TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega PyeongChang 2018

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega PyeongChang 2018

Mesaj mturann » 28 Şub 2016, 19:14

manil yazdı: Saat denilen hadise (Rolex de dahil) istisnaları bi kenara bıraktıktan sonra hammaddesine değil, psikolojik olarak size yaşattığı deneyime göre fiyatlanan bir emtia.

Güzel tespit
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj KKarakuş » 28 Şub 2016, 19:45

Archimed yazdı:Mevcut mavi kadranlı Master Coaxial saatin kadranına olimpiyat adı ve tarihi yaz sonra onu limited edition diye kaktır. Çok uyanıksınız Omegacılar :)

Bari bu saate özel olarak bileziğin orta baklalarını mat yapaydınız.. Veya saatin kollarını, kadranını ok, kupa vs şekilde tasarlayıp olimpiyat ve yarışmayı anımsatan bir hale getirseydiniz...

Bu tür başlıklara ve bu tür tartışmalara bugüne kadar girmedim fakat uzaktan okuyarak durumları takip etmeyi tercih ediyorum. Yalnız bazı yazılanları okuyunca tebessüm etmiyor değilim ki bir kaç örnek vermek isterim.

Sn. Archimed ; Örnek teşkil etmesi amacıyla yazınızdan alıntı yaptım. Marka değeri, marka sevgisi elbet bir çok sektörde olduğu gibi saat sektöründe de mevcuttur fakat Omega'cı derken bunu bir Roleks'ci olarak mı gördünüz ya da bu konuya o gözle mi baktınız yada bakıyoruz ?

Roleks'ci gözü ile bakacaksak Roleks'cilerin de Limited Edition adı altında birden fazla modeli yok mudur yada üretilmedi mi ?

Ayrıca Limited Edition nedir ? >> Durum sınırlı baskı/üretim ise kadran üstüne Ali,Veli isimleri yazılıp, kasa kaplanıp arka kapağa da ekstra gravür konulup bir saate Limited Edition deniliyorsa(Omega-Rolex-AP-Hublot vs.vs.) o zaman bu saati de rahatlıkla bu kategoriye koyabiliriz değil mi ?

Bg17 yazdı:Bunun yaninda, limited edition in bokunu cikardilar, ona da tamam. Limited diye illa super bir degisiklik yapmaya gerek yok, kabul. Ama sirf satacagi adet saati limited diye sunmak cok da dogru degil. AP de ayni halti yedi, su anda kimse model sayisini takip edemiyor.

Bu mesaja da katıldığımı belirtmek isterim. :thumbup:

Gel gelelim forumda adı geçen ve üstüne çalışılan saatte bir Limited Edition adı altında üretime konulacak bir saattir. Bu saat için de aynı yorumları yapabiliyor musunuz merak ediyorum ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Clk » 28 Şub 2016, 21:16

Kkarakus, su Rolekscilerin limited edition modellerinden bir kac tane yüklersen forum olarak hep beraber bilgileniriz. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 28 Şub 2016, 21:27

Clk yazdı:Kkarakus, su Rolekscilerin limited edition modellerinden bir kac tane yüklersen forum olarak hep beraber bilgileniriz. :thumbup:

Roleksci miyim bilmem ama begendigim bir rolex limited edition yukleyim

Resim

Resim

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Noodles » 28 Şub 2016, 21:31

Konudaki tartışmadan bağımsız, Omega hakikaten bokunu çıkardı bu işin. Yakında 1 Nisan karnımın acıkması limited edition filan yaparsa şaşmamak lazım.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj KKarakuş » 28 Şub 2016, 21:38

Clk yazdı:Kkarakus, su Rolekscilerin limited edition modellerinden bir kac tane yüklersen forum olarak hep beraber bilgileniriz. :thumbup:

Roleks konusunda derin bir bilgim yok fakat bir kaç örnek mevcut ;

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj kilimanjaro » 28 Şub 2016, 21:42

Başar sana teessüflerimi sunuyorum o dediğin roleks unlimited edition :lol:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj KKarakuş » 28 Şub 2016, 21:45

Bu arada bu limitli seriler orjinal midir bimiyorum, dediğim üzere Roleks adına derin bir bilgim mevcut değil. Orjinal değil ise benim hatamdır. :thumbup:

Benim bildiğim Wimbledon için ürettiği Datejust II vardı.
En son KKarakuş tarafından 28 Şub 2016, 21:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], kesikparmak, kogan, Mtn ve 241 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners