TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2015 saatle ilgili size ne getirdi?

Mesaj kethuda57 » 16 Ara 2015, 21:40

Aslında 2015 yılına geleneksel tıraşa merak salarak başladım bi baktım 3 tane tıraş aleti almışım. Bu işin sonu gelmez diyerek tekrar saatlere yöneldim :d
Önce kullanmadığım saatleri elden çıkardım. Tek saatim olsun niyetiyle forumdan seiko Srp639k saat aldım. Saati o kadar çok sevdimki Quartz saat kullanma alışkanlığımı tamamen bıraktım. Ve bu modelle daha önceden soğuk baktığım diver saatlere ısındım. Ardından bir anda kendimi forumdan yine seiko diver saat olan Skx007 alırken buldum. Skx007 gelince diğer saatim geri plana düşünce onu satma kararı aldım. Saati satığım gün hep aklımda olan seiko sumoyu alma fırsatı yakaladım. O kadar çok seviyorum ki kolumdan çıkarmıyorum.
2015 yılında kapanışı yine bir seiko diver olan Snzh57 ff mod ile yaptım. Bu sene benim için seiko diver yılı oldu.
Islak tıraşla başladık diverlarla bitirdik :D
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Re: 2015 Saatle İlgili Size Ne Getirdi?

Mesaj asymptote » 16 Ara 2015, 22:45

Efsane Mako sahibi oldum.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Toygar » 16 Ara 2015, 22:51

2015 guzel bir yildi :)

2007 de cikan bvlgari calibro 303 le sonunda kavustugum yil oldu.sonunda makul fiyta aikinci el temiz bi tane buldum ve firsati kacirmadim
Kullanıcı avatarı
Toygar

Re: 2015 saatle ilgili size ne getirdi?

Mesaj Cct » 16 Ara 2015, 23:18

abice yazdı:Artılara geçersek, saat konusunda Can'ı es geçemeyeceğim [emoji1] Cct :champ:

:D :D :D 2016'da çok çalışmamız lazım :lol:

2015'in en büyük getirisi PAM532 oldu benim için :champ: Büyük bir sirkülasyon olmasa da en azından kafamda net bir şekilde hedeflerim oluştu diyebilirim :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Masterport » 16 Ara 2015, 23:25

Açıkcası Tsf ile tanışana kadar 2015 in diğer yıllardan pek farkı yoktu, tanıştıktan sonra bu büyülü dünyayı keşfettim. Saat sadece saat olmaktan çıkıp bir sanata dönüştü. Bir Pelagos bir adet Chopard mille miglia GT ve birde seiko ile yılı kapatmak üzereyim. Güzel bir yıldı.
Kullanıcı avatarı
Masterport

Mesaj afl » 16 Ara 2015, 23:26

2015 de merak ettiğim ve yakından inceleyip kullanmak istediğim mavi bir seagull a sahip oldum.
Hozburun sayesinde çok beğendiğim ve hala çok beğenerek kullandığım Orient M-Force u alma fırsatım oldu.
Tag Carrera calibre 16 yine forumdan hakettiği ilgiyi vererek kullanacağına inandığım Çağatay1903 kardeşime gitti.
2015 ilk aylarında PP 5726 ya sahip oldum. PP bir sürpriz yaparak sertifika tarihini doğum günüm olarak yazıp takdim etti. Bir jest te sevgili Bond yaptı ve saati alırken benimle oldu.
Kış aylarında Cenevre seyahatimde 2 tam günümü saatlere ayırdım ve patek müzesini de gezme fırsatım oldu
Ama 2015 de asıl kazancım bilgi oldu. Okumaya ve saatlerle ilgili gezerek sohbet etmeye çok vaktim oldu, tonlarca marka hakkında tarihçeden mekanizmaya, üretimden modellere kadar bir çok konuda bilgi havuzumu genişletme şansım oldu. Özellikle küçük bağımsız üreticiler hazinesini buldum ki bambaşka bir dünyaymış. Bunlardan biri Cenevre de biri de Hamburg da olmak üzere ikisini ziyaret etme ve atölyelerini bizzat gözle görme şansım oldu. 2015 saatler açısından dolu dolu geçti diyebilirim.

2016 da öğrenmeye ve paylaşmaya artarak devam ederim umarım. Birde ilk aylarda uzuuun zamandır hayalim olan kutu açılışını yapabilirsem güzel başlangıç olur.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Clk » 17 Ara 2015, 01:17

afl yazdı:
2016 da öğrenmeye ve paylaşmaya artarak devam ederim umarım. Birde ilk aylarda uzuuun zamandır hayalim olan kutu açılışını yapabilirsem güzel başlangıç olur.

Bak simdi meraklandim :shock: Ne ola ki? afl, ip ucu? :roll:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 17 Ara 2015, 07:01

Clk yazdı:
afl yazdı:

Bak simdi meraklandim :shock: Ne ola ki? afl, ip ucu? :roll:

Oncesinde cok ipucu verdi, zor bir tahmin degil...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot] ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners