Sayın Vervito,
Öncelikle açmış olduğunuz bu başlığın benzer başlıklara da örnek olması dileğimle teşekkür ediyorum.
Söz konusu bütçeler için genellikle tavsiye edilen Seiko ve Orient dışında Unitas ve Eta mekanizma kullanan Oscar gibi markaların varlığı ile daha çeşitlenerek alternatiflerin artması hoş bir durum.
Ben de özellikle Fossil vb. son zamanlarda otomatiklerde Çin mekanizmalarına yönelen hatta kayışına kadar Çin malı olan saatleri tavsiye etmiyorum. İçlerinde miyota mekanizmalar kullanılanlar da miyotanın en ucuz mekanizmalarını kullanıyorlar.
Bu paraya bundan iyisimi olur diyenlere de katılmıyorum. Çin mekanizmalı fossil vb. saatler yerine seiko ve orient'in otomatiklerini aynı ücretlere almak çok daha mantıklı.
Bir de yine bildiğim kadarıyla, özellikle İsviçre mekanizmaları kullandıkça kendini bulup sapma oranları düşerken, Çin mekanizmalarında durum tersi oluyor. Yani kullandıkça sapma oranı artıyor.
Vostok ve Poljot gibi kendi inhouse mekanizmalarını üreten firmalara ben de saygı duyuyorum ve fiyatlarına göre iyi saatler olduğunu düşünüyorum. Özellikle Vostok'un otomatik scuba modelleri de alternatif olarak düşünülebilir. Tabii malzeme kalitesi olarak seiko orient gibi saatlerin gerisinde kalıyor o ayrı.
Başlıkta amacına uygun olarak kullanıcı arkadaşların alternatif saat tavsiyelerinin artması dileğimle saygılarımı sunuyorum.