TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Para İadesi Yapılmayan Durum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Para İadesi Yapılmayan Durum

Mesaj kilimanjaro » 02 Mar 2016, 14:40

Serkana katılıyorum.Peşini bırakmayın.3 yıldır 850 TL borcunu ödemeyen firmayı az önce avukata verdim.Aslında yeni haberim oldu unutulmuş para.Söke söke alacağım sizde öyle yapın 8-)
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Re: Para iadesi yapılmayan durum

Mesaj manil » 02 Mar 2016, 14:51

İade süresi mevzuatta tanımlanmıştır. Buna göre

Gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin kullanılacak olan cayma hakkı hususunda, tüketicilerin bu haklarını kullanacakları süre 7 günden 14 güne çıkarılmıştır.

Tüketicinin cayma hakkını kullanırken, satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirim yapmasının yeterli olacağı düzenlenmiştir. Yönetmelik ekinde isteğe bağlı olarak kullanılabilecek örnek bir cayma formuna yer verilmiş ve bu hakkın kullanımında kolaylık sağlanması amaçlanmıştır.

size, ses kaydını sorma nedenim buydu. Biraz üşenmeyip, şirkete ihtar gönderseniz üzerlerine nitelikli dolandırıcılık suçundan dahi gidilmesi mümkün idi. Dışarıdan bakan birisi -siz ne kadar haklı olursanız olun- olayı şöyle de görebilir.

1- adam saati aldı
2- 6 ay boyunca parasını ödedi
3- sonra saatten sıkıldı, o kadar kullanıma rağmen saati geri vermek istiyor.

demek istediğim, mağduruz ve bu anlaşılır bir şey ama herhangi bir ihtilaf anında adam bunları diyecektir. Şahsen, küçük esnaftan, kurumsal olmayan bir yerden, internette hakkında olumsuz bir yorum olan bir kurumdan hiç bir şekilde alış veriş yapmıyorum. Zaten, bir sitede saat %40 indirimle satılıyorsa oradan uzak durun. Samimi tavsiyem, bunu maliyeti 390 TL olan bir hayat dersi olarak görmeniz.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Cct » 02 Mar 2016, 14:52

kilimanjaro yazdı:Serkana katılıyorum.Peşini bırakmayın.3 yıldır 850 TL borcunu ödemeyen firmayı az önce avukata verdim.Aslında yeni haberim oldu unutulmuş para.Söke söke alacağım sizde öyle yapın 8-)

3 yıl sonra sonlanır dava :)

Sen 850 diyorsun abi benim hacizde ne meblalar var... Teorik olarak doğru olsada pratikte bu tür hukuki müdahaleler verimli olmaktan çok uzak.

Siz yine de bir ihtar göndertin, en azından size ulaşmak zorunda kalırlar.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj erenedip » 02 Mar 2016, 14:58

Gecmis olsun. Valla turkiye de yasalar cok acik. Bir firmanin 25 bin tl borcu var elimde belge de var ama nafile, alamiyorsunuz. Sizin durumunuz cok daha zor. Boyle durumlarda en basindan takip etmek en iyisi. Eger afamlar kacak gocek degilse saati teslim aldiginiza dagir belge sunmasini istersiniz. Kargo vs. O da cikmayinca suclu olurlar ama iste bu kac ay kac sene surer bilemeyiz...
Kullanıcı avatarı
erenedip

Re: Para iadesi yapılmayan durum

Mesaj mbo » 02 Mar 2016, 15:04

manil yazdı:İade süresi mevzuatta tanımlanmıştır. Buna göre

Gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin kullanılacak olan cayma hakkı hususunda, tüketicilerin bu haklarını kullanacakları süre 7 günden 14 güne çıkarılmıştır.

Tüketicinin cayma hakkını kullanırken, satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirim yapmasının yeterli olacağı düzenlenmiştir. Yönetmelik ekinde isteğe bağlı olarak kullanılabilecek örnek bir cayma formuna yer verilmiş ve bu hakkın kullanımında kolaylık sağlanması amaçlanmıştır.

size, ses kaydını sorma nedenim buydu. Biraz üşenmeyip, şirkete ihtar gönderseniz üzerlerine nitelikli dolandırıcılık suçundan dahi gidilmesi mümkün idi. Dışarıdan bakan birisi -siz ne kadar haklı olursanız olun- olayı şöyle de görebilir.

1- adam saati aldı
2- 6 ay boyunca parasını ödedi
3- sonra saatten sıkıldı, o kadar kullanıma rağmen saati geri vermek istiyor.

demek istediğim, mağduruz ve bu anlaşılır bir şey ama herhangi bir ihtilaf anında adam bunları diyecektir. Şahsen, küçük esnaftan, kurumsal olmayan bir yerden, internette hakkında olumsuz bir yorum olan bir kurumdan hiç bir şekilde alış veriş yapmıyorum. Zaten, bir sitede saat %40 indirimle satılıyorsa oradan uzak durun. Samimi tavsiyem, bunu maliyeti 390 TL olan bir hayat dersi olarak görmeniz.

Hocam verilen bi ürün söz konusu değil o tarihli fatura ya da kargo belgesi de yokken sizin söylediğiniz gibi düşünmelerine imkan yok tüketici hakları hakem heyeti bu işi çözüyor kendimden biliyorum 450 tl dolandırdılar arkadaşımı peşine düşelim dedim geri gelmez dedi bn de ihtimal var dedim peşine düştük almadığımız ürünü kargoya bile verdiler geldi kargo alma dedim almadı sonra tüketici haklarına verdik ve ertesi ay para tekrar yatırıldı hesaba https://sikayet.btk.gov.tr/ bu linkten de şikayet yapabilirsiniz burdan da aveadan 55 lira fazladan kesilen fatura parasını tahsil ettik
Kullanıcı avatarı
mbo

Mesaj khef » 02 Mar 2016, 15:06

Tr'de icra iflas kanunu borçlunun yanında. Maalesef alacaklılar çok zor durumda kalabiliyorlar. Umarım para iadesi alabilirsiniz, kolaylıklar dilerim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj kilimanjaro » 02 Mar 2016, 15:07

Cct yazdı:
kilimanjaro yazdı:Serkana katılıyorum.Peşini bırakmayın.3 yıldır 850 TL borcunu ödemeyen firmayı az önce avukata verdim.Aslında yeni haberim oldu unutulmuş para.Söke söke alacağım sizde öyle yapın 8-)

3 yıl sonra sonlanır dava :)

Sen 850 diyorsun abi benim hacizde ne meblalar var... Teorik olarak doğru olsada pratikte bu tür hukuki müdahaleler verimli olmaktan çok uzak.

Siz yine de bir ihtar göndertin, en azından size ulaşmak zorunda kalırlar.

Can , iş faturalı ... adamlarda hala yerinde.Görürsün bak 20 günde alırım parayı.Benim bi canavar avukat var.Sıkıntın varsa hallettireyim :D

Hatta bak Burak şahit konuşmalara sıkıntılı bir firmadan 15 günde tahsil ettirdim kıza :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj manil » 02 Mar 2016, 15:13

Bakın, yanlış anlaşılmasın biraz seviyeyi düşüreceğim ama insan işim piçliğini yapmaya görsün 50 takla attırır, sonra da ticari itibarımı zedeledi diye üzerinize yürür.

Sürenin çok uzun olmasından mütevellit ben bir iş çıkacağını düşünmüyorum.

-yasal cayma hakkı süresi geçmiş - o süre içinde bildirim yapsanız da bunun kanıtı yok. olay bu. Bunun kanıtı yok. olmadığı için adam printerdan alacağı irsaliyeli fatura ile işin içinden çıkar. bunlar zor şeyler değil.

Kanaatime göre buradan bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. üstelik ekstre'de kalem kalem tüm masraflar var, hakim demez mi neden bakmadın detayına diye. diyecektir, emin olun.

can sıkıcı ama bardağın boş tarafı böyle. İcra, yasal takip konularında belge üzerinden gidilmesi esastır. Ben anlattıklarınızdan yola çıkarak elinizin zayıf olduğunu düşünüyorum. tecrübeye dayanan kanaattir ama siz yine de hukuken yapacağınızı yapın, eksik kalmasın.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Merdo ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners