TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Longines Hydroconquest Almasan覺z Tissot'dan Ne Al覺rs覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hydroconquest Almasan覺z Tissot'dan Ne Al覺rs覺n覺z

Mesaj TSayiR » 11 Mar 2016, 15:10

tt59 yazd覺:
TSayiR yazd覺:
copycat yazd覺:"longines olmad覺 tissot oldu o da olumlu" diyemiyorum maalesef. hangi ustayla konusam saat piyasas覺nda "overrated" hakk覺ndan fazla deer g繹ren markan覺n tan覺m覺 olarak tissot'u g繹steriyorlar. eer japon istenmiyorsa steinhart al覺n覺r daha iyi bana g繹re.

++++++1111111

Steinhart'a kat覺lmamak elde deil.. hele o bir "Ocean Vintage GMT" vard覺r ki ak覺llara zarard覺r, 羹stadlar daha iyi bilir tabikide ancak benim na癟izane fikrim 繹rnein rolex kullananda orient kullananda en pahal覺s覺ndan en ucuzuna kadar her saatsever tsf'linin bu modelden bir tane edinmesi ve koleksiyonunda bulundurmas覺 gerekir diye d羹羹nmekteyim. 癟elik kordonla ya da deri kordonla kullan覺yorsun tak覺m elbiseyle uyumlu,nato ile tak覺yosun spor oluyor :super: saat listemde orient ve seiko'dan iyice zevkimi ald覺覺m zaman satmamak 羹zere birtane edineceim ocean vintage gmt en tepede yer almakta,hatta ikinci el sayfas覺nda pusuday覺m :D

Yaln覺z ben bir 癟aylak olaraktan da ustalar覺n overrated g繹r羹lerine kat覺lm覺yorum. Ustalar eer mekanizmaya bak覺yorlarsa tissot eta mekanizma kullan覺yor.. eta mekanizmay覺 kullanmayan yok gibi 繹rnein Longines, Baume Mercier, Raymonde Weil, Movado, Certina, Mido vs vs. gibi markalarda kullan覺yor. imdi usta marka deerine bak覺yorsa tissot marka bilinirliinde ve ge癟miiyle en 羹stlerde kendisine her zaman yer bulur. T-touch, Le Locle,Visodate, Pr516 gl,Prs516 bu modellerden hangisini istemezsiniz? Ustalar覺n yakla覺m覺 bir usta g繹r羹羹 olarak tissot'u hangi markayla k覺yaslamakta acaba?

Eta 2824-2 mekanizma kullan覺lan saatler:
Longines HydroConquest L3.642.4.56.6 --------------------------x
Sinn 657 ---------------------------------------------------------------------x*
Louis Erard mit entspr. Kalibern -----------------------------------x
Eterna Kontiki fourhands--------------------------------------------x
Hamilton Khaki King Scuba-----------------------------------------x
Stowa Flieger Automatik--------------------------------------------x
Certina DS 1------------------------------------------x
Steinhart "Ocean 1" Black---------------------------x
Hamilton Jazzmaster --------------------------------x
Tissot PRS 516 Gent---------------------------------x
Archimede Outdoor Sport --------------------------x
Marcello C. Nettuno 3-----------------------------------------------x
Tissot Le Locle Automatic Gent----------------------x
Tissot Le Locle Automatic Power Reserve----------x
Mido All Dial Gent---------------------------------------------------x

buradan 癟覺kan sonu癟 u daha 繹ncede 繹nermitim eer hydro almayacaksan illede tissot illede tissot diyorsan ayn覺 mekanizmaya sahip prs516 ya da le-locle al veya da steinhart ocean one al.. hatta u an forumun ikinci elinde bir arkada覺m覺z 900e daha 5 6 ayl覺k bir prs516 sat覺yor ordan al.. o olmad覺 m覺 s覺f覺r覺 1350 tl civar覺nda internet sitelerinden al.. o da m覺 olmad覺 eger istanbuldaysan ben gitmedim ama herkes oray覺 bu iin merkezi g繹r羹yor Sirkeci'ye git s覺k覺 pazarl覺k yap ordan al :thumbup:

(Ben olsam zafeer arkada覺m覺z覺nda eraslani arkada覺m覺z覺nda s繹ylediklerini kulak ard覺 etmem ya ikinci el bir hydro i癟in pusuya yatard覺m ya da birka癟 ay daha bekler s覺f覺r al覺rd覺m)

Bahsettiiniz vintage gmt bu mudur hocam,bende 癟ok severek kulland覺m fakat ayr覺lmak zorunda kald覺k

Resim

Resim

tt59 hocam olay budur,aynen bu saat.. :thumbup: valla bakt覺m imdi 412 y繹ro + 75 y繹ro filan da gumruk vergisi 500 y繹ro 500x3.10=1550 tl..Al覺n覺r,覺k覺l覺r,arkaya bile bakmadan g羹le g羹le de kullan覺l覺r.. :champ: Alaca覺m inallah kafaya koydum! ama yaz ay覺nda inallah..

Tt59 hocam Sizi bu ayr覺l覺a iten sebep neydi? ocean gmt'ye "Sen daha iyilerine lay覺ks覺n" m覺 dedin :D
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj tt59 » 11 Mar 2016, 15:40

Ge癟en ay sat覺ld覺 daha hocam size k覺smet olmad覺覺na 羹z羹ld羹m.evet aynen 繹yle dedim. seni, hakk覺n覺 vererek kullanacak birinin bileini s羹sle dedim ben takmaya k覺yam覺yordum,kenarda durmas覺 da benim i癟in l羹kst羹,繹yle olmas覺 gerekti :) saate ay覺raca覺m max b羹t癟enin 500-600tl civar覺 olaca覺n覺 anlad覺m :) Bir de diver saatlere ilgi duyuyorum,bu saat vintage olduu i癟in diver kullan覺yormu hissi uyand覺rm覺yordu bende

Beendiim,akl覺mda olan saat bu,inallah bir g羹n denk gelir de almak nasip olur :)

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
tt59

Ya: 43
Kay覺t: 30 Au 2015, 17:43

Mesaj TSayiR » 11 Mar 2016, 17:13

tt59 inallah karde.. Allah g繹nl羹m羹ze g繹re versin inallah.. bu aralar akl覺mda hep 2 saat markas覺 var bunlar steinhart ile breitling.. steinhart'覺n houma giden y繹n羹 her ne kadar rolex ve IWC 癟akmas覺 bir marka deselerde bu ocean vintage gmt gibi 癟ok 繹zg羹n tasar覺mlar覺 gayet g羹zel fiyatlarla veriyorlar ve bunu verirken 繹yle g羹zel sunumlarla veriyorlar ki seni 癟ok 繹zel hissettiriyorlarMI :) ve ben daha steinhart al覺pta beenmeyen duymad覺m.
imdi ben forumda yeni olduumdan kavramlar覺 pek bilmiyorum bu s繹yleyeceimin kar覺l覺覺 bi model varsa d羹zeltin. Hep var olmas覺n覺 istediim tarz b繹yle diver ile maurice lacroix'in g繹mlekle giyilecek tarzlar覺n覺n kar覺覺m覺 bir modeldi, hem b繹yle omurgal覺 kemik gibi hem de diver tipli bezeli olan bi saat ar覺yordum ve breitling'in chronomat 44 serisini g繹rd羹m..
chronomat= psikopat diyorum ben :) bu kadar g羹zel saatler olamaz inan覺lmaz modelleri var ama fiyatlar覺n覺 g繹r羹nce bir i癟 癟ektim san覺r覺m hi癟bir zaman alamayaca覺m ama k覺smet tabii bu iler :)
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Mesaj mosef » 11 Mar 2016, 23:41

@TSayiR 繹zg羹n dediiniz saat steinhart ocean vintage gmt, Rolex Explorer II ref 1655 homage覺 diye biliyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
mosef

Kay覺t: 02 Tem 2014, 21:42

Mesaj TSayiR » 11 Mar 2016, 23:46

mosef yazd覺:@TSayiR 繹zg羹n dediiniz saat steinhart ocean vintage gmt, Rolex Explorer II ref 1655 homage覺 diye biliyorum.

mosef az覺m a癟覺k kald覺 ger癟ekten bire bir ayn覺s覺 :oops: d羹zelttiin i癟in teekk羹r ederim arkada覺m 癟ok saol :thumbup:
Abi o zaman bu steinhart'覺n hi癟 mi 繹zg羹n tasar覺m覺 yok? o zaman ne kadar taklit癟i de olsa iin i癟ine "ula覺labilirlik" giriyor, imdi rolex almak 癟ok zor ama steinhart fiyat olarak ula覺labilir san覺r覺m bu etkiliyor.
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Mesaj mosef » 12 Mar 2016, 00:10

繹zg羹n tasar覺m覺 var m覺 bilmiyorum a癟覺kcas覺. forumda da tercih edilen bir marka steinhart. steinhart kutu a癟覺l覺lar覺na bir bak覺n, kullan覺c覺 yorumlar覺na bak覺n bir. bildiim kadar覺yla tatminkar kaliteye sahip rolex homagelar覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
mosef

Kay覺t: 02 Tem 2014, 21:42

Mesaj mertk » 12 Mar 2016, 00:17

Bence steinhart alaca覺n覺za longines ayn覺 fiyatlara geliyorsa, Longines al覺n derim.

Kendi ad覺ma konuay覺m, bana g繹re steinhart taklitten baka bir ey deil gibi geliyor, zaten logosu bile rolex'e benziyor.
IVAN BEBEK B襤R GN TRK襤YE'YE YOLUN DECEK!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
mertk

Ya: 35
Kay覺t: 02 ub 2010, 00:42

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners