TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRS516 Automatic Aldım / Görüşlerinize İhtiyacım Var

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PRS516 Automatic Aldım / Görüşlerinize İhtiyacım Var

Mesaj enoman » 04 Ara 2015, 16:42

Resim
Arkadaşlar merhaba forumu sürekli okuyarak takip eden ancak genelde fazla yazmayan biriyim.Geçen hafta Sirkeci'de aklımda hiç yokken birazda gaza gelip 3k liraya bu saati aldım,saat hakkında tek bilgim 7750 Vajoux makinalı olduğudur. :D Automatic saat nasıl kurulur?Neye dikkat etmek gerekir,hiçbir fikrim yok.Bu konudaki fikirlerinizi ve diğer önerilerinizi almak istiyorum.Bir de bu saatin EXtreme versiyonları varmış.Acaba o seri bundan iyimidir diye aklımda kalmadı değil.Sizce nasıl bir seçim olmuş?İlginize teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
enoman

Re: tissot prs516 automatic aldım, görüşlerinize ihtiyacım v

Mesaj kethuda57 » 04 Ara 2015, 16:49

hayırlı olsun güle güle kullanın. :champ:
otomatik saatiniz kolunuzda olduğu sürece durmayacaktır. saatinizin içinde kullanma kılavuzu vardır oradaki uyarılara dikkat etmenizde yarar var. saatinizi manyetik alanlardan uzak tutmalısınız aklıma ilk gelen öneri bu :thumbup:
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Re: tissot prs516 automatic aldım, görüşlerinize ihtiyacım v

Mesaj Alcest » 04 Ara 2015, 16:52

Merhabalar saatiniz hayırlı olsun. Forumda çeşitli başlıklarda detaylı bilgiler var. Forum içinde biraz arama yapın veya sorularınızı 'saatforumu' ibaresi ekleyerek google'layın derim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Alcest

Re: Tissot PRS516 Automatic Aldım / Görüşlerinize İhtiyacım

Mesaj jstein » 04 Ara 2015, 17:00

Merhaba,
Akşam 21:00 sabah 03:00 saatleri arasında tarih ayarını değiştirmeyin benim uyarım bu olacak.
Güle güle kullanın :champ:
One Timex digital watch, broken.
Kullanıcı avatarı
jstein

Mesaj enoman » 04 Ara 2015, 17:14

@kethuda57 Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Yalnız saatin kutusundan bir tane Tissot tarihini anlatan kitap ve bir tane de katalog çıktı.İçinde kullanım kılavuzu yoktu.

@Alcest Çok teşekkür derim.Forumda bir çok konuyu okudum ama biraz daha detaylı bilgi alabilirim belki diye konu açmıştum.Saatforumu öneriniz çok iyi oldu dikkat edeceğim,sağolun.

@jstein Bunu bilmiyordum.Öğrendiğim iyi oldu.Çok teşekkürler.Peki bu saat nasıl kurulur bu konuda bilginiz var mı?
Kullanıcı avatarı
enoman

Mesaj kilimanjaro » 04 Ara 2015, 17:18

Kolunuzda hareket halindeyken zaten kendi kendine kurulacaktır.Eğer saat durmuş ise tepeyi 10-15 kez çevirin , saat çalışmaya başlar sonra saatınızı ayarlayın ve kullanmaya devam edin.Hayırlı olsun.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj enoman » 04 Ara 2015, 17:19

Şöyle bir bilgiye ulaştım; 7750 mekanizmalı saat kullanan arkadaşların işine yarayacaktır sanırım.

NOT; Tarih ve saati 21.00 ila 3.00 arasında kesinlikle ayarlamayınız. Kronometreniz sürekli aktif konumda olmasın. Üst üste 12 saatten fazla kullanılması saatinize zarar verecektir. Mekanizmaya olan yükün artması saatinizin gücünü ve ömrünü azaltabilir.
İlk kez kullanım veya uzun süreli özellikleri kullanmama halinde taç kısım 1. Pozisyondayken yani öne çıkık değilken saat yönünde 10 veya 20 tur çevirin. Gün aşırı kullanım halinde saatinizi bir kaç kez sallayın bu sayede çark kısmı sarma işlemini düzene sokacaktır. Kendinden sarma mekanizmalı saatlerin taç kısmını 30 turdan fazla ve saat yönünün aksine döndürmeyiniz.
Saatinizin mekanizmasının yavaşlamasına, kirlenmesine, zarar görmesine neden olan durumlar;
* Saati açmak, parçalarını çıkarmak.
* Hızlı sıcaklık değişimine maruz bırakmak, dondurucu soğuk veya yüksek sıcaklık (spa, sauna, sıcak duş).
Aksi takdirde kısa süreli mekanizmada yavaşlamaya veya saat kasasının içine nem girmesine sebep olunur.
* Uygun olmayan durumlarda yüzmek veya dalmak. Unutmayınız ki ani basınç değişiklikleri kısa süreli mekanizma
yavaşlamasına ve kasa içerisinnin nemlenmesine sebep olur. Kasa içerisinin nemlenmesine yol açacak hareketlerde bulunmak saatinizin garanti kapsamından çıkmasına sebep olur.
* Saati elektromanyetik radyasyon yayan güçlü manyetik aletlerin üstüne veya içine koymak; mikrodalga fırımlar, akustik sistemler, televizyon, vidyo ve ses ekipmanları gibi.
* Saati aşındırıcı kimyasal etkilere maruz bırakmak.
Kullanıcı avatarı
enoman

Mesaj enoman » 04 Ara 2015, 17:21

kilimanjaro yazdı:Kolunuzda hareket halindeyken zaten kendi kendine kurulacaktır.Eğer saat durmuş ise tepeyi 10-15 kez çevirin , saat çalışmaya başlar sonra saatınızı ayarlayın ve kullanmaya devam edin.Hayırlı olsun.

Bu kadar basit yani.Çok teşekkür ederim üstad.otomatik saati dinlemek bile ayrı bir zevkmiş.Daha iyileri sizlerin olsun :) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
enoman

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, ogeday, sphinx, timeluxury, Turker ve 209 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners