TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega PyeongChang 2018

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega PyeongChang 2018

Mesaj Baran » 28 Şub 2016, 22:13

Ağabeyrolekslimitedsaatyaptıtabizmialmadık
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Clk » 28 Şub 2016, 23:52

Cct'nin hali hazirda aciklamasini yaptigi gibi bu verilen örnegin Rolex SA ile baz saat disinda hic bir alaksi yok. Piyasada Bamford, Blaken, Pro Hunter tarzinda Rolex modifiye edip kendi markalari ile limited edition olarak satan bir cok sirket mevcut ancak Rolex'in bugüne kadar ticari amacli üretmis oldugu herhangi bir limited edition saat mevcut degil.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj KKarakuş » 29 Şub 2016, 00:11

Clk yazdı:Cct'nin hali hazirda aciklamasini yaptigi gibi bu verilen örnegin Rolex SA ile baz saat disinda hic bir alaksi yok. Piyasada Bamford, Blaken, Pro Hunter tarzinda Rolex modifiye edip kendi markalari ile limited edition olarak satan bir cok sirket mevcut ancak Rolex'in bugüne kadar ticari amacli üretmis oldugu herhangi bir limited edition saat mevcut degil.

Bilgilendirme için kendi adıma teşekkür ederim. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Orhanbalu » 29 Şub 2016, 00:28

Arkadaşlar, Limited edition cümlesi bir ürünün limitli sayıda var olanından farklı ve özel olarak üretildiğini belirtir. Konumuzun başlığında bahsedilen Omega limited edition, şahsi görüşüm olarak mevcut olandan sadece bir iki renk oyunu ile farklılaştırılmış. Fakat ben bunun pekte özel olduğu kısmına katılamayacağım. Fakat kutu için aynı şeyi söyleyemem. Evet saatin kutusu limitli ve özel kelimelerini hak ediyor.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj manil » 29 Şub 2016, 02:12

Zamanında misyon görevi ile Suudi Arabistan'a giden üst düzey heyetlere Suudi kraliyet ailesi tarafından krallığın motifini taşıyan rolexler verilirmis, tanıdık vasıtası ile duyduğum bir şey. Resmini bulamadım ama kısmen Limited edition sayılabilir :)
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Archimed » 29 Şub 2016, 13:05

KKarakuş yazdı:
Archimed yazdı:Mevcut mavi kadranlı Master Coaxial saatin kadranına olimpiyat adı ve tarihi yaz sonra onu limited edition diye kaktır. Çok uyanıksınız Omegacılar :)

Bari bu saate özel olarak bileziğin orta baklalarını mat yapaydınız.. Veya saatin kollarını, kadranını ok, kupa vs şekilde tasarlayıp olimpiyat ve yarışmayı anımsatan bir hale getirseydiniz...

Bu tür başlıklara ve bu tür tartışmalara bugüne kadar girmedim fakat uzaktan okuyarak durumları takip etmeyi tercih ediyorum. Yalnız bazı yazılanları okuyunca tebessüm etmiyor değilim ki bir kaç örnek vermek isterim.

Sn. Archimed ; Örnek teşkil etmesi amacıyla yazınızdan alıntı yaptım. Marka değeri, marka sevgisi elbet bir çok sektörde olduğu gibi saat sektöründe de mevcuttur fakat Omega'cı derken bunu bir Roleks'ci olarak mı gördünüz ya da bu konuya o gözle mi baktınız yada bakıyoruz ?

Roleks'ci gözü ile bakacaksak Roleks'cilerin de Limited Edition adı altında birden fazla modeli yok mudur yada üretilmedi mi ?

Ayrıca Limited Edition nedir ? >> Durum sınırlı baskı/üretim ise kadran üstüne Ali,Veli isimleri yazılıp, kasa kaplanıp arka kapağa da ekstra gravür konulup bir saate Limited Edition deniliyorsa(Omega-Rolex-AP-Hublot vs.vs.) o zaman bu saati de rahatlıkla bu kategoriye koyabiliriz değil mi ?

Bg17 yazdı:Bunun yaninda, limited edition in bokunu cikardilar, ona da tamam. Limited diye illa super bir degisiklik yapmaya gerek yok, kabul. Ama sirf satacagi adet saati limited diye sunmak cok da dogru degil. AP de ayni halti yedi, su anda kimse model sayisini takip edemiyor.

Bu mesaja da katıldığımı belirtmek isterim. :thumbup:

Gel gelelim forumda adı geçen ve üstüne çalışılan saatte bir Limited Edition adı altında üretime konulacak bir saattir. Bu saat için de aynı yorumları yapabiliyor musunuz merak ediyorum ?

Sayın Kkarakuş; Omegacı derken Omega firmasında yeni ürün geliştirilmesi ve bunun tanıtılması aşamasında çalışan yönetici ve mühendis kadrosunu kast ettim; açık bir şekilde anlaşılacağını düşünmüştüm. Rolex firmasında çalışanları refere ederken de Rolexciler desem hatalı olmaz herhalde. Hali hazırda ben de Omega kullanıcısıyım; 2012 aldığım quartz Seamaster 300M kullanıyorum.

Konu başlığıyla ilgili modelin de bana göre neden limited edition olmadığını açıkça yazdım. Benimkisi görüştür, katılırsınız, katılmazsınız saygı duyarım. Yarın Omega çok beğendiğim bir model tanıtır buralarda beğenimi sizinle paylaşırım. Sonuçta bazı markalara sempati veya antipati duyabiliriz. Ama beğeni veya beğenmeme durumunda duygularımızı maç amigoları gibi kırıcı ifadelerden arındırmamız gerektiğini düşünüyorum.

Pek çok markanın çeşitli limited edition'ları vardır, bazılarını beğeniriz, bazılarını da beğenmeyiz.. Sonuçta hepimiz farklı düşünen insanlarız bence öyle olması da gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Archimed » 29 Şub 2016, 13:05

Clk yazdı:Ben yazinca kavga cikiyor Archimed yazinca sorun yok. Sonra ben art niyetli oluyorum :lol: :lol:

Kutuyu cok begendim. Kesin koleksiyon degeri vardir :D

İtiraf ediyorum Clk'nın yandaşıyım :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Clk » 29 Şub 2016, 14:15

Yakma basini durup dururken Archimed :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 265 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners