TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Cal. 8400 vs Rolex Cal. 3130

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Cal. 8400 vs Rolex Cal. 3130

Mesaj Tgm » 02 Mar 2016, 10:54

Hellhound yazdı:İş çoktan mekanizma karşılaştırmasından çıkıp marka savaşına dönüşmüş yine...

En azından başlığı okuyacakların edindikleri yanlış bilgileri düzeltelim. matadormax, madde madde belirttiğiniz önermelerin çoğu yanlış karşılaştırmalar. Titanyum, luminova ve kronograf önermeleri ise konudan oldukça sapmış durumda. Titanyum çelikten göreceli olarak daha iyi bir materyal değildir. Tüketiciler özellikle titanyum ya da çelik tercih edebilir. Ancak bunun nedeni bir materyalin diğerinden üstün olması değildir. Luminova ya da mekanizmayı gösteren safir camlar da bir saatin kalitesini belirleyen unsurlar arasında yer almaz. Kronograf hadisesi ise bambaşka... Diverda kronograf nedir?

Çok güzel bir saat aldınız ama aşkın gözü kördür durumu ile elma ve avokado kıyaslaması yapılmış.

Kullanım alanı ve özellikler itibarı ile Submariner ile kıyaslanabilecek model Seamaster 300M veya 300 Master olabilir. Zira yabancı platformlarda da birçok güncel Sub-C vs 300 Master karşılaştırması mevcut. Planet Ocean, hardcore diver olması nedeniyle ancak Sea-dweller serisi ile karşılaştırılabilir. Bunun dışında yapılacak karşılaştırmalar, Daytona vs Speedmaster Pro minvalinde "romantik" bir karşılaştırmadan öteye gitmeyecektir.

+1000
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Stingray » 02 Mar 2016, 11:36

1. Submariner'in seramik bezeli standart alüminyum dolgu rakamlı, Seamaster'da ise zirkonyum alaşımla(liquidmetal) müthiş kalite ve parlaklık sunan seramik bezeli var. Sub'da yok.

Sub'ların seramik Cerachrom bezelindeki rakam ve derecelendirmeler aluminyum degil Platin kaplama olmasi lazim,yanlisim varsa duzeltin lutfen...
Kullanıcı avatarı
Stingray

Mesaj eyimen » 02 Mar 2016, 12:16

Hellhound yazdı:İş çoktan mekanizma karşılaştırmasından çıkıp marka savaşına dönüşmüş yine...

En azından başlığı okuyacakların edindikleri yanlış bilgileri düzeltelim. matadormax, madde madde belirttiğiniz önermelerin çoğu yanlış karşılaştırmalar. Titanyum, luminova ve kronograf önermeleri ise konudan oldukça sapmış durumda. Titanyum çelikten göreceli olarak daha iyi bir materyal değildir. Tüketiciler özellikle titanyum ya da çelik tercih edebilir. Ancak bunun nedeni bir materyalin diğerinden üstün olması değildir. Luminova ya da mekanizmayı gösteren safir camlar da bir saatin kalitesini belirleyen unsurlar arasında yer almaz. Kronograf hadisesi ise bambaşka... Diverda kronograf nedir?

Çok güzel bir saat aldınız ama aşkın gözü kördür durumu ile elma ve avokado kıyaslaması yapılmış.

Kullanım alanı ve özellikler itibarı ile Submariner ile kıyaslanabilecek model Seamaster 300M veya 300 Master olabilir. Zira yabancı platformlarda da birçok güncel Sub-C vs 300 Master karşılaştırması mevcut. Planet Ocean, hardcore diver olması nedeniyle ancak Sea-dweller serisi ile karşılaştırılabilir. Bunun dışında yapılacak karşılaştırmalar, Daytona vs Speedmaster Pro minvalinde "romantik" bir karşılaştırmadan öteye gitmeyecektir.

Harika bir ozeti olmus tartismanin, eline saglik :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj mertk » 02 Mar 2016, 12:19

Ben koleksiyonumda iki markayada bulundurmak isterim :thumbup:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj khef » 02 Mar 2016, 13:49

Bana kullanılan markalar üzerinden fanatiklik yapmak cok manasız geliyor. Sonucta saatler lüks tüketime giriyorlar ve hayatımızda olmasalar dahi eksikliğini çok hissetmeyeceğimiz emtialar. Hatta forumdaki bir çoğumuz için al/kullan/sat olarak görülüyorlar. Hal böyleyken neden karşılaştırmalar her seferinde marka savaşına dönüyor anlamak mümkün değil.
Aslında benim gibi horoloji dünyasına yeni adım atmış bir çok kişi için bilgi özümsemek adına harika başlıklar olması gerekirken, hepsi sonunda gelip bir yerde tıkanıyor. Omega Kalibreler ya da Rolex mekanizmalar hakkında bilgi alacağımı düşünürken bir de bakıyorum ki başlık benim saatim seninkini döver olmuş.
Biraz daha arkamıza yaslanıp iyi niyetli olursak, bolca beyin jimnastiği yapılan, bilgi bombardımanına maruz kalacağımız başlıkların giderek artacağını düşünüyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj zafeer » 02 Mar 2016, 14:04

Baslik ile yazilanlarin cogu baglantisiz soru basit sadece 2 mekanizmanin ozelliklerinin kiyaslanmasi istenmis
Ancak yine hangi marka daha iyiye donmus nuhabbet
Marka algisi konusunda kimse karar merci degil ve olamaz
Benim algim omega der baskasinin algisi rolex bunu tartisarak bir sonuca varamayiz
Umarim somut gerceklerle 2 mekanizmanin karsilastirildigi bir yorum goruruz bu baslik altinda
Bu yorumu ben yapmak isterim ancak 3130a yeteri kadar hakim degilim
Bilgili arkadaslardan detayli ve tarafsiz bir yorum bekliyoruz
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj matadormax » 02 Mar 2016, 16:20

@Orhanbalu;

Satış miktarını markanın kalitesiyle orantılamanız doğru değil. Benzer fiyatlarda olup da satış adetleri düşük olan ama satış adeti fazla olandan daha kaliteli markalar elbette mevcuttur. Aşağıdaki grafikten bunu kendiniz de göreceksiniz.

Resim

Biz burada hangi marka daha iyi tartışması yapamayız yapsak da bir anlamı olmaz çünkü markaların yeri dünyaca belli. Biz sadece markanın modelleri üzerinde kıyas yaparak aynı segmentteki ürünleri pahasına ve kalitesine göre değerlendirerek alım tercihi üzerinde fikir beyan ederiz ki forum kültürünün mantığı da budur; bilgi ve tecrübe paylaşımı. Bu noktada daha azını daha yüksek fiyata sunan modeli eleştirmemizden doğal birşey olamaz.

@Hellhound;

Titanyum grade 5 alaşımı her yönden çelikten kat be kat üstün bir materyaldir. İş yerimdeki araştırma geliştirme faaliyetlerinden bildiğim bir materyal olduğundan sizinle çok fazla detayını paylaşabilirim. Kendiniz de araştırabilirsiniz. Luminova, arka kapakta safir cam, chrono mekanizma vs. bunların hepsi ürüne değer katan ilave özelliklerdir. İstemiyorsanız chronosuz modeli alırsınız ama bunların seçenek olarak sunuluyor olması bile modelin pahasını artırır. Bence sizin yaklaşımınız biraz sevdiğiniz markaya odaklı olmuş. Bense ısrarla modeller üzerinden gidilmesi gerektiğini ve ana markaların ikinci plana atılması gerektiğini düşünenlerdenim.

Kendimi anlatamadığımdan şu başlık altında Rolex düşmanı olarak fişlendim farkındayım, halbuki ne çok severim keratayı bir bilseniz... Bir sonraki kutu açılışımda inşallah göreceksiniz diyeyim sadece. ;)
Kullanıcı avatarı
matadormax

Mesaj Clk » 02 Mar 2016, 16:26

matadormax, istedigin markaya düsman olup istedigin herseyi dile getirebilirsin. Yalniz Grand Seiko'yu neden harcadin ben ona takiliyorum :lol: :lol: Hamilton nerde Grand Seiko nerde! Yapma lütfen :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners