khef

kiwi21

Baran

Ground

MertYe

mosef

Clk

Can

Başar

Hepinize çok teşekkürler.
Yazının başında bütçe ve koleksiyondan bağımsız demiştim.
Buna göre izlenimlerim şöyle oldu.
Önce Lange 1'ler. Moon phase komplikasyonu çok beğenmeme rağmen, Lange 1'de görsel olarak pek iyi durmadığını gördüm. Grand Lange 1'de çok iyi duruyor 300 küsür yıldızı altın tozu ile yapmışlar inanılmaz. Ama Grand lange 1 aynı royal oak tartışmaları gibi boyutlarda bir uyumsuzluk varmış hissi verdi o yüzden bu listeye giremedi. İlk etapta Lange 1, moon phase Lange 1 i yendi. Lange 1 in temiz kadranı kazanır.
Datographlar: deri kayışlı olup beyaz kasalı (çelik, beyaz altın, platin) saatlerde siyah kadrana bir türlü alışamıyorum. Siyah kadran ve beyaz metalde hayır diyemeyeceğim tek istisna Rolex (Sub, Sea Dw., GMT , datejust) herhalde. Ama o da çelik bilezik olduğu için bugünlük liste dışı. Ayrıca Platin metal olarak beni yordu. Açıkçası platin datograph çok daha versatil ve geniş kullanım alanlı olsa da, Rose Gold'un ışıltısı bambaşka gözüküyor. RG kazandı.
İki finalist için diyeceklerim şunlar. Lange 1 gerçek bir dress watch ve son derece kendine has. Açıkçası siyah deri kayış, beyaz metal kasa ve beyaz kadranda rakipsiz olduğunu düşünüyorum.
Datgraph rose gold ise görsel bir şölen. Kronograf olmasına uygun olarak daha büyük boyutuyla sınıfında çok yukarılarda. Kronograf deyince spor düşünülse de bence RG çok güzel bir dresswatch aslında. Bana görsel olarak da Lange 1 den daha güzel geliyor.
Sonuç olarak bu listeden biri benim olsaydı ben de seçimimi Rose Gold Datograph dan yana yapardım.