Öncelikle her iki saati de kullandım..
Carrera bence piyasadaki en güzel dizayna sahip otomatik kronograflardan biri.. Özellikle yeni nesil Grand Carrera'da yer alan ve imleç yerine rakam kullanan ( Arabic Numeral ) kadran ve yine bir kronografta olmasına anlam veremediğim DayDate fonksyonunu beğenmeyenlerdenseniz bu Carrera tam size göre derim.. Ayrıca hemen hemen her türlü tarzla da uyum sağlayabilecek bir model..
Olumsuz yanlar WR50M'lik zayıf su direnci, ve kasaya göre biraz ince kalan bilezik olabilir ki bunları da major sorunlar olarak görmüyorum zira benim kullanımımda sorun bile sayılamayacak detaylardı..
Oris'i de severek kullandım ve yakın zamanda farklı bir saati almak için elimden çıkardım..
47mm'lik çapına rağmen son derece komforlu bir saati herşeyden önce.. Gerçekten çok kaliteli bir kadran işçiliği olduğunu söyleyebilirim.. İç taraftan anti-refle kaplamalı safir camı başarılı ve izlemesi zevkl bir detay.. Mükemmel bir bileziği var..
Oris'in eksileri olarak ise saatin genel kalitesine uymayan bezel ring'i ( döner bezelde bulunan ve üzerinde rakamlar yazan disk.. ki yeni modellerde bu sorun seramik ring ile giderildi ) ve bileziğin kalitesine yakışmayan katlanır klips söylenebilir.. Bu belirttiğim eksileri de yine minör hatalar olarak gördüğümü ve saati büyük bir zevkle kullandığımı da eklemek isterim..
Eğer ciddi bir dalgıç saat fanatiği değilseniz size Carrera'yı tavsiye ederim.. Pişman olmayacağınız çok şık bir saat.. Ayrıca TAG Heuer'i satın alan LMVH Group'un dizayn etkilerinden en az nasibini almış ilk jenerasyon modellerden olduğunu ve yeni nesil Grand Maxi Mega Hiper

Carrera'dan farklı olarak sadelikten ve fonksyonellikten uzaklaşmadan spor kalabilen güzel bir saat olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var..