılık suc duyurusunda bulunduktan sonra ise sebepsiz zenginleşme davası açılabilir,o şekilde yapılan masraflar faizi ile alınabilir eğer bir yerde ssklı olarak çalışıyorlarsa veya mal varlıkları varsa fakat dolandırıcılıktan ise ceza alırlar,yani arkadasın da belirttiği gibi sahte irsaliye ile bu iş çözülmez,malı teslim ettiklerini kanıtlamaları gerek kanıt yükümlülüğü onlarda,irsaliye imzalı ise,imza incelemeye gidilir ve bir ceza davası daha ortaya çıkar yani yapacakları her hata cezanın katlanarak gitmesine neden olur.Yani anlayacağınız burada direkt icra takibi açılmaz,önce sebepsiz zenginleşme davası görülür daha sonrasında mahkemenin hükmüne göre icra takibine geçilir
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Mesaj İustitiacx » 26 Mar 2016, 10:20

kilimanjaro yazdı:Attor konu kaynamasın ama söylemeden edemeyeceğim.İşi yapıyorsun faturanı kesiyorsun.Borcunu ödemeyen ahlaksız aslında senden 3 kez menfaat sağlıyor.

KAZIK 1 : malın bedelini ödemiyor
KAZIK 2 : yüzde 18 KDV yi sana kakalıyor.
KAZIK 3 : fatura kestiğin için bedeli vergiden düşüyor.

Bir başkadır benim memleketim :lol:

Eğer limited şirketi iseniz ve icraya gitmiş iseniz icra vesikası alıp ödediğiniz kdv yi düşürebilirsiniz,daha sonra icra ile yapacağınız tahsilatla kdv yi verirsiniz
Kullanıcı avatarı
İustitiacx

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 254 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners