o2o

Selçuk

Rose gold

shichinin

mertk

BarisFB yazdı:Afl süper bir yazı olmuş...ellerine sağlık![]()
![]()
Biliosun ALS'lere bende uzun uzun baktım...benim düşüncelerim şöyle:
Lange 1 bence fiyat / performans olarak en alınası Lange. Lange moonphase her ne kadar çok güzel olsada ben en son baktığımda arasında çok ciddi bir fiyat farkı vardı.
Datograph benim için çok ayrı bi yerde. Değerli metallere genelde karşıyım, hele hele datograph'ta rose gold'una çok baktım ama sonuçta benim için dato hem spor hem şık bir saat. Yani haftasonu kot tshirt ile bile takılabilecek bir saat ama renkli altın olunca benim için bu kullanım tamamen ortadan kalkıyor. Dediğim gibi sarı / kırmızı altın saatin spor olarak takılmasına prensipte karşıyım, bence güzel durmuyor, biraz rus / arap havası veriyor. Altın saat benim için dress watch'tır (sizdeki 5146 gibi), ve eğer o da takılıyorsa bence erkek giyimin önemli kurallarından "match the metals, match the leathers" kapsamında aynı altın renginde kol düğmesi ve kemer tokasıyla takılmalıdır.O yüzden altın dato benim için kullanım alanını biraz limitliyor.
Platin saate de karşıyım![]()
Bunun ama prensiple falan alakası yok parayla alakası var.
![]()
Yani çelikle aynı görünen birşeye o kadar parayı vermek bana ters geliyor...işin içinde saat olunca ben parayı metalden ziyade mekanizmaya ya da markaya verme taraftarıyım. Ama onun dışında platin datonun görünümü muhteşem bence...hem siyah kayışla hem kahve kayışla apayrı havaya bürünüyor. Ideal bir dünyada çelik datograph tüm isteklerimi karşılardı, onun yokluğunda oyum platin datoya.
Ama bütün bunların arasında fiyat performans olarak bence en iyilerden biri olan 1815 Chronoyu da unutmamak lazım. ilk çıkan tachymetreli versiyon muhtesemdi...sonra onu kaldırdılar ve bence çok sıradan bir saat oldu...En son boutique edition diye çıkardıkları saate ise aynı eski saat gibi tachymetreli ve çok güzel duruyor.
Ama dersenki bu kadar baktın niye hala ALS almadın, cevabı maalesef Türkiye'de yaşadığım için. Dünyada bile ikinci eli Patek / AP / Rolex'e göre çok daha düşük olan bir saat ALS. Bugün 40,000 dolara Patek alsan, 1 sene sonra en kötü 32-33e saydırırsın. Aynı paraya ALS alsan takasa bile zar zor alırlar, ben bunu kime satıcam diye...ki haksız da sayılmazlar çünkü bizim için kült bir marka olsa da toplum nezdinde hala bi Patek Rolex etc değil. Bozulsa Türkiyede düstrübutoru servisi yok kimle muhatap olucan. Bu yüzden ikinci el bi tane düşmesini bekliyorum, sıfır ALS almayacağıma ikna ettim kendimi. 30K'ya bi dato düşürürsek ne ala![]()
![]()
Bg17 yazdı:Barisi foruma cagirmak icin Als konusu acmak gerekiyor. Sen yine arada ugra yaw, geyik falan da fena degil
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir
|