TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Benzeri Takvim Merceği Olan Saat Önerisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Benzeri Takvim Merceği Olan Saat Önerisi

Mesaj vtechno » 26 Ara 2015, 13:42

Invicta grand diver kullaniyorum. Fiyatina bakarsak hic de dandik degil. Orient saatimden daha az cizildi. Çelik olarak dahadayanikli geldi bana orientten ucuz olmasina rağmen.
Kullanıcı avatarı
vtechno

Mesaj vtechno » 26 Ara 2015, 13:52

Camın bir parçası saniyordum ben bu buyuteci.
Her buyuteçli cam böylemi? Bir şey daha öğrendim :)
Kullanıcı avatarı
vtechno

Mesaj Drobgyn » 26 Ara 2015, 14:13

invictanın 9937 pro diver modeli (diğer invicta modellerini önermem açıkçası), steinhart ocean 1 veya tisell sub diver beklentinizi karşılar bence. invicta 9937 ve steinhartta aynı mekanizma var eta 2824-2, tisell de ise miyota 9015 var. hepsi de safir camlı. bunların arasından beğeninize ve bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. hepsinden de memnun kalırsınız.
The losers better learn
Kullanıcı avatarı
Drobgyn

Mesaj fsenturk » 26 Ara 2015, 19:15

Drobgyn yazdı:invictanın 9937 pro diver modeli (diğer invicta modellerini önermem açıkçası), steinhart ocean 1 veya tisell sub diver beklentinizi karşılar bence. invicta 9937 ve steinhartta aynı mekanizma var eta 2824-2, tisell de ise miyota 9015 var. hepsi de safir camlı. bunların arasından beğeninize ve bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. hepsinden de memnun kalırsınız.

Tisell kore malı. Nerden nasıl temin edebiliriz ki bu saati? Steinhartın da türkiye distribütörü yok. Bozulsa kalsa napacağız? Garantisi de yok hani..
Kullanıcı avatarı
fsenturk

Mesaj Toygar » 28 Ara 2015, 12:11

benim invictaya bakis acim belki burdaki bazi arkadaslarimdan farkli olabilir.
bana cok "fashion style" saat yapan , abartili son kullanici fiyati basip %90 lara varan indirim yaptigini one suren,
sahibi tam kar amaci guden bi tip olan , gercek saat meraklisina fazla hitap etmeyen modelleri olan bir saat firmasi.
bu gune kadar sadece iki modeliyle ilgilenmistim. biri 9937 ki rolex karsilastirmalarini bile okudum.guzel bi saatti.ama gelin gorunku abuk subuk renkli modelleri olup kimsenin ciddiye almayacagi bi marka havasi cok asir var invictanin.
bir diger modelide sadece cok kisa bi sure urettikleri invicta speedway reserve modeliydi.tipik bir daytona klonu olan bi saatte isvicre menseili,yanilmiyosam valjoux 7750 veya 53 mekanizmasi vardi. ( hatta simdi baktim, hala degisik modelleri var reserve serisinin)
steinharta gelirsek tam bir ciddi calisma sonucu uretilen tabiri caizse butik bir saat firmasi.
biri milyonlara hitap etmeye calisirken digeri detaya onem veren fiyatlari spekulatif olmayan bir firma.
siz olsaniz hangisini isterdiniz?
Kullanıcı avatarı
Toygar

Mesaj Drobgyn » 29 Ara 2015, 00:32

Ben aynı fikirde değilim. Ortada bir ürün var, kalitesi de belli. Çok sayıda kullanıcı incelemesi ve karşılaştırma mevcut. Ne abuk subuk renkli bir model, ne de abartılı bir fiyatı var. Zaten satan da bunu submariner satıyorum diye satmıyor ki. Kimse bir saati beğenmek veya tavsiye etmek zorunda değil elbette. ama tissot da seiko da orient de milyonları hedefliyor, şimdi bu o markaları dandik mi yapıyor?
The losers better learn
Kullanıcı avatarı
Drobgyn

Mesaj Toygar » 29 Ara 2015, 06:05

Drobgyn yazdı:Ben aynı fikirde değilim. Ortada bir ürün var, kalitesi de belli. Çok sayıda kullanıcı incelemesi ve karşılaştırma mevcut. Ne abuk subuk renkli bir model, ne de abartılı bir fiyatı var. Zaten satan da bunu submariner satıyorum diye satmıyor ki. Kimse bir saati beğenmek veya tavsiye etmek zorunda değil elbette. ama tissot da seiko da orient de milyonları hedefliyor, şimdi bu o markaları dandik mi yapıyor?

bu ustte saydigin saat firmalarinin arge departmanlari var illaki.
seiko dedigin firmanin spring drive modelleri submariner rolexler kadar pahali.
tissotin touch serileri vs vs var , orient desen yine bunlar kadar olmasa belli bir "heritage " var .

invicta dedigin saat ureticisi sadece ticari amac guden , saat dunyasina design disinda hic bir katkisi (ki onada katki denirmi bilmiyorum) olmayan bir firma. ben sahsen kolumda invicta model bi saat takmak istemem. cunku saaten anlayan insanlarin kafasinda invicta = ucuz saat.

ha insanlarin ne dusundugu umurumda degil belki ama kolumda saat gibi saat olsun isterim o ayri.
bana kim ne derse desin invicta bir kac modeli disinda pekte kaliteli olmayan saat ureten bir firma.

internette biraz arastirinca invicta firmasinin ne kadar uckagitci dandik mal ureten firma oldugunu gorebilirsiniz.
alin size bir kac ornek, invicta saat dunyasinin en uckagitci firmalarindn biri. kullan at tarzi saat icin ideal ama.
karar sizlerin

http://www.wristwatchreview.com/2008/01 ... confirmed/
http://www.consumeraffairs.com/retail/i ... tches.html
http://www.ripoffreport.com/r/Invicta-W ... -Ne-950838
http://www.bbb.org/south-east-florida/b ... complaints
http://www.timetechtalk.com/forum1/20945-1.html
Kullanıcı avatarı
Toygar

Mesaj fsenturk » 29 Ara 2015, 14:15

Steinhart saatlerde aynı saat modelinin "Ceramic" olanı yaklaşık 50-80 euro daha fazlaya satılıyor. Nedir bu seramik denilen şey? Görsel olarak veya mekanik olarak Saate nasıl bir katkısı oluyor bilen varmı?
Kullanıcı avatarı
fsenturk

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners