Malumunuz seramik bezel daytona tanıtıldı artık çelik bezeller üretilmeyecek. Bende ufaktan bir koleksiyon hastalığı var. Aslında koleksiyondan ziyade az bulunan veya özel olacak olan şeylere karşı ekstra bir ilgi var diyelim. Ondan dolayı seramik bezel optik olarak benim gözüme de daha hoş gözüksede çelik bezelin üretimden kalkacak olması beni biraz cezbediyor.
Hazır bu saatin sıfırı hala bulunabiliyorken alıp bir kenara atsam mı diye düşünüyordum ancak afl Kerem abi ile yaptığım ufak bir konuşma sırasında kendi düşüncelerini söyleyince alıp jelatinli bir şekilde saklamanın çokta mantıklı olmayacağı kanaatine vardım. Tamam ilerde değerlenmek apayrı bir durum ama onu alıp senelerce bir yerde jelatinlerini sökmeden bekletmek ve beklemek çokta mantıklı bir seçim olmayacak. Yani eğerki çelik bezel daytonayı alırsam kullanacağım burası kesin. Bileğimde durdukça da hem değerini kaybetmeyecek bir obje olacak hemde saat güzel zamanlarıma eşlik edecek. Yani saati alırsam jelatinli falan saklamayacağım orası kesin tepe tepe kullanacağım

Özellikle almışken ilerde bulunması daha zor olacağından dolayı çelik bezel modeli almak benim mantığıma daha uygun geliyor. Zaten çelik bezel olmazsa seramik için şu an bir hamle yapmama gerek yok şayet uzunca süre üretilecek bir saat nasılsa istediğim zaman paramda olursa alma şansım olacak. En fazla 2 ay sıra var derler bekleriz yani

Amaç ticari kazançtan ziyade birazda daha özel bir saate sahip olmak onuda belirteyim. Sonuçta seramik bezel optik olarak benimde daha çok hoşuma gitse dahi istesekte çelik bezel bulamayacağız sıfır olarak yakın gelecekte. Tabiki herzaman 2. el olarak alma şansı olsada zaten çelik daytona dediğimizde 2. elde çok ciddi değer kaybeden bir saat değil sıkılırsam istemezsem takasta kullanabilme şansım veya satma şansım herzaman var.
Siz olsanız ne yapardınız? Çelik daytona almak mı yoksa almamak mı? Bu arada daytona bütçesi ile saat alma gibi bir düşüncem yok yani daytona olmasın ama Batman GMT olsun falan gibi yorumlardan ziyade daytona üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Seramik bezelin çok radikal bir değişiklik olması beni bu konuda düşündürüyor açıkçası.
Dip not: Özellikle siyah kadran daha bir hoşuma gidiyor onuda belirteyim

Şimdiden teşekkürler.