TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

~1000 $ Daha Verilmeli Mi ? Eski ve Yeni Kasa Rolex

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ~1000 $ daha verilmeli mi ?

Mesaj Tgm » 30 Eki 2015, 18:34

Verilir Orhan Bey :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mermertaş » 30 Eki 2015, 20:43

Verilir, verilmeli :)
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj Noodles » 31 Eki 2015, 09:53

Submariner icin konuşuyorsak seramik bezel ve yeni nesil bilezik eski kasaya göre çok önemli artılar. Kasa finishingi de yeni modelde çok daha iyi. Kısacası bence verilir.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Re: ~1000 $ Daha Verilmeli Mi ? Eski ve Yeni Kasa Rolex

Mesaj Orhanbalu » 02 Kas 2015, 20:45

Arkadaşlar kıymetli görüşleriniz için Teşekkür ederim.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj designer » 04 Kas 2015, 23:19

Fiyat farkı tersi yönde bile olsa bence eski kasa. Eski kasanın naifliği ve kolda duruşu çok daha iyi.
Parayı koyacağınız yer cebinizdir, kalbiniz değil...
Kullanıcı avatarı
designer

Mesaj MertYe » 05 Kas 2015, 12:13

designer yazdı:Fiyat farkı tersi yönde bile olsa bence eski kasa. Eski kasanın naifliği ve kolda duruşu çok daha iyi.

Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda siz eskisi satıp yeni kasa almıştınız. Ufak bir pişmanlık var sanırım.

Kendi düşüncem yeni submariner ile eskisi arasında dağlar tepeler kadar fark var. Seramik bezel, bilezik yapısı ve kasa kalınlığı gibi nedenlerden dolayı kendi kullanımım için daha uygun olduğunu düşünüyorum kendim için baktığımda. 2 sinide inceleme şansım oldu birçok kez, birazda genel olarak kalın saatler kullandığımdan ötürü eski sub yenisine göre biraz emanet gibi durdu sanki benim bileğimde tabi herşey alışma meselesi alışılmayacak bir olay değil onun inceliğide.

Yeni sub benim için bu kadar avantaja sahipken nedense eskisine sahip olmayı daha çok istiyorum. Bugün almaya kalksam hala eski kasanın temiz örneklerini bulabilme şansım var bundan 10 yıl sonra istesemde istediğim temizlikte bulamama ihtimalim çok yüksek. Buldum diyelim fiyatlar ne seviyede olacak o da soru işareti. Yeni kasayı her zaman alabilme şansım olabilir istedikten ve gerekli bütçe mevcut olduktan sonra. Bu Rolexlerin hep eskileri daha değerli gibi geliyor bana nedense belkide bende bu algıyı yaratan pepsi bezeldir. Şu an temiz bir pepsi arıyorum kutu sertifikalı mesela. Alayım bir kenarda dursun zaten efsanevi bir model arada takarım diyorum.

Kendi düşüncelerimi yazayım dedim konu hakkında. Submariner efsane bir model ve eskiside, yeniside değerli ve gün geçtikçe değerlenecek modeller. Aslında burada seçim sizin ne istediğinize kalıyor. Üretimden kalkmış ve efsaneleşmeye daha yakın olan model mi yoksa tümüyle yenilenmiş ve bir sürü artı özellik kazanmış olan yeni model mi? Yoksa 1000 dolar bu iş için gözü kapalı verilebilecek bir fark tabi bütçe doğrultusunda. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Orhanbalu » 10 Kas 2015, 09:58

@designer
@MertYe

Aynen bende size katiliyorum. Yeni kasanin artilarini biliyorum. Her iki saate de sahibim ama ne dense Eski kasa bana daha yakin duruyor
Resim
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj MertYe » 10 Kas 2015, 14:17

Orhanbalu yazdı:@designer
@MertYe

Aynen bende size katiliyorum. Yeni kasanin artilarini biliyorum. Her iki saate de sahibim ama ne dense Eski kasa bana daha yakin duruyor
Resim

Eğer 2 sine sahip olsaydım sürekli yeni modeli takardım. Satılık araba ilanlarında spor araba veya özel arabalar için sadece haftasonları tizilikle binilmiştir derler ya eski kasada o şekilde arada bir takacağım bir saat olurdu gibi düşünüyorum. Yıllandıkça ve temiz kaldıkça dahada değerlenecek bir saat.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners