Clk yazd覺:Blancpain'in herseyi ile 30.000 CHF'ye satildigi bir d羹nyada 739 Milyon dolar deger bicilen Tag Heuer'e dil uzatip Blancpain'e 繹vg羹ler yagdiranlar b羹y羹k ihtimalle 2x2 sorusunun cevabini Z羹rafa olarak verir!
Blancpain'in ne zaman 30.000 CHF'a sat覺ld覺覺n覺 bilmiyorum, bunu ilk defa duydum. Wikipedia'ya g繹re SSIH Blancpain'i 1992'de 60 milyon CHF'a geri alm覺. Benim ulaabildiim bilgiler https://en.wikipedia.org/wiki/Blancpain sayfas覺nda.
Dier taraftan b羹y羹k irket hisseleri el deitirirken bilan癟o yap覺lar覺, aktif kaliteleri, likiditeleri, nakit veya bor癟 y羹kleri, devam eden yat覺r覺mlar覺, ellerindeki patentler, lisanslar, markalar, irket kurulu s繹zlemesindeki 繹zel maddeler, vs irketin olmas覺 gereken yakla覺k deerini belirler ve al覺c覺/sat覺c覺 mutab覺k olduklar覺 deer 羹zerinden al覺m sat覺m ilemini ger癟ekletirir. Bu anlamda i d羹nyas覺nda sembolik 1 USD kar覺l覺覺nda sat覺lan irketler veya 癟ok d羹羹k fiyata ger癟ekleen 繹zelletirmeler de vard覺r. Sembolik fiyata ger癟ekleen 繹zelletirmeler 繹rt羹l羹 kar transferini i癟eren atik olmayan bir durum olabildii gibi; al覺c覺lar覺n irkete ciddi sermaye koymay覺 taahh羹t ettii, devam eden yat覺r覺mlar覺n覺 tamamlama garantisi verdii durumlar da olabilir. Bu anlamda Blancpain 30.000 CHF gibi bir rakama el deitirdiyse bu rakam irketin o anki net nakit ve sermaye yap覺s覺 deeriyle ilgili bir durumu yans覺t覺r; irketin itibar覺n覺n veya i modelinin k繹t羹/yetersiz olduunu g繹stermez diye d羹羹n羹yorum.