invicta » 05 Kas 2015, 15:34
Asl覺nda saat ile ilgili olgunlama yolculuum a癟覺s覺ndan 繹nemli bir bal覺k. Hala da yolun 癟ok ba覺nday覺m. Bir ka癟 sene 繹ncesine kadar tamamen pilli saat kullan覺rken art覺k otomatik olmayan saatleri takmak dahi istemiyorum.
Nickname olarak kendime se癟tiim invicta markas覺n覺n tasar覺mlar覺n覺 癟ok beeniyorum/dum ve bir ka癟 farkl覺 modeline de sahibim. Bu saatleri ebay amerikadan a癟覺k art覺rma bitmeden yetimek i癟in sabah 05:00 a saati kurup kalk覺p alm覺l覺覺m 癟oktur. Sonras覺nda kargosu g羹mr羹羹 uramaktan da inan覺lmaz keyif alm覺覺md覺r bir 癟ok kiinin aksine.
Saatin felsefesi vs. den ziyade tasar覺m覺 houma gittii i癟in bir 癟ok saat alm覺l覺覺m var. Forumdaki 羹stadlar覺n modac覺 saati diye tabir ettikleri saatlere 繹dediim rakamlar覺 d羹羹nd羹k癟e can覺m s覺k覺l覺yor. Ayn覺 ekilde replika saatlere verdiim paralara ac覺yorum. Onlar覺n yerine can覺m bir seiko 5 yada orient alabilir ve hala kullan覺yor olabilirdim. Forumdan 繹rendiklerim sayesinde u anda mekanik saat d覺覺nda saatler pek radar覺ma girmiyor. Sat覺nal覺p k覺sa d繹nem kullan覺p birilerine hediye ettiim san覺yorum 30 civar覺nda saate bir rolex paras覺 harcam覺覺md覺r.
imdi saat al覺rken mekanik olmas覺, trendlere g繹re deil daha geni bir zaman aral覺覺na hitap etmesi, benimle birlikte yaayacak olmas覺 繹nemli. K羹癟羹kken 襤zmir bit pazar覺nda tezgahlar覺 dola覺rd覺m. O zaman cep telefonu ve aksesuarlar覺 yoktu. Burada en 癟ok sat覺lan eyler hesap makinesi, fotoraf makinesi, tra makinesi ve seiko 5 saatlerdi. u anda iphone'a yap覺lan muamele o zamanlar seiko 5 saatlere yap覺l覺rd覺. Ben 癟ok anlam veremezdim. Bir ka癟 sene 繹ncesine kadar da veremiyordum. u anda daha net anl覺yorum, bu saatler bir 繹m羹re tan覺kl覺k ediyor, bir kiiyle birlikte ya覺yor, yalan覺yor.
Ge癟en sene ald覺覺m orient mako ile birlikte sarozda 25 metreye dalarken su alt覺 ile birlikte saatimin kadran覺na da bak覺yorum, t覺k覺r t覺k覺r saniyenin ilerliyor olmas覺 inan覺lmaz keyif veriyor. Bunu eim dahil kime anlatsam anlayaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum. M羹htehzi bir g羹l羹mseme ile kariyer sahibi adams覺n urat覺覺n eylere bak diyecek gibi geliyor.
25 saati koyabilmek i癟in tahtakaleden ald覺覺m saat kutusunu att覺m, mekanik saatlerim i癟in Uhrenbeweger helios bir watch winder almak niyetindeyim. Ald覺覺mda maliyetlerini paylaaca覺m.
En son
invicta taraf覺ndan 05 Kas 2015, 16:04 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 2 kere d羹zenlendi.