TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Saat Revizyon Yapmaya Değer mi ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 Saat Revizyon Yapmaya Değer mi ?

Mesaj Cotton » 04 Oca 2016, 19:04

Merhaba; Bir arkadaşımda bulunan yaklaşık 30 yıl civarı olan aşağıda resimlerini yüklemeye çalıştığım Seiko 5 saat hakkında TSF'den yardım ve saat hakkında değerli yorumlarınızı almak istedim. Yardım ve önerilerinize göre saati bakımdan, revizyondan geçirmeye değer-değmez yorumlarınıza göre hareket edeceğim.

- Saat çalışma olarak saniye bazen tek atıp quartz hissi vermekte. Ama otomatik ?
- Otomatik saatlerimde kulağa yaklaştırınca gelen mekanizma sesini yok denecek kadar bu saatte az ?
- Saati yeni koluma takmama rağmen bir kaç saatteki sapma değeri + yüksek gözükmekte ?
- Kordon lug aralığı beğenmediğim ve kordon bulmak baya sorunlu gibi, deri kordon olabilir mi ?
- Takvim gün (1-31) ayın 26'sında takılmış vaziyette, acaba yıllardır kullanılmadığından olabilir mi ? (bir kaç gün bu şekil kullanıp belki..?)
- Vs...Vs..

Resim
Resim
Resim
Resim

Saygılarımla.
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Re: Seiko 5 Saat Revizyon Yapmaya Değer mi ?

Mesaj afl » 04 Oca 2016, 20:08

Cotton genel olarak bu saatler benim gözümde değerli ve özel saatler. Forumda vintage bilgisi yüksek arkadaşlarımız var ve daha sağlıklı yorum yaparlar ama ben de görsel olarak beğendiğim için birşeyler söyleyebilirim.
Bu saat benim olsaydı güzel bir bakımdan ve temizlikten geçirirdim. Bakımdan sonra kadranın kendini çok daha iyi göstereceğine eminim. Kendinden desenli çok güzel bir kadran var. Kasa da temizlendikten ve parlatıldıktan sonra uygun bir bileziğin bulunacağına eminim. Deri kayışın metal bilezik kadar iyi durmayacağını düşünüyorum. Mesh bir bilezik veya çok ince desenli / örgülü bir bilezik çok güzel olur.
Beni rahatsız iki şey var. Birincisi 6-9 ve 12 deki taşlar. Buna nasıl bir alternatif bulunur bilmiyorum ama, olmasalar daha iyi.
İkincisi de takvim penceresindeki zeminin beyazlığı. Takvim çarkları değişebilir mi uygun bir şey bulunur mu bilmiyorum ama belki de kadran temizlenince o da yerine oturur ve kendini gösterir.
Kısaca ben olsam bu saatle kesinlikle uğraşırdım.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj mlm » 04 Oca 2016, 21:40

Kadir abi,
Bence saat şu haliyle bile çok hoş, bilekte duruşu vs harika. Kadran ve kollarda herhangi bir leke yok. Orijinal bilezik de oldukça sağlam görünüyor. Güzel bir bakım sonrası daha da keyifli bir saat olacağına eminim. Güle güle kullanılsın
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Cotton » 04 Oca 2016, 21:54

Afl :thumbup:
Mlm :thumbup:

Teşekkürler ;)
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj Cotton » 04 Oca 2016, 22:09

Resim
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj KKarakuş » 04 Oca 2016, 22:33

Cotton ;

Çok güzel bir Seiko 5, güzel bir bakımdan geçirilip keyifle kullanılmaya fırsat verilmeli. Optik olarak zaten göze batan bir kusuru yok. Makine bakımı birinci önemli konu.

Ayrıca, bu ve bu tip kendi çelik kordonuna sahip saatlere başka hiç bir kordon çeşidi bu kadar yakışmaz, isterse bilmem nerenin çeliği altını olsun ;) Bu yüzden kordona dokunmadan keyifle kullanın derim :)
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Hsnmrycl » 04 Oca 2016, 23:23

Ben olsaydım revizyon işine hiç girmezdim.

1. forumdaki genel kanının aksine her eski saat vintage değildir; bazıları sadece eskidir ve bence bu da onlardan biri.
2. saat görüntü itibariyle günümüze uygun değil. fazla gösterişli ama bu gösteriş tamamen yapay temele dayanıyor. sarı ama altın değil, taşı var ama pırlanta değil...
3. ne kadar teferruatlı bir revizyondan geçse de, ne kadar yeni gibi olsa da, yukarıda saydığım maddeler nedeniyle çok büyük ihtimalle bilekte yeterince vakit bulamayacak. çünkü tatmin sağlamayacak.

dolayısıyla bence, revizyon ya da başka türlü harcama yapmadan, bulunduğu çekmeceye bırakmak en mantıklısı.
seiko 5 konusunda bir ısrar varsa, revizyon parasına yeni bir seiko 5 almak da bir başka seçenek.

arkadaşınıza selamlar.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Noodles » 05 Oca 2016, 00:57

Emre ile aynı fikirdeyim. Son karar sahibine kalmış tabi ama, bu saat gerçekten sadece eski.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver, Skywalker34tr ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners