Saatlere çok ilgiliyim ancak ilgili olduğum kadar anlamıyorum henüz ne yazık ki

4000tl ye kadar bir saat bütçem var. Çok çok iyi bir saat için biraz daha üstüne çıkabilirim ama ne kadar uygun olursa fiyatı o kadar iyi olur tabi ki

Öncelikle kesinlikle ömürlük (periyodik bakımını yapmam halinde tabii) ve mekanik bir saat arıyorum.
Rose kasa, kahverengi deri kayış ve açık renkv(tercihen beyaz) kadran olmazsa olmazlarımdan.
Kronometre ve mehtap (ay göstergesi) kadranı çok kalabalıklaştırmadığı sürece tercih ederim ama kalabalık bir kadrandan sa olmamalarını tercih ederim açıkçası.
Ve forumdan öğrendiğim kadarıyla mekanik saatler periyodik bakım istiyor bu bakım da bir maliyet getiricektir. Astarı yüzünden pahalıya gelmeyecek ve sık bir şekilde bakım istemeyecek bir saat olmasını tercih ederim tabii.
Benim favorim :

Ancak Breitling sitesinde fiyatı 25'250.00 CHF şeklinde yazıyor. ve 75.000 lira benim bütçemin sanıyorum ömrüm boyunca üstünde olucaktır

Bazı Zenith ve Longines saatleri de çok beğendim ama ya türkiye distribütörlerinin sitesinde bulamadım yada fiyatlarını bulamadm.
Bu markaların fiyatları genel olarak ne aralıkta bir bilgim yok umarım butcemin 30-40 katı değillerdir ve okuyan arkadaşların kahkahalarla gülmelerine sebep olmam

Saati almam mayıs-haziran gibi olucak ama biraz heyecanlıyım sanırım şimdiden yardımcı olan ve olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim