TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

4000 TL Bütçe İçin Mesajdaki Özelliklerde Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

4000 TL Bütçe İçin Mesajdaki Özelliklerde Saat Önerisi

Mesaj atakanp » 29 Kas 2015, 03:52

Herkese merhabalar ve şimdiden teşekkürler,

Saatlere çok ilgiliyim ancak ilgili olduğum kadar anlamıyorum henüz ne yazık ki :) bu forumu da yeni keşfettim epey güzel bir forummuş güzel oldu :D

4000tl ye kadar bir saat bütçem var. Çok çok iyi bir saat için biraz daha üstüne çıkabilirim ama ne kadar uygun olursa fiyatı o kadar iyi olur tabi ki :D

Öncelikle kesinlikle ömürlük (periyodik bakımını yapmam halinde tabii) ve mekanik bir saat arıyorum.
Rose kasa, kahverengi deri kayış ve açık renkv(tercihen beyaz) kadran olmazsa olmazlarımdan.
Kronometre ve mehtap (ay göstergesi) kadranı çok kalabalıklaştırmadığı sürece tercih ederim ama kalabalık bir kadrandan sa olmamalarını tercih ederim açıkçası.
Ve forumdan öğrendiğim kadarıyla mekanik saatler periyodik bakım istiyor bu bakım da bir maliyet getiricektir. Astarı yüzünden pahalıya gelmeyecek ve sık bir şekilde bakım istemeyecek bir saat olmasını tercih ederim tabii.

Benim favorim : Resim

Ancak Breitling sitesinde fiyatı 25'250.00 CHF şeklinde yazıyor. ve 75.000 lira benim bütçemin sanıyorum ömrüm boyunca üstünde olucaktır :D fikir verebilir belki aradığıma dair diye belirtiyim istedim.

Bazı Zenith ve Longines saatleri de çok beğendim ama ya türkiye distribütörlerinin sitesinde bulamadım yada fiyatlarını bulamadm.

Bu markaların fiyatları genel olarak ne aralıkta bir bilgim yok umarım butcemin 30-40 katı değillerdir ve okuyan arkadaşların kahkahalarla gülmelerine sebep olmam :D

Saati almam mayıs-haziran gibi olucak ama biraz heyecanlıyım sanırım şimdiden yardımcı olan ve olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
atakanp

Re: Bu bütçe ve özelliklerde önerebileceğiniz bir saat var m

Mesaj MertYe » 30 Kas 2015, 06:38

Mayıs hazirana kadar ciddi bir süre var. Arada saat fuarlarının da gerçekleşeceği düşünülünce yeni çıkabilecek modellerin sonradan kafa karıştırması mümkün. Tabiki bu araştırmalara başlamaya engel değil fakat erkenden bir uyarayım dedim.

Benim merak ettiğim konu şu resimdeki Breitling'in kasası 18 ayar altındır diye düşünüyorum. 4000 lira seviyelerine altın kasa saat bulmanızın zaten pek imkanı yok. Kaplamanın da ne kadar yerinde bir tercih olabileceğini bilmiyorum, bu konuda pek deneyimim ve bilgim yok açıkçası. Istediğiniz saat illa Altın veya o tonlarda mi olmalı? Olmazsa olmazım dediniz diye özellikle soruyorum rose kasayı.

Size tavsiyem Longines'den sonra Raymond Weil, Maurice Lacroix ve Frederique Constant'ın modellerine de bir göz atmanız yönünde olacak. Beğendiğiniz modelleri burada model adı olarak paylaşırsanız daha net bilgi gelebilir. En azından tarzınızı daha net belirlemeye daha da yardımcı olur.

Zenith'in bu fiyat aralığında malesef pek şansı yok.

Son olarak bu hastalığa düştüyseniz Allah kurtarsın. :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj emrerd » 30 Kas 2015, 08:51

Bütçenizin altında bit bakın isterseniz
Resim
Kullanıcı avatarı
emrerd

Mesaj Tgm » 30 Kas 2015, 09:04

Eğer rose kasadan feragat ederseniz longines master collection serisine bir göz atın derim. Ya da 6000 civarında bir bütçeyle Frederique Constant Manufacture serisine bakın
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj eyimen » 30 Kas 2015, 18:52

4000 tl'ye elle tutulur bir chronograph zor.
Ya butçe yukselecek yada chrono'dan feda edilecek :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj atakanp » 01 Ara 2015, 15:42

MertYe yazdı:Mayıs hazirana kadar ciddi bir süre var. Arada saat fuarlarının da gerçekleşeceği düşünülünce yeni çıkabilecek modellerin sonradan kafa karıştırması mümkün. Tabiki bu araştırmalara başlamaya engel değil fakat erkenden bir uyarayım dedim.

Benim merak ettiğim konu şu resimdeki Breitling'in kasası 18 ayar altındır diye düşünüyorum. 4000 lira seviyelerine altın kasa saat bulmanızın zaten pek imkanı yok. Kaplamanın da ne kadar yerinde bir tercih olabileceğini bilmiyorum, bu konuda pek deneyimim ve bilgim yok açıkçası. Istediğiniz saat illa Altın veya o tonlarda mi olmalı? Olmazsa olmazım dediniz diye özellikle soruyorum rose kasayı.

Size tavsiyem Longines'den sonra Raymond Weil, Maurice Lacroix ve Frederique Constant'ın modellerine de bir göz atmanız yönünde olacak. Beğendiğiniz modelleri burada model adı olarak paylaşırsanız daha net bilgi gelebilir. En azından tarzınızı daha net belirlemeye daha da yardımcı olur.

Zenith'in bu fiyat aralığında malesef pek şansı yok.

Son olarak bu hastalığa düştüyseniz Allah kurtarsın. :D

Açıkçası altın veya çelik olması önemli değil ama bu renkler dışındaki bir saatin içime sineceğini düşünmüyorum kronometre vs olmasa da bu renklerin olduğu bir mekanik saat istiyorum. Beğendiğim modelleri alta koyuyorum. Hastalıktan kurtulmam adına iyi dilekleriniz içinde ayrıca çok teşekkurler :D

emrerd yazdı:Bütçenizin altında bit bakın isterseniz
Resim

Gerçekten güzel bir saat modelini yazarsanız biraz daha araştırmak isterim. Orient Star markasını forumda görerek araştırmıştım ancak resimdeki saati görememişim sanırım.

eyimen yazdı:4000 tl'ye elle tutulur bir chronograph zor.
Ya butçe yukselecek yada chrono'dan feda edilecek :D

Açıkçası bütçeyi yükseltmektense chronodan vazgeçmeyi tercih ederim :D

Beğendiğimi söylediğim Longines ve Zenith saatler (fikir vermesi açısından):

Resim

Resim

Şu Longinesi hiç bir türk sitede fiyatını göremedim.Saatin bu renklere sahip halini bile bulamadım. Bütçem dahilinde alabiliyorsam saat arayışımı şimdilik askıya alabilirim gerçekten çok beğendim saati.

Yardım eden bütün arkadaşlara teşekkürler tekrar.
Kullanıcı avatarı
atakanp

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ota ve 82 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners