TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Cal. 8400 vs Rolex Cal. 3130

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega Cal. 8400 vs Rolex Cal. 3130

Mesaj Baran » 01 Mar 2016, 14:47

Omega kendini geliştirsede Rolex yerinde sayan tutucu bir firma olsada Omega hiçbirzaman Rolex Rolex hiçbirzaman Patek olamayacak.Skoda istediği kadar SuperB cıkartsa gercektende basarılı bir modelde olsa herzaman Skoda olarak kalacak ve hiçbirzaman Audı olamayacak.Marka algısı 2-3 senede değisecek bir algı degil,misal benim zamanında sahip oldugum 2008 w204 kasa C serisi bende Corolla kıvamında bir iç mekana sahipti ki bence yeni kasa C serileride buram buram Mercedes degiller ama herzaman Mercedes Mercedestir deniyor satılıyor.Aynı sekilde Audi benim gözümde BMW ve Mercrdesten cok daha kaliteli iç mekanlara sahip olsada hiçbirzaman Bmw Mercedes müşterisini calamayacak.Omegaya VW dememin sebebide fiyat segmenti sebebi ile ilgiliydi.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Attor » 01 Mar 2016, 14:52

Baran yazdı:Omega kendini geliştirsede Rolex yerinde sayan tutucu bir firma olsada Omega hiçbirzaman Rolex Rolex hiçbirzaman Patek olamayacak.Skoda istediği kadar SuperB cıkartsa gercektende basarılı bir modelde olsa herzaman Skoda olarak kalacak ve hiçbirzaman Audı olamayacak.Marka algısı 2-3 senede değisecek bir algı degil,misal benim zamanında sahip oldugum 2008 w204 kasa C serisi bende Corolla kıvamında bir iç mekana sahipti ki bence yeni kasa C serileride buram buram Mercedes degiller ama herzaman Mercedes Mercedestir deniyor satılıyor.Aynı sekilde Audi benim gözümde BMW ve Mercrdesten cok daha kaliteli iç mekanlara sahip olsada hiçbirzaman Bmw Mercedes müşterisini calamayacak.Omegaya VW dememin sebebide fiyat segmenti sebebi ile ilgiliydi.

+1 :champ:
Kullanıcı avatarı
Attor

Mesaj Clk » 01 Mar 2016, 15:54

Omega'ya isterseniz Bugatti deyin ancak fanatizm ile gercekleri görmezden gelmeyin.

Atilim yapiyor dediginiz sirket 168 yasinda. Yaptigi atilim Daniels'in tasarlayip gelistirip saat endüstrisinin hizmetine sundugu co-axial sisteminin know how'ini satin almak.

Atilim yapiyor dediginiz sirket karsilasmanin baz makinesini bile degistirtmek zorunda kaldi cünkü ETA bazli. Daha önce defalarca yazdik cizdik. ETA kötü degil hatta piyasada kendisini daha fazla ispatlamis süper market ürünü yok. Omega'nin bagli bulundugu grubun makinesini kullanmasinda da bir sorun yok ama zaten senelerdir baska sirketlerin yaptigi seyleri (In House mekanizma) bugün "EVREKA" diyerek satmaya calismak sadece komik.

Yerinde sayiyor denilen Rolex SA dünya saat sektöründe en cok patente sahip olan ve yeni patent basvurusu en fazla olan sirket. Saatin üzerine Snoopy resmini koyunca mi aktif olunuyor? Yada normal bir insanin bulunamayacagi magnetik alana dayanikli saat yapinca mi?

Omega'nin yaptigi isler var ve bunlarin yapilmasi gerekiyordu. Cünkü hem teknik olarak hem de know how olarak digerlerinin gerisinde kalmisti. Ancak Omega yavas yavas zamani yakaliyor diye yaygara cikartmanin bir anlami yok.

Omega'nin bir gün Rolex olabilme haylini birakin da dikkat edin o bahsedilen 10 sene icerisinde Tudor gecmesin yerinize :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Thevenin » 01 Mar 2016, 17:19

E bu baya net bir ozet olmus :D Saksida bir feslegen berrakliginda, ne guzel tertemiz :D :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Bg17 » 01 Mar 2016, 17:36

Clk nin yazisinin altina bir kac rezerv koyarak imzami atarim.

Rezervlerim:

Tudor a sans vermiyorum ama tabii zaman gosterir.

Anti magnetic aslinda guzel bir ozellik, sonucta kimse de 1000 feet e dalmiyor ama deep sea diye saat yapiliyor, bunlar pazarlama araci. Omega nin da anti magnetic kullanmasi kesinlikle kotu bir sey degil. Teknoloji boyle gelisiyor zaten.

Horoloji dunyasinda kimin ne alip ne sattigi genelde bilinmiyor, gizli bilgi kapsaminda. Omega nin satin alip saatlerine uygulamasi bence kullanici icinde marka imaji icinde faydali.

Rezerv kismi bitti.

Bir alt bir ust segmentte hep buntarz tartismalar olur, cogunlukla da hakli tartismalardir, cunku saglanan ek fayda marjinaldir. Misal wv passat klasmaninda cok iyi arabadir, ama bir e200 degildir. Eskilerden kendi kullandigim arabadan ornek veriyorum, passatdan sonra e200 e bindigimde cok etkilenmistim, fakat, aslinda kullanici olarak aldigim fark marjinaldi(arabayi son limitlerinde kullanmiyorsaniz). Tabii imaj, kalite, ve ne sekilde hissettirdigi ayri konular ve tercih meselesi.

Eger submariner 7500 usd ise, ve planet ocen 4000 usd ise, fiyat farki ve sunulan gayet dengelidir, ve kullaniciya gore degisir. Ama bu demek degildir ki omega rolex kadar iyidir. Aynen passat in e200 kadar iyi olmadigi gibi.

Konuya donersek, bence makenizma onemsiz degildir, ama bu segmentte duzgun calistigi, kronik hatasi olmadigi, ve bakimi tamiri kolay ve ucuz oldugu surece en az onemli etmenlerden biridir. Araba degil bu meret, tork ve beygir karsilastirmiyoruz.

Cunku bu segmentteki makenizmalar sanat eseri degildir, bir urundur. Sanat eseri dedigiz makenizmalar cok da ust fiyat segmentinde bulunuyor.

Benim begendigim FC inhouse makenizma yapti kullandindiye daha iyi saat olmaz. Ama artan maliyetlerini, iyi bir pazarlama taktigi ile fiyatina yansitabilir, karini arttirir, ve disa bagimliligini azaltir. Anahtar kelime pazarlamadir.

Omega da inhouse kullandi diye daha iyi markanolmaz, clk nin da dedigi gibi oyunda geri kalmamis olur, 100 yillik marka imajini korur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 01 Mar 2016, 22:10

İyi gidiyor.Kavga gürültü yok ... evet mekanizmayı önemsiyorum ... imalat yöntemi her neyse kasa dövmek ya da dökmek veya bunu tasarlamak çok önemli gelmiyor bana.Dışardan mekanizma al saat diye sat ve ben markayım de.Umarım derdimi anlatabildim.Daha bu işin başlarındayım ama öğreneceğim umur var :thumbup:

Herkes içindekini , bilmediklerini sakınmadan yazabilse , sorabilse bu forum çok daha okunabilir olur.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj mertk » 01 Mar 2016, 23:56

Bence zaten konuşmanın böyle olması lazım tabi;

Rolex oturmuş bir marka ve bu düzenini hiç bozmuyor, açıkcası ben rolexten daha farklı, kullanışlığın dışında, finishing olarak değişik seriler üreterek mekanizmasını süsleyerek ve göstere göstere oraya safir camı koymasını bekliyorum.

Gerçi Omegada böyle şeyler pek yapmıyor dediğim gibi.

Kendi beklentim, iki marka içinde glashütte ve jlc seviyelerine yaklaşan deri kayışlı comp. saatler çıkarmaları.

Ama bu markalardan bu çıkar mı açıkcası emin değilim, çıkmalı mı veya böyle bir beklenti oluşturmak doğru mu ondan da emin değilim açıkcası :roll:

Nerde kendilerini kanıtlamışlarsa orda devam ediyorlar.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mertk » 02 Mar 2016, 00:05

Yoksa yine dediğim gibi araba karşılaştırmaları çok benim aklıma yatmıyor;

Sonuçta bu iki markada lüks segmentte saat üreten markalar, bir wv sahibi herkes olabiliyor ama saate bu kadar para ödemenin gereksiz olduğu düşünen çok kişi olabildiğinden ne bir rolex ne bir omega sahibi olabiliyor.

Araba daha çok ihtiyaçken, bu bir lüks ürün. Ondan bu açıdan karşılaştırılmalarını doğru bulmuyorum.

Yat markalarıyla karşılaştırırsanız bence daha doğru olur. :champ:
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners