TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Mesaj MertYe » 17 Ara 2015, 18:50

Clk yazdı:ALS :champ: [emoji106]

ALS tamam ama ben ufak bir Nomos'ta gelir diyorum önden :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Caner1983 » 17 Ara 2015, 18:52

Rolexlere salya akıtırken (tabi kıro-magnon gibi yani otomatik- kinetik farkını bile bilmeyen zır cahil bir saat sever olup lacoste ck takan biri olarak) bu forumla tanıştım ve yine rolex sub aldım( biraz daha biriktir sub al öğütünü dinledim bende :lol: )ama en aZından saatler hakkında bişeyler bilerek ilk otomatik saatime kavuştum.tarihi bile unutmam 20.02.2015 inşallah yeni yılda yeni saatler olması dileğiyle :champ:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj afl » 17 Ara 2015, 19:57

MertYe yazdı:
Clk yazdı:ALS :champ: [emoji106]

ALS tamam ama ben ufak bir Nomos'ta gelir diyorum önden :champ:

Mert o da olur tabi. Ama ille de alaman olacak artık, Nomos ludwig, Glashutte Senator, Sinn U2 SDR hatta Hentschel Hamburg hep radarda ama asıl hedefe fena kilitlendim. O olmadan ne gelse bünyeye huzur yok 8-)
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Bg17 » 17 Ara 2015, 21:00

Yil bitmedi ama vakit buldum, yazacagim. 2015 herhalde durulurum derken en hizli hareket ettigim yil oldu diyebilirim.
Kategori yapmayacagim, gelen, giden, geldigi gibi giden, hem gelip hem giden diye cok karisiyor.
Saat saat anlatiyim.

Rolexgiller:
Yila baslarken iki adet Rolex im vardi, Sub ve Daytona. Ikiside de takas tanrilarina kurban verildi.

En Kral Patek:
Bir adet Patek Philippe Aquanaut sahibi oldum, gercekten kral kralligini yapmis anladim. Sonra da ufaktan su kaynatti kralimiz, sakatlandi, bende saglik sigortasi falan ugrasmamak icin icimdeki punisher i cikartarak takas tanrisina kurban ettim.

Kral oldu, Cok Yasa Genc Prens:
Patek gitti, ama yasi cok uzun surmedi, yerine bir adet AP Royal Oak Ultrathin geldi, su anda yasasin genc prens diye haykirmaya devam ediyoruz. Dip not: Hala duruyor.

Fanboyuz bi yerde: Jaeger Le Coultre
Beni azicik taniyan herkes bu markaya sempatimi bilir, hatta sempatinin biraz otesinde olabilir. Iki adet JLC geldi bu yil, ultrathin moonphase dress watch kontenjanini doldururken, dalgic pozisyonunda Navy Seals sahaya cikiyor, yada derinlere iniyor. Moonphase ultrathin yilin basinda geldi, saglam yerini koruyor, Navy Seals yeni, takimda yerine cabuk alisacak gibi duruyor.

Dedemin/Ninemin Sepetinden Kategorisi
Benim kisacik horology gecmisimde nostalji ruzgarlari da esti baya, eski saatlerime donus yaptigim, donmeye calisirken arabayi devirdigim oldu. Mesela Bvlgari Scuba Diagono bir yil kullanildiktan sonra kontenjandaki dalgic fazlaligi nedeniyle kendine sahaya cikabilecegi yeni bir takim arayisindaydi, is arkadasim 15 dakikada tabiri caizse elimden kapti.

Kendime aldigim ilk ust duzey saat UN Maxi Marine Diver farkli bir rengiyle geri geldi.

KAybettigimi sandigim Seiko Valetura Chronograph son 18 ayda yapilan 4 adet tasinma sonrasinda bulundu... Guzel saatmis hatirladim.

Ruzgar gibi Gecti Kategorisi
bir iki gun kadar bir IWC sahibi oldum, olduguma olacagima pisman oldum. (IWC MARK VII Le Petite Prince Limited Edition), bu odunu daha fazla islemek lazim diyerektene yol verdim. Tecrube oldu diyorum.

Cekik Gozlu Kategori
Yesilim yesil Seiko Alpinist geldi, yeni elbisesini bekliyor.

Bilinmezler Kategorisi
Yil bitimine 2 hafta var, tas dusebuluu, ayu cikabuluu, hiic belli olmaz ne olacagi...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj archer75 » 18 Ara 2015, 08:47

afl yazdı:
Ama 2015 de asıl kazancım bilgi oldu. Okumaya ve saatlerle ilgili gezerek sohbet etmeye çok vaktim oldu, tonlarca marka hakkında tarihçeden mekanizmaya, üretimden modellere kadar bir çok konuda bilgi havuzumu genişletme şansım oldu. Özellikle küçük bağımsız üreticiler hazinesini buldum ki bambaşka bir dünyaymış. Bunlardan biri Cenevre de biri de Hamburg da olmak üzere ikisini ziyaret etme ve atölyelerini bizzat gözle görme şansım oldu. 2015 saatler açısından dolu dolu geçti diyebilirim.
.

Bu konuda bir baslık var mı bilmiyorum/bakamadım ama bağımsız üreticileri konusup bilgi paylasacağımız bir baslık olsa harika olurdu.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj Tgm » 18 Ara 2015, 11:26

2015 yılı 2014 yılına nazaran oldukça sakin geçti benim için. Ocak'ta ilk Rolex Sub No Date'imi aldım. Ağustos'a kadar severek kullandıktan sonra ve baya bir gel-git ten sonra yerini yeni kasa Sub No Date e bıraktı. Ayrıca ufak tefek homage denemelerim oldu.

2016'da inşallah ilk alacağım saat Aquis Date olması taktirde TSF SE olacak :champ: Bunun yanısıra artık Sub'ın yanına kalıcı bir kardeş getirmeyi düşünüyorum. Daha çok kararsızlık yaşarız ama bu da büyük ihtimal Radiomir kasa Panerai olacak
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj SeRxx » 18 Ara 2015, 13:11

2015 yılı içinde; Speedmaster Moonwatch, Tissot PR516 GL ve Ancon Sea Shadow II maceram oldu. Önümüzdeki yıllarda, bileğimde Vintage olacak, satmayacağım saatlere yönelme kararı aldım. :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj hozburun » 18 Ara 2015, 13:33

2015 bana hala getirmeye devam ettiği için :lol: :lol: :lol: bitince yazacağım :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: hknmtn ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners