TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Buren Intra Matic Microtor Bilgi Talebi

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Buren Intra Matic Microtor Bilgi Talebi

Mesaj fimes » 23 Eyl 2010, 01:49

Buren Intra Matıc mıcrotorlar hakkında bilgi verirmisiniz? Buren mıcrotorun mucidi. 1972 de Hamilton satın almış. Buren mıcrotor yada mıcrotor saatler ile ilgili bilgi verirseniz ve sitede paylaşırsanız sevinirim. Ben kurmalı Buren buldum.fakat içine deniz suyu kaçmış :( Saatçi yapılmaz dedi.

Aşağıda buren ilgili bir yazı var.

11 Kasım 1965 yılında Milliyet gazetesinde yayımlanan bu ilana bakıp da düşüncelere dalmamak veya şaşırmamak elde değil. Buren (veya Büren) 1873 doğumlu mümtaz bir saat firmasıydı. Eski saat sevenler arasında şimdi bile övgüyle sözü edilir, şurada burada güzel Buren’ler çıkar, bu saatleri yıllara inat, yorulmayan, üzülmeyen bir sevgiyle taşıyanları mevcuttur. Patentli çeşitli buluşları olan bu saat üreticisi Hamilton’un da sahibi olan şirket tarafından satın alınmış ve Buren markası 1972 yılında son nefesini vermiş ve unutulmaya doğru gitmiştir.

En iyi otomatik saat ilanını gördüğüm vakte kadar en iyi mekanik (otomatik veya kurmalı farketmez) saatin, insanı hiç üzmeyen haysiyetli bir saat olduğunu, ucuz veya pahalı olmasının görece çok önemli olmadığını düşünüyordum.

Aslında en iyi mekanik saatin gerçekte olmadığını rahatlıkla söyleyebilirdim. Benim için en iyi otomatik saat bir “Seiko 5″ (flieger, aviator veya military) iken bir başkası için “Jacques Etoile Bidynator 72″ olabilir, öteki “Hayır efendim, Rolex Submariner en iyisidir” diyebilir, bir diğeri Patek Philippe Calatrava en iyi mekanik saattir der, engel olunamaz.

Fakat ‘en iyi otomatik saat’ ifadesini bir şirket reklamında görmeyi beklemezdim, bu tarz ilanları haddini aşmak olarak değerlendiririm, oysa o saati gördüğümde hak verdim. Evet bir zamanların en iyisi oydu.

Kaynak: Büren Watch
Kullanıcı avatarı
fimes

Re: Buren Intra Matic Microtor Bilgi Talebi

Mesaj Clk » 23 Eyl 2010, 08:08

1842 yilinda Bienne sehrinin 10 km yakininda Aare nehrinin kiyisinda bulunan Büren sehrinde kurulan bir atölye ile basliyor sirketin tarihi. Sirket 1873 yilinda saat firmasinin kurulusunu gerceklestiriyor.

25 yil boyunca F. Suter & Co. basarili bir sekilde cep saatleri üretiyor. Firma 1898 yilinda ingilizlerin eline geciyor. 1899 ile 1932 yillari arasinda H. Williamson LTD.; sirket ile ilgili tüm kararlarda tek söz sahibi olarak tarihe geciyor. Ancak, H. Williamson LTD. Büren firmasinin kendi mekanizmalari üretmesi konusunda sirketi tamamen yalniz birakiyor ve bu üretim tarzina hicbir müdehalede bulunmuyor.

Büren firmasinda ki Ingiliz H. Williamson LTD. hakimiyetinin sonunun baslangici 24 Ekim 1929 yilinda New York borsasinda yasanan kriz olarak gerceklesiyor. H. Williamson LTD. 1932 yilinda likidite sorunlari ile karsilasinca Büren yine Isvicrelilerin eline geciyor. Isvicreli sirket ortaklari sirketin adini "Uhrenfabrik Büren AG" olarak degistiriyor.

Sirket en büyük basarisini 1954 yilinda patentini almis olduklari mini-rotor sistemi ile gerceklestiriyor. Bu bulus otomatik kol saatlerinin incelmesi adina cok önemli idi. Büren 1000 ve 1001 mekanizmalari tarih carkida dahil sadece 4,2 ve 4,8 mm yüksekligindeydi. Bu mekanizmalara Süper Slender modellerinde rastlamak mümkün.

1966 yilinda Büren amerikali Hamilton firmasina satiliyor ve bu ortakli dünyanin ilk mini rotorlu chronografini ortaya cikartiyordu.

6 Kasim 1971 yilinda SSIH group (Omega-Tissot) Hamilton firmasini satin aliyor ve group Büren firmasinin üretimini durdurma karari aliyordu. Iste size bir tarihin ticari sonu :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 23 Eyl 2010, 08:09

Simdi tekrar okudum da; Büren Watch'tan daha detayli yazmisim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 23 Eyl 2010, 11:48

Hüzünlendim resmen. 3-4 gün önce Çınaraltında çok çok temiz, -micro rotor olmasada- kurmalı bir Büren bulmuştum da almamıştım, gidip tekrar bakmayı düşünüyorum, umarım satılmamıştır. :(
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj razz » 23 Eyl 2010, 14:44

Çınaraltı'nda bir saat için satıldı diye üzülmeye gerek yok Nick, ''ben alacaktım onu'' de saat seni bulur zaten ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj nickynick » 23 Eyl 2010, 17:14

razz yazdı:Çınaraltı'nda bir saat için satıldı diye üzülmeye gerek yok Nick, ''ben alacaktım onu'' de saat seni bulur zaten ;)

:)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj fimes » 28 Eyl 2010, 23:47

Resim
Resim
Arkadaşlar bu yaşlı dede artık nefes almıyor.Tik takları duyulmuyor.Colortime ve diğer üstadlarda yardım bekliyorum.Köşe başı saat ustası yapılmaz dedi.Saati mengeneye bağlamak gerekir dedi açmak için.Sonrada uğraşılmaz dedi.Ama bu saatin ne markasını neden özelliğinden haberdar olduğunu zannetmem.Saat çalışmıyor tepede dönmüyor şıkışmış ben ustası olmadığı için ellemedim açmadım.Eğer yapılabilirse benimde micro rotor saatim olacak.Colortime ustanın yapılamayacak saat yok demişti.Bu saat içinde geçerli mi acaba:)
Kullanıcı avatarı
fimes

Mesaj asymptote » 29 May 2012, 15:43

Üzerinden çok geçmiş ama saatin durumu ne oldu, merak ettim?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners