TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot & Orient Star Fiyat ve Özellik Sorusu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot & Orient Star Fiyat ve Özellik Sorusu?

Mesaj mturann » 07 Mar 2016, 11:06

Merhabalar
Tissot markasının Le Locle ve Powermatic 80 modellerinde kullandığı mekanizma ve malzeme kalitesi ile Orient in Star modellerinde kullandığı mekanizma ve malzeme kalitesi karşılaştırılsa acaba hangisi daha iyidir diyebiliriz?
İki markanın bu modelleri fiyat olarak birbirlerine yakın biri İsviçre diğeri Japon olmak üzere fiyat ve performans olarak düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
Artıları ve eksileri şeklinde de düşünülebilir.

Selamlarımla.
Kullanıcı avatarı
mturann

Re: Tissot & Orient Star Fiyat ve Özellik Sorusu?

Mesaj TSayiR » 07 Mar 2016, 17:29

Ben alacak olsam o saatlerin içinde tercihim le locle ya da orient in bu sene yenilediği orient star elegant serisi olurdu. Ancak bu iki saatte takım elbise ile daha uyumlu saatler.. Sen önceliklerini belirleyip bakmalısın Eğer diyorsan ben sportif takılıyorum o halde powermatic80 e yonelmelisin. le locle'nin bir kaç çelik bilezikli modeli dısında kasa capı Orient Star dan daha küçük boyutlarda ve beni saatten uzaklastıran bu olaydır.. Birde herşeyden önce bütçe ve kullanım önceliği önemli,eğer takım elbise ile daha fazla kullanacağım ben diyorsan farklı,spor takılıyorum diyosan farklı..

le locle de 2824-2 ETA mekanizma içeriyor. Kasa ebatı 39.5mm Camı safir kristal AR kaplamalı Lume konusunda da sıkıntılı.saat hem eta mekanizmalı olupda hem uygun fiyatlı olan ender saatlerden :thumbup:
orient elegant ise kendi mekanizmasını kullanmakla beraber kasa ebatı 38.7mm. camı safir kristal..
http://www.orient-watch.com/orientstar/ ... assic.html
orient starın eger bütçen varsa özel üretim serisi var özellikle yeşil kadranlı olan model mükemmel :thumbup:
http://www.orient-watch.com/orientstar/somes.html

kararın ne olursa olsun koluna yakıssın :champ: simdiden de hayırlı olsun
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj mturann » 07 Mar 2016, 18:48

TSayiR açıklamalar için çok teşekkür ederim.
Özellikle Orient Starın Serileri konusunda aydınlatıcı oldu.
Aslında bu konuda merak ettiğim kısım görünüş ve kullanım özelliklerinden ziyade gerek mekanizma gerek diğer malzeme ve işçilikleri konusunda karşılaştırma yapmaktı.

Örneğin Orient Starda otomatik kurulumun yanında elle kurma ayrıca Orient Star ın bazı modellerinde Güç Göstergesi de var ki bence bunlar önemli bir artı olarak görünüyor.

Fiyat olarak birbirine çok yakın olan iki markanın bu modelleri arasında kalite ve performans olarak nasıl bir karşılaştırma yapabiliriz.
Arkadaşlarımızdan bilgisi olanlardan fikri olanlardan destek bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj mturann » 09 Mar 2016, 10:01

Konu günceldir :)
Kullanıcı avatarı
mturann

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, Google [Bot], kogan, Majestic-12 [Bot], sphinx ve 250 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners