TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük, Gümrük Yine Gümrük...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük, gümrük yine gümrük...

Mesaj Bg17 » 18 Kas 2015, 23:29

Once gecmis olsun. Ben genel olmasi gerekeni yaziyim bilgi olmasi acisindan.

Bir paket geldiginde, eger degeri belli bir tutarin ustundeyse (100 USD idi ama cok degistirdiler, son limiti hatirlamiyorum), gumruk kontrolune sevk edilir. Gumruk esya sahibini bilgilendirir, esya sahibi gelir ve deklerasyoda bulunur, vergilerini oder ve esyayi gumrukten alir.

Eger esya sahibi belirli bir sure icerisinde beyanda bulunmazsa, mal TASIS e devredilir ve acik arttirmayla satilir. Gondericinin talebi olmadan, ve gonderici esya uzerindeki mulkiyet hakkini ispat etmedigi surece geri gondermek diye bir surec yok.

Tabi artik ulkede hukuk diye birsey kalmadigi icin emin olamiyorum. Bu durumda kargo parasini kim odedi onu merak ediyorum.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj manil » 18 Kas 2015, 23:59

Normalde, üstte belirtildiği üzere malın gümrüge gelmesi, muayenesinin yapılması ve şayet beyan sınırı altında ve de yasaklı mal değil ise (cep telefonu ve parfüm) gümrük beyannamesinde mal kodu olarak diğer yasaklı maddeler kapsamına girmiyorsa doğrudan postaya sevk edilerek son kullanıcı olarak bana teslimi gerekiyor idi.

Mal, AHL'ye 07'25'te inmiş. gümrük sahasına 9'23 'te giriş kaydı yapılmış, 9'55te Rusya federasyonuna geri postalanmis.

Şayet bana ihbarname gönderecek olsalardı kargo takip kodu olarak 'muayeneye sevk edildi' yazması gerekirdi.

Kızdığım husus şu, mal yasa dışı mal değil, ticareti yasaklı mal listesinde değil, fatura tutarı beyan sınırı altında. Artık ne yapmam gerek ben de çözemedim.

Çünkü akıl mantık dahilinde yolun sonuna geldik sanırım. Ben de pislik olsun diye, evet evet itiraf ediyorum sadece pislik olsun diye, hiç bir fayda sağlamayacagini bile bile bütün bürokratik mekanizmaları kullanacağım. Maksat rahatsız etmek.

Bizim ülkede adam zorla yoldan çıkartılır.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Cct » 19 Kas 2015, 00:54

N.Ş.A. UKİM'e sevkedilmesi gerekiyordu.

Normal posta ile mi geldi?
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj manil » 19 Kas 2015, 01:03

Normal ile gelmiş, çıkışı yapılmış. Geri gönderilmiş. Sanırım paket içeriği vs bi şekilde sorun oldu. Şimdi ptt kargo dan tekrar bakınca e-ticaret ıle alınan ürünlerin kargosunda mağduriyet yaşanmaması adına.... Diye başlayan default bir açıklama dikkatimi çekti.

Anlaşılan yalnız değilmişim. Geçmiş olsun.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Cct » 19 Kas 2015, 01:05

Konuyu açayım :!:

Ben Marinemaster 300'ü aldığımda 50 kere söylememe rağmen tutarı 2000USD olarak gösteren sevgili satıcı yüzünden bu işlemlerle bayağı bir uğraşmıştım. Öncelikle tutar sınırı aştığı anda işlemlerde rahat bir 4-5 günlük uzama olabiliyor, saat 5 gün UKİM'de beklemişti.

Bende sürekli PTT Kargo Takip Panelinde nöbet tutup kağıt gelmesini beklemeden, UKİM'den PTT şubesine geçtiği anda hemen şubeye gidip gerekli vergiyi ödeyip saati teslim almıştım.

Sendeki problem biraz tuhaf olmuş :roll: Saat hiç UKİM'e uğramadan geri postalanmış.. Bunun sebebinin kiril alfabesi olduğunu düşünmüyorum. Aynı siteden 3 adet saat aldım ve hepsini normal latin alfabesi ile göndermişlerdi.

Ben burada ciddi bir organizasyon problemi olduğunu düşünüyorum. Tutar ne olursa olsun bence peşini bırakma :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mermertaş » 19 Kas 2015, 07:49

Geçen hafta 2 adet saat aldım rusya'dan. Hepsi de gümrüğe girdi. Gümrük uygulamaları değişmiş zannederim. Geleni geçeni açıyorlar.

Bazen de yanlış bilgi girilebiliyor sisteme, saat size yolda oluyor ama kayıtta geri postalanmış gibi duruyor
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj tumen » 19 Kas 2015, 12:55

Sadece Rusya'ya özel bir işlem mi? Avrupa ülkelerinden bu tarz sipariş verip, gümrükte buna benzer sorun yaşayan oldu mu son bir iki ay içinde
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullanıcı avatarı
tumen

Mesaj Tolgi06 » 19 Kas 2015, 14:35

Aktif arkadaşlar bilirler, 1 yıl öncesine kadar çok hızlı bir saat sirkülasyonum vardı :D
Her 2 hafta da bir saat gelirdi genelde bana ve sizin yaşadığınız problemi bende yaşadım, 3-4 kez. Benim saatlerim her zaman ülkemize kadar sağ salim geldi, başlarına ne geldiyse ne yazık ki burada geldi. Dağıtıma çıkıp gelmeyen mi dersin, hiçbir aksiyon alınmadan gümrükten iade edilen mi dersin.
Defalarca kez şikayetler vs yazsam da sonuç değişmedi. En son doğru düzgün yurtdışı alışverişi yapmamaya başladım.

Bu durumda en mantıklı çözüm FedEX, DHL gibi servisleri kullanmak ama onlar da aşırı pahalı ve de ordino masrafı gibi saçma masraflar içerdiğinden düşük fiyatlı saatlerde işlevsiz kalıyorlar.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners