Bg17 » 01 Mar 2016, 17:36
Clk nin yazisinin altina bir kac rezerv koyarak imzami atarim.
Rezervlerim:
Tudor a sans vermiyorum ama tabii zaman gosterir.
Anti magnetic aslinda guzel bir ozellik, sonucta kimse de 1000 feet e dalmiyor ama deep sea diye saat yapiliyor, bunlar pazarlama araci. Omega nin da anti magnetic kullanmasi kesinlikle kotu bir sey degil. Teknoloji boyle gelisiyor zaten.
Horoloji dunyasinda kimin ne alip ne sattigi genelde bilinmiyor, gizli bilgi kapsaminda. Omega nin satin alip saatlerine uygulamasi bence kullanici icinde marka imaji icinde faydali.
Rezerv kismi bitti.
Bir alt bir ust segmentte hep buntarz tartismalar olur, cogunlukla da hakli tartismalardir, cunku saglanan ek fayda marjinaldir. Misal wv passat klasmaninda cok iyi arabadir, ama bir e200 degildir. Eskilerden kendi kullandigim arabadan ornek veriyorum, passatdan sonra e200 e bindigimde cok etkilenmistim, fakat, aslinda kullanici olarak aldigim fark marjinaldi(arabayi son limitlerinde kullanmiyorsaniz). Tabii imaj, kalite, ve ne sekilde hissettirdigi ayri konular ve tercih meselesi.
Eger submariner 7500 usd ise, ve planet ocen 4000 usd ise, fiyat farki ve sunulan gayet dengelidir, ve kullaniciya gore degisir. Ama bu demek degildir ki omega rolex kadar iyidir. Aynen passat in e200 kadar iyi olmadigi gibi.
Konuya donersek, bence makenizma onemsiz degildir, ama bu segmentte duzgun calistigi, kronik hatasi olmadigi, ve bakimi tamiri kolay ve ucuz oldugu surece en az onemli etmenlerden biridir. Araba degil bu meret, tork ve beygir karsilastirmiyoruz.
Cunku bu segmentteki makenizmalar sanat eseri degildir, bir urundur. Sanat eseri dedigiz makenizmalar cok da ust fiyat segmentinde bulunuyor.
Benim begendigim FC inhouse makenizma yapti kullandindiye daha iyi saat olmaz. Ama artan maliyetlerini, iyi bir pazarlama taktigi ile fiyatina yansitabilir, karini arttirir, ve disa bagimliligini azaltir. Anahtar kelime pazarlamadir.
Omega da inhouse kullandi diye daha iyi markanolmaz, clk nin da dedigi gibi oyunda geri kalmamis olur, 100 yillik marka imajini korur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...