TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Bir Seiko 5 mi Alsam Yoksa...

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Bir Seiko 5 mi Alsam Yoksa...

Mesaj Kaans » 10 Eki 2010, 00:07

Yeniden merhaba arkadaşlar...

Ben kararsız kaldım onun için tavsiyelerinizi rica ediyorum... Bildiğiniz gibi daha bir kaç gün önce orient new multi year calendar automatic alarak otomatik saat dünyasına adım attım. Bu saati alırken ana amacım hem spor giyim dışında şık bir saate sahip olmak hem de otomatik saat dünyasına güzel bir adım atmaktı. Spor bir saat pek düşünmüyordum. Ama aslında yeğenime üniversiteyi kazanma hediyesi olarak bir seiko 5 araştırırken şu saate rastladım gg'de ve çok beğendim. Antalya da yaşadığım için terden deri kayışlar bende çabuk bozuluyor ve bunun için çelik kayışlı saatleri tercih etmek durumunda kalıyordum. Hatta Swatch saatimin deri kayışını birkaç hafta sonra çelik kayış ile değiştirmek zorunda kalmıştım. Ancak örme kayış alternatifi de çok hoş duruyor ve deri kayış gibi yıpranma ve bozulma açısından çok daha sağlam duruyor bence...

Resim

İlk Nacar saatimi almadan önce aslında aklımda seiko kinetik vardı ama en basit, silikon kayışlı seiko kinetike bile 2002'de 350 Alman Mark'ı isteyince param yetmemiş ve 200 Alman markına Nacar dixantic almıştım ki hala çok sevdiğim bir saattir. O zamanlar Seiko benim için bir efsaneydi ve Seiko sahibi olmak bir hedefti benim için.Benim için üst düzey bir saatti. Hala öyle aslında ama Seiko 5 modelini internette bu kadar ucuza bulunca kullandığım Orient ve Seiko 5 arasında bir klasman farkı var mıdır diye bir düşünce aldı beni. İlk defa otomatik bir saat kullanıyorum ve bir sonraki otomatik saatimin kalite açısından daha üst düzeyde olmasını isterim. Tissot Le Locle gibi.

Şimdi bu bilgilerin ışığında sizce para mı biriktirmeliyim ? yoksa bir Seiko 5'i koleksiyonuma mı katmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Re: Yeni bir Seiko 5 mi alsam yoksa...

Mesaj Clk » 10 Eki 2010, 01:09

Amac bir üst sinifa atlamak ise para biriktirmek en mantiklisi. Alternatif bir spor saatim olsun ama saglam olsun diyorsan Seiko5 seni yari yolda birakmayacak bir saat. Ama Orient ile arasinda ne kadar fark var dersen neredeyse hic diyebilirim. Bu konu ile ilgili arama butonunu kullanarak cesitli bilgilere ulasabilirsin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Kaans » 10 Eki 2010, 01:22

clk yazdı:Amac bir üst sinifa atlamak ise para biriktirmek en mantiklisi. Alternatif bir spor saatim olsun ama saglam olsun diyorsan Seiko5 seni yari yolda birakmayacak bir saat. Ama Orient ile arasinda ne kadar fark var dersen neredeyse hic diyebilirim. Bu konu ile ilgili arama butonunu kullanarak cesitli bilgilere ulasabilirsin.

Teşekkür ederim... Sanırım yeğenime alacağım bu saati ve kendime daha üst seviyede bir saat bakacağım... Sonuçta spor saat kullanmak istediğim zaman hala Swatch'ımı kullanabilirim...

Resim

Herkese iyi geceler...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj yusufragip » 10 Eki 2010, 01:36

Merhaba Kaan bey . Bende sizin gibi arada kalmistim seiko mu orient mi diye ve arastirmalarim sonucu seiko ve arasinda cok ufak fark(lar) var . Kadranda kullanilan lume seikoda daha parlakken orientte biraz daha isiltili bunun disinda malzeme olarak ikiside ayni kalitede . Kalite demisken cokda saglamlar ben biraz dikkatsizim birde iri yari olunca saga sola duvar koseleri arabanin cesitli yerlerine carpiyorum surtuyorum ne camda nede kasada bir cizige rastladim . Gonul rahatligiyla iki markayada paranizi verir ve pisman olmazsiniz kasa ebatlarinida sorun etmiyorsaniz geriye bir sorun kalmiyor . Kasa ebatlari en kucuk 40 mm en buyuk 45 mm arasi . Yeni saatinizle iyi gunler dilerim :)
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Re: Yeni Bir Seiko 5 mi Alsam Yoksa...

Mesaj mlm » 10 Eki 2010, 03:09

Bence üst sınıf bir otomatik listende olmaya devam etsin, ama yukarıda fotoğrafını koyduğun örme kordonlu Seiko 5, spor Swatch'una çok güzel bir alternatif olabilir, fiyatı da çok fahiş değil bildiğim kadarıyla, ben de çok beğeniyorum, almayı planladığım fiyatı makul otomatikler arasında bu model de yer alıyor, son karar tabiki senin..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Kaans » 10 Eki 2010, 11:57

Yusufragıp bey merhaba ! Orient aldım zaten ama yeğenime alırken acaba kendime de alsam mı diye ikileme düştüm !

mlm bey size de merhaba ! Fiyat fahiş değil GG'de 129.- Lira Orientimi aldığım satıcıda satılıyor ve kargosu çok hızlı... Yeğenime alayım da biraz kullanayım, öyle kesin kararımı vereyim. Hoşuma giderse yeğenime yenisini alır bunu kendime saklarım... Bakalım...

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim... İyi pazarlar...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj safir » 10 Eki 2010, 14:07

merhaba Kaans
bu saat benimde aklımda olan çok güzel spor bir model,38mmlik çapıyla oraya buraya çarpıp zarar görme ihtimali daha az,örme kordonuna söyleyecek birşey ise bulamıyorum,hem çok kullanışlı hem de çok sağlammış üstelik delik yerlerinin üstü deri kaplandığı için sıradan natolardan çok daha uzun süre dayanıyormuş,yine kasa kumlama gibi olduğundan çok daha güzel görünüyor
eğer saati alırsan fotoğraflı incelemesini beklerim
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Terasus » 10 Eki 2010, 15:32

Seiko'yu çok beğendim, modelinin tam adı nedir acaba? nette aratmak istiyorum da.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners