designer yazdı:Fiyat farkı tersi yönde bile olsa bence eski kasa. Eski kasanın naifliği ve kolda duruşu çok daha iyi.
Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda siz eskisi satıp yeni kasa almıştınız. Ufak bir pişmanlık var sanırım.
Kendi düşüncem yeni submariner ile eskisi arasında dağlar tepeler kadar fark var. Seramik bezel, bilezik yapısı ve kasa kalınlığı gibi nedenlerden dolayı kendi kullanımım için daha uygun olduğunu düşünüyorum kendim için baktığımda. 2 sinide inceleme şansım oldu birçok kez, birazda genel olarak kalın saatler kullandığımdan ötürü eski sub yenisine göre biraz emanet gibi durdu sanki benim bileğimde tabi herşey alışma meselesi alışılmayacak bir olay değil onun inceliğide.
Yeni sub benim için bu kadar avantaja sahipken nedense eskisine sahip olmayı daha çok istiyorum. Bugün almaya kalksam hala eski kasanın temiz örneklerini bulabilme şansım var bundan 10 yıl sonra istesemde istediğim temizlikte bulamama ihtimalim çok yüksek. Buldum diyelim fiyatlar ne seviyede olacak o da soru işareti. Yeni kasayı her zaman alabilme şansım olabilir istedikten ve gerekli bütçe mevcut olduktan sonra. Bu Rolexlerin hep eskileri daha değerli gibi geliyor bana nedense belkide bende bu algıyı yaratan pepsi bezeldir. Şu an temiz bir pepsi arıyorum kutu sertifikalı mesela. Alayım bir kenarda dursun zaten efsanevi bir model arada takarım diyorum.
Kendi düşüncelerimi yazayım dedim konu hakkında. Submariner efsane bir model ve eskiside, yeniside değerli ve gün geçtikçe değerlenecek modeller. Aslında burada seçim sizin ne istediğinize kalıyor. Üretimden kalkmış ve efsaneleşmeye daha yakın olan model mi yoksa tümüyle yenilenmiş ve bir sürü artı özellik kazanmış olan yeni model mi? Yoksa 1000 dolar bu iş için gözü kapalı verilebilecek bir fark tabi bütçe doğrultusunda.