manil » 28 Şub 2016, 09:53
İbret kelimesinin anlamını ben sanırım yanlış biliyorum. TDK sözlüğünde şöyle geçiyor,
ibret Ar. ¤ibret
a. 1. Kötü bir olaydan alınması gereken ders, uyarıcı sonuç: “Gören göze ibret vardır her şeyde.” -Âşık Veysel. 2. sf. hlk. Çirkin, kötü, acayip.
Güncel Türkçe Sözlük ibret
< Ar. ibret: ibret; çok çirkin
Bu durumda, anlamı daha müphem hale getirmekten başka bir şeye yaramadı.
Omega kullanmış ve hali hazırda kafasındaki 'top' saati (sub) alarak üst segmente noktayı koymuş birisi olarak bazen omega'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
CLK'nın eleştirilerini çoğu kez iğneleyici ama öze yönelik olarak doğru bulsam ve zaman harcanmış bir emek ürünü olduğunu bilsem de farklı forum üyeleri tarafından estetik açıdan beyan edilen fikirlere yönelik subjektif beyanların (sadece benim girdiğim zaman entrye verilen cevapla sınırlı kalmamak üzere) işin teknik ya da horolojik niteliklerinden ziyade kişisel beğeni ya da algının sorgulanması anlamına geleceğini,
Ne bana ne de başka forum üyesine karşı bu nitelikteki cevaplar için toleransımın olmadığının bilinmesini isterim.
Sonuç olarak, beğenir ya da beğenmezsiniz ama adamların bir yeri ve ağırlığı var. Saat denilen hadise (Rolex de dahil) istisnaları bi kenara bıraktıktan sonra hammaddesine değil, psikolojik olarak size yaşattığı deneyime göre fiyatlanan bir emtia. Deneyimlerinde kişisel olduğunu idrak etmek suretiyle mesajlarımızın sadece kendimizi bağlayacak şekilde ifade edilmesi gerekir kanaatindeyim.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”
Bob Marley