Kusura bakmayin, dun yapacaktim incelemeyi fakat araya acil bir is girince yapamadim.
Gelelim saatimize. Nekadar ''Panda'' Dedigimde soyle guzel bir vintage Daytona kastetmis olmayi hayal etsemde
gercegi IWC Portugieser Chronograph. Kotumu? kesinlikle hayir. Sakin dovmeyin vurmayin ama submarinerin ustune tercih ederim bunu. Uzun zamandir bir ''modern'' saat bende bukadar positif bir etki birakmamisti. Fakat sunuda soylemekte fayda var, beyaz kadranli olsaydi belki bukadar begenmezdim.
Saat gunluk her tarzda takmaya 100% uygun bir saat. Kaliteli, stilli ama bir okadarda cekingen bir saat.
Chronograph gostergelin yukari ve asagida olmasi herzaman hosuma gitmistir. Ornegin vintage Venus mekanizmali saatlerde boyle bulmak mumkun.
Gelelim kasasina, 41mm kasasi cok rahat oturan bir kasa, ne buyuk nede kucuk. Benim gibi boyu 1.85m olup 95 kilo olan biri icin minimum buyuklukte olmasi gereken bi kasasi var. Gozume carpan detay ise kalinligin kasa buyuklugu ile guzel orantili olmasi. Bagzen cok kalin olabiliyolar, ornek Omega Seamaster 300m Chronograph Automatic. Arka kapagi ise luks segmente yakisir sekilde, civatalanmis ve derin yazilar ile. Daha oncede bircok kez belirtigim gibi bence bu bir saatin klasini gosteriyor.
Kadrani benim icin bal kaymak gibi. Kasanin bukadar sade olmasi kadrani cok belirgin yapmis ve kadranin finishi sahsen okadar tatliki tam kivaminda bir kombinasyon olmus. Tabi ayrica ''Panda Dial'' olmasi ayri bir guzellik. Tek gozume carpan kucuk bir detay ise 12 ve 6 saat yazilarinin yarim karmis olmasi. Sahsen yarim birakmaktansa hic koymasaymislar belki daha rahat olurmus kadran.
Kutu, kordon, toka gibi detaylara gelince haliyle kaliteli detaylar oldugunu biliyoruz. Nekadar pahali saatlerde ''tahta'' kutu tercih etsemde IWC nin bu kutularininda gayet guzel ve kaliteli oldugunu dusunuyorum.
Mekanizmasina sira gelince, 24 saat icinde inceleme yapabilecegim bir nokta degil. Uzun sure taktintan sonra detaylarini eklerim

Yani uzun lafin kisasi cok yakisikli bir saat ve bu fiyat segmentinde (€4000/€6000) alinabilecek en iyi saatler arasinda diye dusunuyorum. Cok sikmayan bogmayan ve uzun sure buyuk bir zevkle takilabilecek bir saat.
Puanim 9/10
Iyi seyiler