Bg17 » 17 Ara 2015, 21:00
Yil bitmedi ama vakit buldum, yazacagim. 2015 herhalde durulurum derken en hizli hareket ettigim yil oldu diyebilirim.
Kategori yapmayacagim, gelen, giden, geldigi gibi giden, hem gelip hem giden diye cok karisiyor.
Saat saat anlatiyim.
Rolexgiller:
Yila baslarken iki adet Rolex im vardi, Sub ve Daytona. Ikiside de takas tanrilarina kurban verildi.
En Kral Patek:
Bir adet Patek Philippe Aquanaut sahibi oldum, gercekten kral kralligini yapmis anladim. Sonra da ufaktan su kaynatti kralimiz, sakatlandi, bende saglik sigortasi falan ugrasmamak icin icimdeki punisher i cikartarak takas tanrisina kurban ettim.
Kral oldu, Cok Yasa Genc Prens:
Patek gitti, ama yasi cok uzun surmedi, yerine bir adet AP Royal Oak Ultrathin geldi, su anda yasasin genc prens diye haykirmaya devam ediyoruz. Dip not: Hala duruyor.
Fanboyuz bi yerde: Jaeger Le Coultre
Beni azicik taniyan herkes bu markaya sempatimi bilir, hatta sempatinin biraz otesinde olabilir. Iki adet JLC geldi bu yil, ultrathin moonphase dress watch kontenjanini doldururken, dalgic pozisyonunda Navy Seals sahaya cikiyor, yada derinlere iniyor. Moonphase ultrathin yilin basinda geldi, saglam yerini koruyor, Navy Seals yeni, takimda yerine cabuk alisacak gibi duruyor.
Dedemin/Ninemin Sepetinden Kategorisi
Benim kisacik horology gecmisimde nostalji ruzgarlari da esti baya, eski saatlerime donus yaptigim, donmeye calisirken arabayi devirdigim oldu. Mesela Bvlgari Scuba Diagono bir yil kullanildiktan sonra kontenjandaki dalgic fazlaligi nedeniyle kendine sahaya cikabilecegi yeni bir takim arayisindaydi, is arkadasim 15 dakikada tabiri caizse elimden kapti.
Kendime aldigim ilk ust duzey saat UN Maxi Marine Diver farkli bir rengiyle geri geldi.
KAybettigimi sandigim Seiko Valetura Chronograph son 18 ayda yapilan 4 adet tasinma sonrasinda bulundu... Guzel saatmis hatirladim.
Ruzgar gibi Gecti Kategorisi
bir iki gun kadar bir IWC sahibi oldum, olduguma olacagima pisman oldum. (IWC MARK VII Le Petite Prince Limited Edition), bu odunu daha fazla islemek lazim diyerektene yol verdim. Tecrube oldu diyorum.
Cekik Gozlu Kategori
Yesilim yesil Seiko Alpinist geldi, yeni elbisesini bekliyor.
Bilinmezler Kategorisi
Yil bitimine 2 hafta var, tas dusebuluu, ayu cikabuluu, hiic belli olmaz ne olacagi...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...