TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

6000 TL Bütçe İçin TAG Heuer / Oris / Diğer Markalar Seçim?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

6000 TL Bütçe İçin TAG Heuer / Oris / Diğer Markalar Seçim?

Mesaj Cecko » 17 Eyl 2010, 01:57

Arkadaslar 10 güne kadar yeni bir saat alıcam siz degerli,bilgili arkadaslardan tavsiye almadan almak istemiyorum acıkcası. Kafamda su anda belirledigim 2 model var Tag Heuer ve Oris tabi Rolexler haric :x (malum fiyatları). Acıkcası bugune kadar hep Tag bakıyordum fakat dün saat arastırırken Orisin asagidaki modelini gördüm ve cok begendim. Acıkcası orisi cok detaylı bilmiyorum. Sizce orisin tag heuerden asagı kalır yanı varmıdır ? 2 marka birbirine denk midir ? asıl en onemlisi kalite aynı mıdır ? bu yorumları sizden bekliyorum 2 saatde birbirinden kaliteli fakat siz olsanız hangisini alırdınız ve neden ?

Modeller

Tag Heuer

Resim

Oris

Resim
Bunun haricinde sizin önerebileceginiz bu tarz sade veya sportif saat önerilerinizi beklerim. Verebilecegim tutar maksimum 5.500 TL
Kullanıcı avatarı
Cecko

Re: Tag heuer Oris ?

Mesaj Monarch » 17 Eyl 2010, 02:48

İkisi de birbirinden güzel. Mekanizma, kalite, marka değeri hiçbirinden bahsetmeyeceğim. İmkanım olsa ikisini de isterdim, ama tek olacaksa Tag Heuer alırdım, (forum arkadaşlarımızdan değerli 2fas4u kızacak ama). Söylenişi bile güzel; "Tag Höyer." :D
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj Clk » 17 Eyl 2010, 07:02

Ikisi de iyi ve kaliteli marka ve iki markada ETA kullaniyor. Birisi chronograf özelligi ile öne cikarken digerinin diver tarafi agir basiyor.

Tag Heuer marka bilinirligi ve ikinci el degeri ile bir adim önde denilebilir. Bütceyi 6000 TL civarina cekebilirsen isin icine Panerai, IWC, Omega ve Breitling'de girebilir. Bence cok acele etmeden iyi bir arastirma yapmak lazim.

Panerai Luminor Marina Base
IWC Flieger Chronograph
Omega Aquaterra
Breitling Navitimer

iyi pazarliklar ile 6.000 TL civarina alinabilecek saatler. 5.500'ü bir araya getirmissin 500 - 1000 fazlasi icin biraz daha beklemeye deger diyorum :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 17 Eyl 2010, 08:14

Clk ya katılıyorum. Breitling bana fazla gösterişli gelsede IWC pilots chrono kronograflı saatler arasından tercihim olur. Panerai ise bambaşka, sev yada nefret et. İlla Oris mi Tag mı derseniz farketmez bence hangisini beğendiyseniz tasarım olarak onu alın ikisinden de memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 17 Eyl 2010, 08:30

Eğer sürekli kullanacaksanız kesinlikle Tag Heuer çünkü Oris Diver gerçekten Tag'ın yanında çok iri bir saat fakat sadece spor saat olarak kullanacak iseniz Oris hem daha spor hem de daha uygun fiyatlı bir model
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Eterna » 17 Eyl 2010, 09:34

İki marka da çok sevdiğim ve beğendiğim markalar. Tag Heuer Aquaracer saatim var. Çok seviyorum ve çok memnunum.

Bence arada ki en büyük fark Tag heuer i kullanan kullanmayan herkes bilir. Orisi ise saatleri seven yakından takip edenler bilir. Yani üstadların tabiri ile marka bilinirliği.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj 2fast4u » 17 Eyl 2010, 10:25

ic guzellik
Resim
dis guzellik
Resim
tercih sizin.......:)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Re: TAG Heuer ve Oris Seçim?

Mesaj razz » 17 Eyl 2010, 12:32

Öncelikle her iki saati de kullandım..
Carrera bence piyasadaki en güzel dizayna sahip otomatik kronograflardan biri.. Özellikle yeni nesil Grand Carrera'da yer alan ve imleç yerine rakam kullanan ( Arabic Numeral ) kadran ve yine bir kronografta olmasına anlam veremediğim DayDate fonksyonunu beğenmeyenlerdenseniz bu Carrera tam size göre derim.. Ayrıca hemen hemen her türlü tarzla da uyum sağlayabilecek bir model..
Olumsuz yanlar WR50M'lik zayıf su direnci, ve kasaya göre biraz ince kalan bilezik olabilir ki bunları da major sorunlar olarak görmüyorum zira benim kullanımımda sorun bile sayılamayacak detaylardı..

Oris'i de severek kullandım ve yakın zamanda farklı bir saati almak için elimden çıkardım..
47mm'lik çapına rağmen son derece komforlu bir saati herşeyden önce.. Gerçekten çok kaliteli bir kadran işçiliği olduğunu söyleyebilirim.. İç taraftan anti-refle kaplamalı safir camı başarılı ve izlemesi zevkl bir detay.. Mükemmel bir bileziği var..
Oris'in eksileri olarak ise saatin genel kalitesine uymayan bezel ring'i ( döner bezelde bulunan ve üzerinde rakamlar yazan disk.. ki yeni modellerde bu sorun seramik ring ile giderildi ) ve bileziğin kalitesine yakışmayan katlanır klips söylenebilir.. Bu belirttiğim eksileri de yine minör hatalar olarak gördüğümü ve saati büyük bir zevkle kullandığımı da eklemek isterim..

Eğer ciddi bir dalgıç saat fanatiği değilseniz size Carrera'yı tavsiye ederim.. Pişman olmayacağınız çok şık bir saat.. Ayrıca TAG Heuer'i satın alan LMVH Group'un dizayn etkilerinden en az nasibini almış ilk jenerasyon modellerden olduğunu ve yeni nesil Grand Maxi Mega Hiper :?: Carrera'dan farklı olarak sadelikten ve fonksyonellikten uzaklaşmadan spor kalabilen güzel bir saat olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners