Bu konu aslında bir tavsiye konusu, ancak tavsiyeye uygun bir bölüm bulamadım. Ben de buraya açmayı uygun gördüm. Umarım hata yapmamışımdır.
Hepimiz forumda konuları gezerken doğal olarak gerek saat incelemesi olsun, gerek saat tavsiyesi, haberi vs. birçok konuda güzel saat fotoğrafları görüyoruz. Bu fotoğraflar da forumu renklendiriyor açıkçası. Benim de kendi kendime neden forumda kullanıcıların kendi çektiği yada internetten bulduğu güzel saat fotoğraflarını paylaştığı bir bölüm olmasın dedim. Şimdi bu bölümün varlığının ne gibi bir faydası olabilir kendime göre sıralayayım;
1 - Yukarıda da bahsettiğim gibi çoğumuz saat fotoğraflarına bakmayı seviyoruzdur heralde. Birçok konuda da fotoğrafları görüyoruz ama bir süre sonra dönüp tekrar bakmak istediğimiz de bulması zor olabiliyor yada hangi konuda olduğunu unutabiliyoruz. Böyle bir bölüm bence kendimize kısa bir görsel ziyafet çekmek istediğimiz de daha pratik olacaktır.
2 - İnsanın aklına "O bölüm dolmaz ki forumdaki fotoğraflarla..." şeklinde bir düşünce gelebilir. Ama bence sadece fotoğraflara ayrılmış bir bölüm üyeleri ister istemez foruma fotoğraf yüklemeye, paylaşmaya itecektir gibi geliyor bana. Yani böyle bir bölümün olması forumdaki saat fotoğrafı çeşitliliğini ve miktarını da arttıracaktır.
3 - Forumda saat fotoğraflarının en çok bulunduğu konulardan biri de saat incelemeleri. Saatlerle az da olsa ilgili insanların yararlandığı bir bölüm burası. Bu incelemelerdeki kullanıcı yorumları önemli bir faktör tabiki. Ancak inanıyorum ki oradaki fotoğraflar da oldukça önemli ve etkili. Çünkü insan için almayı düşündüğü saatin sitesinde ki yada satın almak istediği yerin sitesinde ki fotoğraflar yeterli olmuyor. Kullanıcının çektiği fotoğraflar saatin gerçek görüntüsüne daha yakın oluyor. (koluna takıp bakmak en iyisi ama her zaman münkün olmuyor işte. O kısma daha çok seçenekleri yeteri kadar daraltınca başvuruluyor.) Google'a yazarak da bulunamıyor bu tarz fotoğraflar kolay kolay. Ama buradaki üyeler hem kendi çektiklerini hem de bir kısmımız yabancı forumları takip ettiği için orada gördüğü güzel saat fotoğraflarını koyabilir. Bu da saat almayı düşünenlere başlangıç araştırması veya seçenek daraltması için yardımcı olacaktır. Hatta kendi sitesinde beğenmediği bir saatin real-life fotoğrafını görünce beğenmesine bile sebep olabilir.
4 - Bu madde aslında 2 ve 3'ün karışımı sayılır. Az önce bir konuyu okurken gördüm. Mrhero adlı arkadaşımız(benim abim sayılır büyük ihtimalle)yeni bir saat almış.(Hayırlı olsun tekrar) Ancak inceleme yapası yoktu pek (: Bunun üzerine Bond fazla uğraşmadan sadece fotoğraflarla bir inceleme yapabileceğini söylemiş kendisine. (Aslında şimdi farkediyorum bu fotoğraf bölümü fikrini sayın Bond getirmiş aklıma) Böyle bir bölüm aynı zamanda inceleme yapmaya vakti olmayan üyelerin sadece fotoğraf koyarak inceleme yapmalarını teşvik etmiş olur. Böyle bir olanak zaten var tabiki ama Mrhero bunun farkında değildi belki de. Artık Bond'un da hatırlatmasına gerek kalmaz diye düşünüyorum.
Umarım haddimi aşmamışımdır. Bana güzel olur gibi geldi ben de konuyu açayım dedim. Direk olarak Bond'a yazmayı da düşündüm. Ama herkesin bu konuda hakkındaki fikrini belirtmesi yöneticiler için de karar vermede belirleyici bir faktör olur heralde. Dediğim gibi eğer haddimi aşıyorsam kusura bakmayın. Böyle bir durumda konuyu silebilirsiniz.
NOT : Yazdıklarımın yanlış anlaşılabileceğini farkettim. En önemli kısmı açıkça belirtmemişim.Fotoğraf bölümünden kastım böyle tek bir konu değil de ayrı bir bölüm. Nasıl TSF Saat Danışma Platformu, TSF Genel Saat Sohbeti gibi bölümler varsa aynı şekilde TSF Saat Fotoğrafları Bölümü olabilir demek istiyorum.