Clk yazdı:Cct'nin hali hazirda aciklamasini yaptigi gibi bu verilen örnegin Rolex SA ile baz saat disinda hic bir alaksi yok. Piyasada Bamford, Blaken, Pro Hunter tarzinda Rolex modifiye edip kendi markalari ile limited edition olarak satan bir cok sirket mevcut ancak Rolex'in bugüne kadar ticari amacli üretmis oldugu herhangi bir limited edition saat mevcut degil.
KKarakuş yazdı:Archimed yazdı:Mevcut mavi kadranlı Master Coaxial saatin kadranına olimpiyat adı ve tarihi yaz sonra onu limited edition diye kaktır. Çok uyanıksınız Omegacılar
Bari bu saate özel olarak bileziğin orta baklalarını mat yapaydınız.. Veya saatin kollarını, kadranını ok, kupa vs şekilde tasarlayıp olimpiyat ve yarışmayı anımsatan bir hale getirseydiniz...
Bu tür başlıklara ve bu tür tartışmalara bugüne kadar girmedim fakat uzaktan okuyarak durumları takip etmeyi tercih ediyorum. Yalnız bazı yazılanları okuyunca tebessüm etmiyor değilim ki bir kaç örnek vermek isterim.
Sn. Archimed ; Örnek teşkil etmesi amacıyla yazınızdan alıntı yaptım. Marka değeri, marka sevgisi elbet bir çok sektörde olduğu gibi saat sektöründe de mevcuttur fakat Omega'cı derken bunu bir Roleks'ci olarak mı gördünüz ya da bu konuya o gözle mi baktınız yada bakıyoruz ?
Roleks'ci gözü ile bakacaksak Roleks'cilerin de Limited Edition adı altında birden fazla modeli yok mudur yada üretilmedi mi ?
Ayrıca Limited Edition nedir ? >> Durum sınırlı baskı/üretim ise kadran üstüne Ali,Veli isimleri yazılıp, kasa kaplanıp arka kapağa da ekstra gravür konulup bir saate Limited Edition deniliyorsa(Omega-Rolex-AP-Hublot vs.vs.) o zaman bu saati de rahatlıkla bu kategoriye koyabiliriz değil mi ?Bg17 yazdı:Bunun yaninda, limited edition in bokunu cikardilar, ona da tamam. Limited diye illa super bir degisiklik yapmaya gerek yok, kabul. Ama sirf satacagi adet saati limited diye sunmak cok da dogru degil. AP de ayni halti yedi, su anda kimse model sayisini takip edemiyor.
Bu mesaja da katıldığımı belirtmek isterim.
Gel gelelim forumda adı geçen ve üstüne çalışılan saatte bir Limited Edition adı altında üretime konulacak bir saattir. Bu saat için de aynı yorumları yapabiliyor musunuz merak ediyorum ?
Clk yazdı:Ben yazinca kavga cikiyor Archimed yazinca sorun yok. Sonra ben art niyetli oluyorum![]()
![]()
Kutuyu cok begendim. Kesin koleksiyon degeri vardir
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 265 misafir
|