TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Ananta Multi Hand / Double Retrograde Automatic

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Ananta Multi Hand / Double Retrograde Automatic

Mesaj mrhero » 05 Eki 2010, 21:27

Merhaba, Genelde Seiko Ananta Özelde aşağıdaki saat hakkında yorumlarınızı almak istiyorum. Saat i yakından gördüm kalitesi filan çok hoşuma gitti. Fiyatıda 3000 TL civarı uygun geldi bana. Sizce nasıl .

Bir de farklı klansman ama bu saat mi Aquaracer 500M mi?

Seiko Ananta Multi Hand
Resim

Seiko Ananta Multi Hand Automatic Caliber 6R21 :arrow: http://www.seikowatches.com/products/ananta/multihand_a.html
Kullanıcı avatarı
mrhero

Re: Seiko Ananta

Mesaj Cinman » 05 Eki 2010, 22:15

ikisi farklı kulvarlar
ananta daha çok dress watch tarzı 500m ise sport tarzı var
seiko el işçiliği ile japonyada
500m ise eta baz mekanizma kullanıyor.en giriş seviye eta otomatik mekanizma
hangisi kolunuzda daha güzel duruyor ise onu alın derim
Kullanıcı avatarı
Cinman

Mesaj drk » 05 Eki 2010, 22:22

Bir tag heuer zaten var bence farklı bir saate yönelmek daha mantıklı en azından tarz olarak, bu ananta mı olmalı işte ondan emin değilim.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 05 Eki 2010, 22:33

tabiki zevk meselesi üstelik kalitesine de laf söylenemez fakat ben olsam 3000 TL'ye swiss düşünürdüm ( ORIS :) )
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Seiko Ananta Multi Hand Automatic Caliber 6R21 Tavsiye

Mesaj Bond » 05 Eki 2010, 22:52

Başlığa tam model adı ve link ekledim, automatic olduğu belli olsun diye. Genelde Ananta deyince SD akla gelebiliyor :)

Bildiğim kadarı ile bu model el işçiliği değil ama yanılıyorda olabilirim. Ananta ailesinin 6R21 kalibre kullanan otomatik modeli. Serinin alt modeline yöneleceğime, Premier serisinden automatic olan ve diğer modellere bakardım. Hem fiyat olarak çok daha düşük hemde kalite ve optik olarak çok aşırı bir fark ilk bakışta göremedim. Elbette mekanizma ve diğer ayrıntılara bakmadan konuşuyorum.

Ülkemizde bulunmuyor ama bu tarz bir üst segment bir Seiko düşünülüyorsa Grand Seiko modellerinde benzer fiyat seviyesindeki modellerini bir incelemeni tavsiye ederim. Gerek Spring Drive Caliber 9R gerekse Mechanical Caliber 9R serileri örnek olabilir. 2000 US seviyesinde bir çok model var olmalı. Özel ve farklı bir model isteniyorsa, High-End Seikolarda eski Sportura ve Arctura Limited modellerinede bakabilirsin. Fiyatları çok daha yüksek ama elinde kalan yerler varsa çok iyi indirimler alabilirsin. Bence halen bu seviyede high-end izlenmini yansıtabilen saat yok Seikoda. JDM spec GS Brightzların birkaç modelini biraz ayrı tutarak konuşursam elbette.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gphoton » 06 Eki 2010, 00:11

Bond bence cok hakli, 500 €'ya 6R20 kalibreli seiko premier otomatik cok daha mantikli gozukuyor. Ama grand seiko tabiiki cok bir ayri olay. Fakat bu ananta modeli cidden evladiyelik olur, torunlar bile kullanir diye dusunuyorum.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj mrhero » 06 Eki 2010, 09:11

Merhaba Bond, saat linkte eklediğin saat değil. Bu daha yeni bir model ve calibresi 6R24, 28800 vph. Saati elime aldığımda koluma taktığımda kaliteyi hissettim desem yeridir. Çok hoşuma gitti yani, bu duyguyu birde Carrerayı takınca hissetmiştim. Premier otomatiklerede baktım, ama böyle bir kaliteleri yok onların. El yapımı işine gelince kanyondaki seiko bayii bununda el yapımı olduğunu söyledi ne derece doğru bilmiyorum. Sonuç olarak power reservli, tarihli, 28800 vph bir Seiko kalitesinde bir saat, hoşuma gitti yani. Tabii sizin görüşleriniz önemli benim için.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj Bond » 06 Eki 2010, 09:25

Ok düzeltelim linki mesajda Ananta multi hand yazınca ben bu sandım. Bakalım Seiko sitesinden yeni modele. El yapımı dendiyse öyledir ben bakamadım o konuya. Elbette sen canlı olarak görüp beğendiysen güzeldir ama ben ilk mesajdaki küçük resimden o kalite hissini alamadım açıkçası. Başka bir resimde ekleriz orjinal modeli bulursak.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, Atlasp, Cimuanos ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners