TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

114060 Sub Yeni Kasa Bileziğinden Memnun Olmayan Var Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 114060 Sub Yeni Kasa Bileziğinden Memnun Olmayan Var Mı?

Mesaj Caner1983 » 08 Oca 2016, 23:54

Abartının dibi dimi hahhaha :lol:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Ahmetrefik » 09 Oca 2016, 00:51

Anlaşılan siz hiç 45.5 Omega PO takmamışsınız ;)
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj Attor » 09 Oca 2016, 01:01

Mako XL saatim önceleri rahatsız etmiyordu. Ama bileğimde karpal tünel sendromu çıktığından beri saati çıkardığımda aynı his bende de oluyor. İşimden dolayı sol bileğimi zorlayıcı hareketler yapmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden de maalesef böyle bir sıkıntı çıktı. Allah korusun ama bu tarz bir şey olmuş olabilir mi. Bir doktora görünün isterseniz, önlem amaçlı.
Kullanıcı avatarı
Attor

Mesaj Hsnmrycl » 09 Oca 2016, 02:10

Calgon kullansaydınız bileziğiniz bu hale gelmezdi diye lafa giresim var ama neyse :)

bildiğim ve tecrübe ettiğim kadarıyla submariner bileziği gerçekten rahat.
başka bir modelden bahsetseydik belki rahatsız olabilirsiniz derdim.
çünkü daha önce de sub dışındaki rolex bileziklerini kullanamayan bir arkadaşım oldu.
dediğim gibi her ne kadar sub bileziği son derece rahat olsa da arada sırada bu rahatlığı bile rahatsız bulanlar olabilir ki bu son derece insani bir durum.

ama ben bir panerai kullanıcısı olarak kayış üzerindeki her iki delik arasındaki yaklaşık 1cm'lik mesafeyi kafama takmadan deliklerden birini seçmeyi öğrendim. bence siz de bilezikte hissettiğiniz rahatsızlığa konsantre olmaktan kendinizi kurtarırsanız sorun azalacak ve zamanla kaybolacaktır.

zira bilirsiniz; zaman her şeyin ilacıdır.
eklem ağrıları hariç :(
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Clk » 09 Oca 2016, 03:17

Ben rahatlik degil de Caner'in ince ayar konusuna takildim. Birincisi Rolex bileziginin ayar olasiliklarini saat sektöründe sunan baska sirket yok. Ikincisi saatin bilezigini 3 farkli noktadan yine 3 farkli mesafe ile ayarlanabilir.

1-) Glidelock
2-) Klips icerisinde ki yarim bakla
3-) Klips ayar pimi

Bu olasiliklari kullanarak dogru ayari yapamiyor musun Caner? yada kolunda rahat olmasini saglayacak bir kombine bulamadin mi o2o?

Deepsea' nin devasa agirligi ve boyutlarina ragmen kimse konfor probleminden bahsetmezken Submariner bilezigi üzerine elestiri getirmek biraz abes olmus.

o2o, en dogru bilezik ayari su sekilde olur. Saat kolunu saracak ama sikmayacak. Saatin kasasini tutup cektiginde de kolun ile arasinda biraz bosluk olacak. Bu ayar hem saati konforlu kullanmayi saglar, hem de agir birsey kaldirdigin zaman bilek ve kas hareketlerinden kaynakli bilezik üzerinde ki baskiyi azaltir. Böylelikle saatin bileziginde 5-10 sene sonra abarti bosluklar olusmaz ve sikir sikir sallanmaz. Bu ayar ayni zamanda bilezigi tasiyan pimlere binen yükü de azaltacagindan pimin egilmesini ve bilezigin bosa cikmasini engeller :geek:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Baran » 09 Oca 2016, 08:38

Bilirkişi noktayı koydu :champ:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Caner1983 » 09 Oca 2016, 09:08

Clk yazdı:Ben rahatlik degil de Caner'in ince ayar konusuna takildim. Birincisi Rolex bileziginin ayar olasiliklarini saat sektöründe sunan baska sirket yok. Ikincisi saatin bilezigini 3 farkli noktadan yine 3 farkli mesafe ile ayarlanabilir.

1-) Glidelock
2-) Klips icerisinde ki yarim bakla
3-) Klips ayar pimi

Bu olasiliklari kullanarak dogru ayari yapamiyor musun Caner? yada kolunda rahat olmasini saglayacak bir kombine bulamadin mi o2o?

Deepsea' nin devasa agirligi ve boyutlarina ragmen kimse konfor probleminden bahsetmezken Submariner bilezigi üzerine elestiri getirmek biraz abes olmus.

o2o, en dogru bilezik ayari su sekilde olur. Saat kolunu saracak ama sikmayacak. Saatin kasasini tutup cektiginde de kolun ile arasinda biraz bosluk olacak. Bu ayar hem saati konforlu kullanmayi saglar, hem de agir birsey kaldirdigin zaman bilek ve kas hareketlerinden kaynakli bilezik üzerinde ki baskiyi azaltir. Böylelikle saatin bileziginde 5-10 sene sonra abarti bosluklar olusmaz ve sikir sikir sallanmaz. Bu ayar ayni zamanda bilezigi tasiyan pimlere binen yükü de azaltacagindan pimin egilmesini ve bilezigin bosa cikmasini engeller :geek:

Bulamamak değil aslında glidelock da bir aşağısı biraz sıkıyor ama sıkı kullanmayı seviyorym sizinde dediğiniz gibi çok sıkı kullanmak bileziğe zarar vermesin diye bir tık genişe geçtim dedim yoksa saatim herparçası bana yeterince haz veriyor burdan sizin aracılığınızla rolex e teşekkürlerimi de bildirmek isterim böle bir saat yaptıkları için o2o hep senin yüzünden paparayı biz yedik :lol: :lol: :lol:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Tgm » 09 Oca 2016, 10:49

Caner bi rahat durmuyorsun ki :lol: :lol:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak, MacGyver, Skywalker34tr ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners