TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Portugieser IWC341704 ''Panda Dial'' Inceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

IWC Portugieser IWC341704 ''Panda Dial'' Inceleme

Mesaj MioPrivato » 27 Eki 2015, 23:03

Gunaydin Saat severlver :champ:

Kusura bakmayin, dun yapacaktim incelemeyi fakat araya acil bir is girince yapamadim.

Gelelim saatimize. Nekadar ''Panda'' Dedigimde soyle guzel bir vintage Daytona kastetmis olmayi hayal etsemde
gercegi IWC Portugieser Chronograph. Kotumu? kesinlikle hayir. Sakin dovmeyin vurmayin ama submarinerin ustune tercih ederim bunu. Uzun zamandir bir ''modern'' saat bende bukadar positif bir etki birakmamisti. Fakat sunuda soylemekte fayda var, beyaz kadranli olsaydi belki bukadar begenmezdim.

Saat gunluk her tarzda takmaya 100% uygun bir saat. Kaliteli, stilli ama bir okadarda cekingen bir saat.
Chronograph gostergelin yukari ve asagida olmasi herzaman hosuma gitmistir. Ornegin vintage Venus mekanizmali saatlerde boyle bulmak mumkun.

Gelelim kasasina, 41mm kasasi cok rahat oturan bir kasa, ne buyuk nede kucuk. Benim gibi boyu 1.85m olup 95 kilo olan biri icin minimum buyuklukte olmasi gereken bi kasasi var. Gozume carpan detay ise kalinligin kasa buyuklugu ile guzel orantili olmasi. Bagzen cok kalin olabiliyolar, ornek Omega Seamaster 300m Chronograph Automatic. Arka kapagi ise luks segmente yakisir sekilde, civatalanmis ve derin yazilar ile. Daha oncede bircok kez belirtigim gibi bence bu bir saatin klasini gosteriyor.

Kadrani benim icin bal kaymak gibi. Kasanin bukadar sade olmasi kadrani cok belirgin yapmis ve kadranin finishi sahsen okadar tatliki tam kivaminda bir kombinasyon olmus. Tabi ayrica ''Panda Dial'' olmasi ayri bir guzellik. Tek gozume carpan kucuk bir detay ise 12 ve 6 saat yazilarinin yarim karmis olmasi. Sahsen yarim birakmaktansa hic koymasaymislar belki daha rahat olurmus kadran.

Kutu, kordon, toka gibi detaylara gelince haliyle kaliteli detaylar oldugunu biliyoruz. Nekadar pahali saatlerde ''tahta'' kutu tercih etsemde IWC nin bu kutularininda gayet guzel ve kaliteli oldugunu dusunuyorum.

Mekanizmasina sira gelince, 24 saat icinde inceleme yapabilecegim bir nokta degil. Uzun sure taktintan sonra detaylarini eklerim :thumbup:

Yani uzun lafin kisasi cok yakisikli bir saat ve bu fiyat segmentinde (€4000/€6000) alinabilecek en iyi saatler arasinda diye dusunuyorum. Cok sikmayan bogmayan ve uzun sure buyuk bir zevkle takilabilecek bir saat.

Puanim 9/10

Iyi seyiler :champ:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
En son MioPrivato tarafından 29 Eki 2015, 11:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Re: Kutu Acilisi

Mesaj eyimen » 27 Eki 2015, 23:05

Omega Speedmaster?
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj zafeer » 27 Eki 2015, 23:19

eyimen yazdı:Omega Speedmaster?

+1
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Clk » 27 Eki 2015, 23:29

Heuer?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mermertaş » 28 Eki 2015, 00:30

Üste para alınıp alınmadığı belirtilmemiş.

Seiko Panda diye müdahil olayım ben de
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj MioPrivato » 28 Eki 2015, 00:37

Bulgari Rettangolo saatimi verdim ustune Panda Dial Chronograph saat ve biraz para aldim.

Uzun bir sure elimde bulundurduktan sonra biraz sikmaya basladi ve satmak istedim fakat cok cok zor bir model imis.
Yani altin degerinin ustunde pek birsey vermediler, ki altin degerine zaten istedigim yerede verebilirdim oyuzden satmadim.

Sansa Bulgari manyagina denk geldim ve Panda Dial chronograph bi saat ile degisip uzerine para bile aldim.

Soyle soyliyim, bir Rolex Patek olmasada cok yakin bir marka :)
Karim bana, ''Benmi, Saatlerinmi?'' diye sordugunda dusunmek icin zaman istedim ve kronometresini actirdim..
Kullanıcı avatarı
MioPrivato
Contributor

Mesaj Denizz » 28 Eki 2015, 01:43

eyimen yazdı:Omega Speedmaster?

+2
Kullanıcı avatarı
Denizz

Mesaj MertYe » 28 Eki 2015, 02:35

GO veya GP olabilir mi acaba
Kullanıcı avatarı
MertYe

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: drmalibu, Google [Bot], ogeday, tt59 ve 88 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners