Burada benzemek deyince yalnız görüntüsüne bakılıyorsa ki, bu da bence yanlış, yine de bir Rolex le Orient yan yana koyulmamalı.
Event Orient Mako serisi bence fiyatına göre çok güzel saatler ama Rolex replikası ya da benzer demek için biraz genel kalitesini değerlendirmek lazım. Evet Ray modelinide sipariş edecek kadar Mako ları sevdim ama sallandıkça şıngırdayan bir saatle, nitelikli kol kronometresi diyebileceğim bir Submariner ı yan yana getirmek bence doğru değil.
Bunu ancak görünüşüne göre saatleri yorumlayan eşim yapınca anlıyorum da, saat sever olarak yazılınca doğrusu şaşırıyorum.
Bu nedenle özellikle üretim kalitesi, kalibre vb nedenlerle Steinhart diye yazdım.
İster beğenin ya da beğenmeyin, Rolex Submariner standart haline gelmiş bir modeldir. Bir çok üreticinin ürettikleri dalgıç saatlerininde bu modelden esintiler taşıması kaçınılmaz.
Bazısı bunu neredeyse birebir yapıyor. Burada benim eleştirim sadece görünüşünü değerlendirerek, detay kalitesinde Rolex le hiç alakası olmayan bir saati tek benzer saat gibi göstermektir.