TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deri Kayış Yıpranma ve Değişim Süresi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Deri Kayış Yıpranma ve Değişim Süresi

Mesaj tumen » 14 Kas 2015, 22:36

Saatlerini deri kayış ile birlikte kullananların bilgisine ihtiyaç duyuyorum:

Genellikle silikon,kauçuk,çelik kayış kullanan biri olarak, deri kayışına geçme zamanı geldi dedim ve yeni saatlerimi deri kayışı ile birlikte kullanacağım,

Su,ter minimize diyelim,belli bir ömrü var mıdır bu kayışların 1.sınıf deriler için(1-2 yıl) ya da eskime,aşınma,yıpranma durumlarını nasıl anlayabiliriz.

Deri kayışlarda en sevmediğim durum görselde ki gibi noktada kırılma,deforme olması

Resim
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullanıcı avatarı
tumen

Re: Deri Kayış Yıpranma ve Değişim Süresi

Mesaj Cct » 14 Kas 2015, 23:04

Bahsettiğiniz kırılmanın ve yıpranmanın önüne geçmenin bir numaralı yolu katlanıp klipsle kullanmak :thumbup:

Bunun dışında normal toka ile kullanımda 1 yılda kullanılmaz olmasa da epeyce yıpranabiliyor kayışlar.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj ugurtatari » 05 Ara 2015, 17:32

Henüz 1yıl üzerinde kayış kullanımım olmadı.Orjinal fiatlarıda uçmuş.Bu neden ile ben ya yaptırtıyorum yada yurtdışından alıyorum.Çok daha ekonomik fiata geliyor.
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj serhatyal » 05 Ara 2015, 19:25

Lizard olanlar biraz daha uzun gidiyor diye duymustum, ama denemedim. El yapimi bir kayis yaptiriyorum simdi, tecrubelerimi yazarim.
Kullanıcı avatarı
serhatyal

Mesaj Drobgyn » 06 Ara 2015, 21:08

Yurtdışından getirtiyorum. Hem kayış hem de kelebek klips alıyorum. Kelebek klipsle deri kordonlar normal tokalara göre çok daha az yıpranıyor. Eğer aynı kordonu da her gün kullanmıyor, arada değiştirerek takıp nefes aldırıyorsanız uzun süre boyunca yıpranmadan kullanabilirsiniz. Ebay'de timepiecerepublic isminde bir satıcı var. Çok çeşitli ve her tarz kordon için kelebek klips mevcut. Artık normal tokayla hiç saat takmıyorum. Bahsettiğim satıcıdan toplam 3 defa alışveriş yaptım, hiç sorun yaşamadım. Küçük zarfla geldiği için gümrük problemi de olmuyor.
The losers better learn
Kullanıcı avatarı
Drobgyn

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: MacGyver, Skywalker34tr ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners