TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

A. Lange & Söhne Tercihleri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: A. Lange & Söhne Tercihleri

Mesaj afl » 02 Mar 2016, 21:36

Çağatay :champ: ilk tercihin bana daha yakındı.
khef :champ: :thumbup:
kiwi21 :champ: temiz kadran, aynı fikirdeyim
Baran :champ: anladım ki platin benim tarzım değilmiş :(
Ground :champ: :thumbup:
MertYe :champ: düşünce tarzı :thumbup:
mosef :thumbup: :champ:
Clk :thumbup: :champ: evet platin pek bana göre değil. Lümen de pek ısınamadığım bir model. RG iyidir.
Can :champ: :thumbup: aslında Lange 1 siyah deri kayış, beyaz metal ve beyaz kadran ile önemli bir eksiği tamamlıyor ama RG dato da kuvvetli rakip tabi.
Başar :champ: :thumbup: Glashutte hakkındaki her şeye katılırım. Muazzam bir marka. JLC ye çok benzetirim. Mükemmel makinalar, çok şık tasarımlar, aynı segmentteki rakiplerine göre gayet makul fiyatlar, üstüne bir de özellikle Glashutte için, mükemmel işçilik. Lange de çelik yok hep değerli maden. Biliyorsun Lange 1 saplantım zaten. Katılıyorum.

Hepinize çok teşekkürler.
Yazının başında bütçe ve koleksiyondan bağımsız demiştim.
Buna göre izlenimlerim şöyle oldu.
Önce Lange 1'ler. Moon phase komplikasyonu çok beğenmeme rağmen, Lange 1'de görsel olarak pek iyi durmadığını gördüm. Grand Lange 1'de çok iyi duruyor 300 küsür yıldızı altın tozu ile yapmışlar inanılmaz. Ama Grand lange 1 aynı royal oak tartışmaları gibi boyutlarda bir uyumsuzluk varmış hissi verdi o yüzden bu listeye giremedi. İlk etapta Lange 1, moon phase Lange 1 i yendi. Lange 1 in temiz kadranı kazanır.

Datographlar: deri kayışlı olup beyaz kasalı (çelik, beyaz altın, platin) saatlerde siyah kadrana bir türlü alışamıyorum. Siyah kadran ve beyaz metalde hayır diyemeyeceğim tek istisna Rolex (Sub, Sea Dw., GMT , datejust) herhalde. Ama o da çelik bilezik olduğu için bugünlük liste dışı. Ayrıca Platin metal olarak beni yordu. Açıkçası platin datograph çok daha versatil ve geniş kullanım alanlı olsa da, Rose Gold'un ışıltısı bambaşka gözüküyor. RG kazandı.

İki finalist için diyeceklerim şunlar. Lange 1 gerçek bir dress watch ve son derece kendine has. Açıkçası siyah deri kayış, beyaz metal kasa ve beyaz kadranda rakipsiz olduğunu düşünüyorum.
Datgraph rose gold ise görsel bir şölen. Kronograf olmasına uygun olarak daha büyük boyutuyla sınıfında çok yukarılarda. Kronograf deyince spor düşünülse de bence RG çok güzel bir dresswatch aslında. Bana görsel olarak da Lange 1 den daha güzel geliyor.

Sonuç olarak bu listeden biri benim olsaydı ben de seçimimi Rose Gold Datograph dan yana yapardım.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Clk » 02 Mar 2016, 22:04

RG Datograohn senin olacak afl. biz sabirla bekliyoruz :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj afl » 02 Mar 2016, 22:17

Clk yazdı:RG Datograohn senin olacak afl. biz sabirla bekliyoruz :thumbup:

Uzak ama bu temennileri duymak da hayali kadar güzel :D
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Ahmetrefik » 02 Mar 2016, 22:25

Kerem Bey bence de Rose Gold Datograph :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj o2o » 02 Mar 2016, 22:28

Bence rosegold[emoji106]
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Selçuk » 02 Mar 2016, 23:09

Bende rose gold diyorum...
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz
Kullanıcı avatarı
Selçuk

Mesaj shichinin » 03 Mar 2016, 02:36

Siz tercihinizi yapmissiniz ancak ben platin datograph tercih ederdim sanirim.
Kullanıcı avatarı
shichinin

Mesaj mertk » 03 Mar 2016, 02:45

Bence kesinlikle lange 1 ay fassız versiyon :champ:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners