TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saat Fotoğrafları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TSF Saat Fotoğrafları

Mesaj Archezia » 10 Eki 2010, 01:34

Bu konu aslında bir tavsiye konusu, ancak tavsiyeye uygun bir bölüm bulamadım. Ben de buraya açmayı uygun gördüm. Umarım hata yapmamışımdır.

Hepimiz forumda konuları gezerken doğal olarak gerek saat incelemesi olsun, gerek saat tavsiyesi, haberi vs. birçok konuda güzel saat fotoğrafları görüyoruz. Bu fotoğraflar da forumu renklendiriyor açıkçası. Benim de kendi kendime neden forumda kullanıcıların kendi çektiği yada internetten bulduğu güzel saat fotoğraflarını paylaştığı bir bölüm olmasın dedim. Şimdi bu bölümün varlığının ne gibi bir faydası olabilir kendime göre sıralayayım;

1 - Yukarıda da bahsettiğim gibi çoğumuz saat fotoğraflarına bakmayı seviyoruzdur heralde. Birçok konuda da fotoğrafları görüyoruz ama bir süre sonra dönüp tekrar bakmak istediğimiz de bulması zor olabiliyor yada hangi konuda olduğunu unutabiliyoruz. Böyle bir bölüm bence kendimize kısa bir görsel ziyafet çekmek istediğimiz de daha pratik olacaktır.

2 - İnsanın aklına "O bölüm dolmaz ki forumdaki fotoğraflarla..." şeklinde bir düşünce gelebilir. Ama bence sadece fotoğraflara ayrılmış bir bölüm üyeleri ister istemez foruma fotoğraf yüklemeye, paylaşmaya itecektir gibi geliyor bana. Yani böyle bir bölümün olması forumdaki saat fotoğrafı çeşitliliğini ve miktarını da arttıracaktır.

3 - Forumda saat fotoğraflarının en çok bulunduğu konulardan biri de saat incelemeleri. Saatlerle az da olsa ilgili insanların yararlandığı bir bölüm burası. Bu incelemelerdeki kullanıcı yorumları önemli bir faktör tabiki. Ancak inanıyorum ki oradaki fotoğraflar da oldukça önemli ve etkili. Çünkü insan için almayı düşündüğü saatin sitesinde ki yada satın almak istediği yerin sitesinde ki fotoğraflar yeterli olmuyor. Kullanıcının çektiği fotoğraflar saatin gerçek görüntüsüne daha yakın oluyor. (koluna takıp bakmak en iyisi ama her zaman münkün olmuyor işte. O kısma daha çok seçenekleri yeteri kadar daraltınca başvuruluyor.) Google'a yazarak da bulunamıyor bu tarz fotoğraflar kolay kolay. Ama buradaki üyeler hem kendi çektiklerini hem de bir kısmımız yabancı forumları takip ettiği için orada gördüğü güzel saat fotoğraflarını koyabilir. Bu da saat almayı düşünenlere başlangıç araştırması veya seçenek daraltması için yardımcı olacaktır. Hatta kendi sitesinde beğenmediği bir saatin real-life fotoğrafını görünce beğenmesine bile sebep olabilir.

4 - Bu madde aslında 2 ve 3'ün karışımı sayılır. Az önce bir konuyu okurken gördüm. Mrhero adlı arkadaşımız(benim abim sayılır büyük ihtimalle)yeni bir saat almış.(Hayırlı olsun tekrar) Ancak inceleme yapası yoktu pek (: Bunun üzerine Bond fazla uğraşmadan sadece fotoğraflarla bir inceleme yapabileceğini söylemiş kendisine. (Aslında şimdi farkediyorum bu fotoğraf bölümü fikrini sayın Bond getirmiş aklıma) Böyle bir bölüm aynı zamanda inceleme yapmaya vakti olmayan üyelerin sadece fotoğraf koyarak inceleme yapmalarını teşvik etmiş olur. Böyle bir olanak zaten var tabiki ama Mrhero bunun farkında değildi belki de. Artık Bond'un da hatırlatmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Umarım haddimi aşmamışımdır. Bana güzel olur gibi geldi ben de konuyu açayım dedim. Direk olarak Bond'a yazmayı da düşündüm. Ama herkesin bu konuda hakkındaki fikrini belirtmesi yöneticiler için de karar vermede belirleyici bir faktör olur heralde. Dediğim gibi eğer haddimi aşıyorsam kusura bakmayın. Böyle bir durumda konuyu silebilirsiniz.

NOT : Yazdıklarımın yanlış anlaşılabileceğini farkettim. En önemli kısmı açıkça belirtmemişim.Fotoğraf bölümünden kastım böyle tek bir konu değil de ayrı bir bölüm. Nasıl TSF Saat Danışma Platformu, TSF Genel Saat Sohbeti gibi bölümler varsa aynı şekilde TSF Saat Fotoğrafları Bölümü olabilir demek istiyorum.
En son Archezia tarafından 10 Eki 2010, 02:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Re: TSF Saat Fotoğrafları

Mesaj mlm » 10 Eki 2010, 01:47

İlk fotoğraf benden olsun.. ;)

SEİKO 5 SNZF13J1

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Archezia » 10 Eki 2010, 02:21

İlgin için teşekkür ederim mlm. Bu saati almayı çok düşümdüm ama internetten almam gerektiği için vazgeçtim. Çok güzel bir saat :)

Ancak konuyu tam anlatmamışım galiba. Fotoğraf bölümünden kastım böyle tek bir konu değil de Ayrı bir bölüm nasıl saat danışma, incelemeler gibi bölümler varsa aynı şekilde fotoğraf bölümü olabilir demek istemiştim.
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mlm » 10 Eki 2010, 02:39

Önemli değil Arçi, bölüm açılırsa oraya aktarılıp fotoğraf ilave edilebilir.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Bond » 10 Eki 2010, 02:47

Konu için teşekkürler Archezia. Üyelerin çektiği iyi kalite fotoğraflı konular özellikle Kültür Sanat Fotoğraf bölümünde var ama hem incelemelerde hemde başka dolu konularda birçok iyi fotoğraf var. Yanlız netten hazır fotoğraf konmasını pek önermem o zaman konunun pek bir özelliği kalmaz. Konuyu silmek gibi bir durum söz konusu değil ama belli bir formata bağlarsak daha faydalı olabilir. Örnek şöyle yapabiliriz. Saatim kolumda başlığına bundan sonra sadece kolda fotoğraf yüklensin, burayada kullanıcılar kendi çektikleri saat fotoğraflarını yüklesinler. Başlığıda TSF Kullanıcı Saat Fotoğraf Galerisi olabilir. Hatta istersen sen bu konuda görevli ol oraya kol harici yükleme olursa buraya taşı :lol: Yada oraya karışmayalım ama buraya sadece üyeler tarafından çekilen kaliteli fotoğraflar model ismi ile eklensin. Konuna bir tanede destek fotoğraf benden.

Resim
Seiko Sportura SLQ017 LE

Ekleme: Daha önce zaten Saat Fotoğrafçılığı diye bölüm vardı ayrı olarak sonra onu Kültür Sanatla birleştirdik, pek aktivite olmuyordu. Oraya bakarsan birçok makro fotoğraf konusu falan var modellere göre. Genele yada oraya sabit konu yaparız sürekli üst konu olur, böylece daha aktif kalabilir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mlm » 10 Eki 2010, 02:58

Bond, iyi çekememişsin, benim profesyonel çekimim, o ışık, o kontrast ayarım, dergi yazılarının o kübük yanılsamalı çukur aynadan ters yansımalı, saatin polished kısmına yaptığı o platonik yansıma yanında, seninki sönük kalmış.. peh.. :D :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Archezia » 10 Eki 2010, 03:56

Bond verdiğin tavsiyeden pek bir şey anlayamamakla beraber(gece geç saat olduğundan sanırım) teşekkürlerimi iletiyorum. O bölümü farkettim ama bölüm başlığında kültür sanat olması insanın orada daha çok sanatsal fotoğrafların paylaşılabileceğini düşünmesine sebep oluyor. Bende öyle bir his uyandırmıştı en azından ilk gördüğümde. Daha önceki Saat Fotoğrafçılığı hali ne kadar önceydi bilmiyorum ama sanırım artık forum gittikçe büyüyor, daha aktif olabilir öyle bir bölüm. Ayrıca "Saat Fotoğrafçılığı" ismi de aslında konuyu biraz spesifikleştiriyor. Ben kendi çektiğim fotoğrafı oraya koymazdım mesela çünkü fotoğrafçılıkla alakam yok. Yani biliyorum kelimelere kadar detaya indim ama nasıl desem daha kapsamlı(spesifik değil) ve daha dikkat çekici, sürekli yönlendirme yapılan bir bölüm etkili olabilir.

Netten hazır fotoğraf konmasını önermiyorsunuz. Anlıyorum çünkü sizin kastettiğiniz insanların çektiği fotoğrafları paylaşmaları. Yani saatten çok yine "fotoğrafçılık" temalı bir konu olduğu zaman hazır fotoğraf konması uygun olmayabilir. Ama benim düşündüğüm profesyonel yada ona yakın fotoğrafların sergilendiği bir yerden çok saatlerin sergilendiği bir yer daha çok. Mesela bende Le Locle var, aynı isimle bir konu açacağım 10 tane fotoğraf koyacağım ve aynı saate sahip olanlar da altına koyabilecek kendi fotoğraflarını, mlm Sea Urchin diye bir konu açacak o da aynı şekilde fotoğraflarını koyacak. Sonra mesela WUS'ten biri Steinhart Triton almış fotoğraflarını koymuş. Ben aynı isimli konuda o fotoğrafları alıntı yaptığımı bildirerek koyacağım vs. vs. Bilmiyorum belki siz de benimle aynı şeyleri söylediniz ama dediğim gibi detayları pek anlamadım :)

Bu arada mlm bana Arçi diyen ilk kişi değilsiniz. Daha önceden bir karşılaşmamız olması mümkün mü?
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mlm » 10 Eki 2010, 04:04

Archezia yazdı:Bu arada mlm bana Arçi diyen ilk kişi değilsiniz. Daha önceden bir karşılaşmamız olması mümkün mü?

Sanmıyorum, nickin Archezia olunca hitap ederken öyle geldi içimden..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners