r2d2 » 27 Ara 2015, 23:17
Arkadaşlar önemli olan hırsızın eve girmemesini sağlamak, hırsız eve girdikten sonra yapacak pek birşey yok, saydığınız yerlerin hepsini okudum, klozetin içi, buzdolabında bir obje, yastık altı vs. gerekirse duvara kaynaklanmış kasa vs. bunların hiçbirisi hırsızı durduramaz maalesef. Adamlar banka kasasını açıyorlar.
Hırsızlar genelde hedef seçtikleri bir eve girmezler, hedef seçtilerse zaten yapabileceğiniz pek birşey yok, o yüzden hedef olmamak önemli. Bunun için en başta kapınızı kilitlemeniz ve kilidin+kapının güvenliği çok önemli, adamlar 10 katlı 20 daireli bir binada ben atıyorum 15. daireyi soyacağım diye girmiyorlar, en üst kattan başlayıp kolaylıkla açabilecekleri kapıları hedef alıyorlar. Yani diyelim ki siz gece yatarken kapınızı kilitlemediniz, sadece çekip yattınız, o kapı kolaylıkla açılır. Öncelikle kapınız güzel bir kilit alın.
Hedef olmamak için ise posta kutunuzu düzenli olarak kontrol edin, gelen faturaları kutuda bırakmayın, posta kutusunda çok fazla fatura&mektup bekleyen evin sahipleri evde yok demektir.
Balkona veya kapıya koyacağınız 200-300 liralık bir alarm bile hırsızı sizden uzak tutacaktır.
Eve hırsız girmesi sadece maddi değil, manevi olarak da çok zarar veriyor insana.