TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Kutu A癟覺l覺覺

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj eyimen » 19 Mar 2016, 12:02

Belki takip edenleriniz vard覺r bir s羹redir 10k alt覺nda bir saat aray覺覺m s羹rmekteydi. Bir癟ok markan覺n farkl覺 modellerinin hem incelemelerini okudum, hem de canl覺 olarak g繹r羹p deerlendirdim. Sonunda Samet(zavarra) arkada覺m覺z覺n da yard覺mlar覺yla istediim saate kavutum.
nceliklerim 繹yleydi:
-Daha 繹nce hi癟 chronograph saatim olmam覺t覺, chronograph olsun.
-Chronograph saatler biraz daha kal覺n ve a覺r olduu i癟in deri kay覺la kullan覺lacak uyumlu 覺k bir kasa olsun.
-M羹mk羹nse 7750 olmas覺n, en az覺ndan bu fiyat band覺nda biraz farkl覺 bir mekanizma olsun istedim.
-ap覺 41mm'den b羹y羹k olmas覺n, bileklerim ince olduu i癟in 43mm'ler emanet gibi duruyor.
-Ve tabi ki g羹zel g繹r羹ns羹n :D

car2111.fc6266
Resim
Resim

Gelelim incelemeye;
ncelikle s覺k覺lacak arkadalar i癟in imdiden 繹z羹r diliyorum :lol: Okur da beenirseniz ne ala, payla覺m amac覺na ulam覺 olur :D
M羹mk羹n olduunca doru bilgilere ulamaya dikkat ettim ama yine de incelemede yanl覺 veya eksik bilgiler varsa 癟ekinmeden paylaabilirsiniz.
Ald覺覺m Carrera, serinin klasik 癟izgisinin s羹rd羹r羹ld羹羹 yegane model diyebiliriz. 1963'de ilk kez piyasaya s羹r羹len Carrera ile kasa yap覺s覺, pusher'lar, indisler ve kollar gibi bir癟ok benzer 繹zellii ta覺yor. Serinin dier modelleri ise daha spor ve modern bir 癟izgide diyebiliriz.

Resim
Resim

Carrera serisi(ki 襤spanyolca'da 'yar覺' anlam覺na geliyor) ad覺n覺 1950-1954 y覺llar覺 aras覺nda yap覺lm覺 tarihteki en 繹l羹mc羹l yol yar覺lar覺ndan biri olan Carrera Panamericana'dan al覺yor. 1950 senesinde Meksika h羹k羹metinin yapt覺rd覺覺 羹lke s覺n覺rlar覺n覺 kuzeyden g羹neye ge癟en otoyollar覺n a癟覺l覺覺 erefine d羹zenledii bir hafta s羹ren yakla覺k 3500 km uzunluunda bir yar覺 Panamericana. 襤lk y覺l覺nda hi癟bir s覺n覺rlama olmadan herhangi bir s羹r羹c羹n羹n herhangi bir ara癟 ile kategori ayr覺m覺 olmadan kat覺labildii bir yar覺ken, g繹rd羹羹 ilgi 羹zerine ilerleyen y覺llarda farkl覺 kategoriler belirlenmi ve zaman覺n Formula 1 pilotlar覺 bile bu yar覺ta boy g繹stermitir. Toplam 5 kere d羹zenlenen yar覺larda maalesef 27 s羹r羹c羹 ve izleyici hayat覺n覺 kaybederken, 1955 y覺l覺nda d羹zenlenecek yar覺 gelen tepkiler y羹z羹nden iptal edilmi ve Carrera Panamericana sonland覺r覺lm覺t覺r.

Carrera'n覺n tarihine k覺saca bir g繹z att覺k, peki 1887'nin anlam覺 nedir? Calibre 1887, Edouard Heuer'in 1887 senesinde chronograph mekanizmalar i癟in "oscillating pinion"覺 kefetmesine atfedilmi. Chronograph saniye 癟ark覺 ile saatin saniye 癟ark覺 aras覺nda ge癟ii salayan bu mekanik par癟a g羹n羹m羹zde halen Valjoux 7750 dahil farkl覺 chronograph mekanizmalarda yayg覺n olarak kullan覺lmaktad覺r.
Resim

Mekanizma
Calibre 1887 Tag Heuer'in In-House olarak lanse ettii ancak sonradan 繹yle olmad覺覺 anla覺lm覺, asl覺nda Avrupa 羹retimi i癟in patentini Seiko'dan sat覺n ald覺覺 bir mekanizma(6s37). Burada yasal olarak yanl覺 bir durum olmasa da, etik a癟覺dan maalesef yanl覺 bir yol izlenmi.
Tag Heuer ne kadar deiiklikler yapt覺覺n覺 anlatsa da, mekanizma ilk bak覺ta neredeyse ayn覺 denebilecek derecede 6s37'ye benziyor.
T羹m bunlar覺 bir kenara b覺rak覺rsak Calibre 1887 gayet baar覺l覺 ve stabil bir column wheel chronograph. Genelde 羹st seviye chronograph'larda kullan覺lan column wheel, saat mekanizmas覺 ile chrono mekanizmas覺 aras覺nda bir nevi buffer(tampon) g繹revi g繹r羹yor. Bildiiniz gibi chrono 癟al覺t覺覺 s覺rada s覺f覺rlama yapmaya 癟al覺mak mekanizmaya zarar verebiliyor. Column wheel ile bu tehlikeden m羹mk羹n olduunca kurtulunmaya 癟al覺覺lm覺 ama bana "Denedin mi?" derseniz, denemedim, korkar覺m :D Ayrica column wheel chrono'larda start/stop ilevlerinin daha ak覺c覺 ve kolay yap覺labildii s繹yleniyor.
Tarih deiimi saat 11'de bal覺yor, 12'ye bir ka癟 dakika kala bir t覺k hareketiyle tamamlan覺yor. ETA2824'e g繹re daha uzun s羹rd羹羹n羹 s繹yeleyebilirim. Aquaracer'覺mda hareket 11 bu癟uk civar覺nda bal覺yordu.

Arka kapak safir cam ve cam k覺s覺m olduk癟a geni tutulmu. Mekanizma t羹m g羹zellii ile izlenebiliyor, mavi column wheel ise dikkati 癟eken ilk par癟a oluyor. Mekanizman覺n kalan覺 da 癟ok g羹zel dekore edilmi, genel olarak g繹rsel a癟覺dan epey tatminkar diyebiliriz. 襤levsel olaraksa 4Hz 癟al覺覺yor ve 50 saat g羹癟 rezervi sunuyor. l癟羹mlerimde bir hafta i癟erisinde g羹nl羹k sapmas覺 +4sn civar覺nda oldu(kutudan yeni 癟覺km覺 bir saat i癟in olduk癟a iyi).

Resim
Resim

Chrono'larda baka bir deerlendirme kriteri de tabi ki start/stop/reset ilevleri. Start pusher'覺 olduk癟a yumuak, reset ise biraz daha sert, ama y羹klenme gibi bir durum olmuyor kesinlikle, gayet keyifli diyebilirim :D

Resim
Resim

Tasar覺m/襤癟ilik
Tasar覺m olarak saat genlerini art覺k klasiklemi olan ilk Carrera'lardan al覺yor. Benim en beendiim yanlar覺 uzun ama 癟ok estetik duran luglar覺, sade ve anla覺l覺r kadran覺 ve saate spor hava katan pusherlar覺. Zaman i癟erisinde Carrera'lar i癟in 癟ok farkl覺 kasalar kullan覺lm覺 ama 2000'lerde yine 1960'lar覺n kasas覺na d繹n羹 yap覺lm覺 ki kesinlikle isabetli bir karar.
Saatin kasas覺 ve tokas覺 tamamen polished(parlat覺lm覺) 癟elik. Toka sistemine bay覺ld覺m, herhangi bir delie g繹re deil milimetrik ayarlama yap覺labiliyor, klipsi ile saati tak覺p 癟覺karmas覺 癟ok kolay. Kay覺 timsah derisi; G繹r羹n羹m羹, sertlii, esneklii ile yine 癟ok houma gitti. Tabi yenisinin 350 襤svi癟re Frang覺 olmas覺 ho deil :S

Resim
Resim
Resim
Resim

Saatin beyaz kadran覺 ile g羹m羹 kollar ve indisler 癟ok uyumlu, ancak kadran ve kollar aras覺nda kontrast az olduu i癟in 癟ok lo ortamlarda saatin okunabilirlii ciddi anlamda d羹羹yor. L羹me derseniz, varla yok aras覺 diyebilirim. Bu bir dress watch ama, madem koymular daha g羹癟l羹 olmas覺n覺 beklerdim.
襤癟ilikse genel olarak bildiimiz Tag kalitesinde, ne eksik ne fazla. 襤ndislerin yap覺s覺 ve chrono g繹stergeleri i癟erisindeki dairesel dokular kadrana ayr覺 bir hava vermi. Fakat ne kadar chronograph bir model olsa da kollar覺n kadrana biraz daha yak覺n olmas覺n覺 isterdim.

Resim

Sonu癟 olarak, fikrime kat覺lmayan arkadalar olabilir ama Carrera da, ne kadar ayn覺 s覺n覺fta olmasalar da t覺pk覺 Submariner, Daytona, Nautilus, AP Jumbo gibi tarihi 羹zerinde ta覺yan saatlerden biri. 1960'l覺 y覺llarda tasarlanan bu saatin g羹n羹m羹zde hala bu kadar ilgi g繹r羹yor olmas覺 bunu kan覺tl覺yor bence. Tag Heuer 'LVMH' grubun alt覺nda son y覺llarda bir moda markas覺 gibi an覺labilir, fakat Carrera/Monaco gibi modelleri saat d羹nyas覺na kazand覺rm覺 'Heuer' ge癟miini g繹z ard覺 etmek doru olmaz diye d羹羹n羹yorum.
Sonuna kadar tahamm羹l edebilen arkadalar覺 da ayr覺ca kutluyorum, umar覺m buna demitir :D
En son eyimen taraf覺ndan 20 Mar 2016, 12:08 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 4 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Re: Bir kutu da benden gelsin :)

Mesaj SeRxx » 19 Mar 2016, 12:03

Yeni Aquaracer 300m
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj SeRxx » 19 Mar 2016, 12:05

Vazge癟tim Carrera Calibre 1887 diyorum :D
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj kiwi21 » 19 Mar 2016, 12:06

Tag da modeli bilemeyeceim :)
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullan覺c覺 avatar覺
kiwi21

Ya: 37
Kay覺t: 31 Tem 2011, 10:56

Mesaj mturann » 19 Mar 2016, 12:07

Y羹ksekten balayal覺m. Grand Seiko :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj o2o » 19 Mar 2016, 12:09

Rolex
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

Mesaj tt59 » 19 Mar 2016, 12:10

Tag diyorum ben de :)
Kullan覺c覺 avatar覺
tt59

Ya: 43
Kay覺t: 30 Au 2015, 17:43

Mesaj eyimen » 19 Mar 2016, 12:17

Herkes bilgisayar ba覺nda m覺 :shock:
Kullan覺c覺 avatar覺
eyimen

Ya: 44
Kay覺t: 13 Tem 2015, 22:54

Sonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners