Başlığa tam model adı ve link ekledim, automatic olduğu belli olsun diye. Genelde Ananta deyince SD akla gelebiliyor

Bildiğim kadarı ile bu model el işçiliği değil ama yanılıyorda olabilirim. Ananta ailesinin 6R21 kalibre kullanan otomatik modeli. Serinin alt modeline yöneleceğime, Premier serisinden automatic olan ve diğer modellere bakardım. Hem fiyat olarak çok daha düşük hemde kalite ve optik olarak çok aşırı bir fark ilk bakışta göremedim. Elbette mekanizma ve diğer ayrıntılara bakmadan konuşuyorum.
Ülkemizde bulunmuyor ama bu tarz bir üst segment bir Seiko düşünülüyorsa Grand Seiko modellerinde benzer fiyat seviyesindeki modellerini bir incelemeni tavsiye ederim. Gerek Spring Drive Caliber 9R gerekse Mechanical Caliber 9R serileri örnek olabilir. 2000 US seviyesinde bir çok model var olmalı. Özel ve farklı bir model isteniyorsa, High-End Seikolarda eski Sportura ve Arctura Limited modellerinede bakabilirsin. Fiyatları çok daha yüksek ama elinde kalan yerler varsa çok iyi indirimler alabilirsin. Bence halen bu seviyede high-end izlenmini yansıtabilen saat yok Seikoda. JDM spec GS Brightzların birkaç modelini biraz ayrı tutarak konuşursam elbette.