Bg17 » 02 Mar 2016, 19:41
Kerem abi sormus, fikrimizi soylememek olmaz.
Ben onerilmis saat icinde Lange 1 i tercih ederim, kadran olarak en net olani, karmasikliktan uzak olani o bence. Digerleri niyeyse bana cok cekici gelemiyor.
Bir de (hala) degerli metal saate isinamadim, ozellikle de bu tarz komplikasyonlu makenizmalarda. Fakat tercih o yonde olursa, rose gold u tercih ederim. Beyaz altin celik ile ayni gorunuyor, daha kolay ciziliyor, ve cizigi belli ediyor.
Platin bir kac saati denemistim, bi de nami ile Platona. Mert`e katilmamak elde degil, iddia ediyorum 1 yil surekli takilirsa kol kasi yapar, ve surekli yorar. Cizilmeye dayanikliligi bilmiyorum.
Lange`yi elestirmek tabiki haddimize degil, ama ben ozellikle Glasshutte nin bazi serileri (Pano...) farki ve dolayisiyla fiyat farkini anlamakta zorlaniyorum.
Bir de bu fiyat segmentindeki dogal rakibi 5712 olur diye dusunuyorum, fakat sendeki koleksiyon dusunulunce Lange`nin daha agir basmasi gayet mantikli. Tabi, ust duzey bir koleksiyonda Glasshutte ile Lange karsilastirilmaz, o secimi anlamak da zor degil.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...