Monarch » 17 Eyl 2010, 00:55
Eterna'ya can-ı gönülden katılıyorum, ayakkabı, tekstil, moda kreatörü markaların saatleri renklilikleri, tarzları haricinde bir çekicilik yaratmıyor. Ama tabii saat seçimi konusu zevke göre çok ciddi değişim gösterir. Yukarıdaki iki modelden birini seçecek olsam ben Fossil derdim. Timberland'e bakmazdım bile. Saat markası olmadığı için değil; yukarıdaki iki saatin sadece kasalarını karşılaştırayım, fossil bariz daha kibar, daha albenili duruyor. Zevk olarak, yuvarlak hatlı, elegant saatleri daha çok severim. Mesela U-Boat, welder gibi saatleri bana para verseler taktıramazlar. Ama beğeneni vardır, alır, zevkle kullanır, saygı duyarım, itici de bulmam. Tamamen tercih meselesi.
Metal bilezik, deri kordon meselesine gelince bu da yine tamamen zevke göre değişir. Bu tek saatiniz olacaksa, yaz kış takacaksanız, suya değmesi ihtimali yüksekse metal bilezikli tercih edebilirsiniz. Çelik bilezikli başka saatiniz var, deri kayış yok ise, ya da derinin bu modeli yok ise deri kayış düşünenilirsiniz. Bu da size kalmış.
Eterna'nın bir cümlesini daha cımbızla alayım. "Saat markası değil sonuçta." Lacoste, Ellesse, Gucci, Doce Gabbana, Kenzo, DKNY, Fila, Adidas, Slazenger, Nike… İşlerini yapsınlar. Orta altı bile sayılmayacak kalitede, hele Dolce Gabbana, DKNY, Lacoste gibilerinin sahtelerinin ortalıkta cirit attığı bir sürü ürün var piyasada. Markalarında bu da bulunsun diye fason saatler ürettirip ortalığı cehennem alanına çeviriyorlar.
Bunların yanı sıra aslında asıl işi saat üretimi olmayan, sektörü, sattığı ürünlerin lüks olması nedeniyle saatlerinde de aynı kaliteyi yakalamış bazı markalar da var. Bulgari, De Beers, Cartier gibi. Fakat konu ve maddi karşılaştırmanın dışında kaldıkları için haklarında daha fazla yazmaya gerek yok.
Binnetice, Fossil alın geçin.