TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tag Heuer Kal覺b覺n覺n Saati Mi Balon Mu?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer kal覺b覺n覺n saati mi balon mu?

Mesaj Tgm » 27 Eki 2015, 13:09

Bir defa unu kabul etmek gerek ki; Tag Heuer k繹kl羹 bir markad覺r. 19. yy'覺n ortalar覺nda "Heuer" ad覺yla kurulmutur ve Horoloji tarihine damga vurmu, elit olarak nitelenen markalar kadar bir tarihi ge癟mie sahiptir. Autavia, Carrera, Monaco gibi ger癟ektende saat tarihine damga vurmu modelleri vard覺r. Burda da zaman zaman konuuldu. Evet chronograph mekanizmay覺 zaman覺nda Tag seiko'dan alm覺t覺r. Ama o mekanizmay覺 hassasiyet konusunda 癟ok ilerilere ta覺m覺t覺r. Zaten bu nedenle y覺llard覺r b羹y羹k spor organizasyonlar覺nda resmi zaman tutucu olmutur.

Ben kesinlikle balon bir marka olduunu d羹羹nm羹yorum. Ama markan覺n bir eksii var. O da in-house mekanizma. B繹yle sayg覺n bir tarihe art覺k bir in-house yak覺覺r. Herhangi bir marka i癟in "in-house" mekanizma yapabiliyor olman覺n, o marka i癟in r羹t羹n羹 ispat etmede bir eik olduunu d羹羹n羹yorum.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Stingray » 27 Eki 2015, 13:40

seikodan kopyalandigi soylenen 1887 ile birlikte,1969-CH80 ve Heuer-01 inhouse mekanizmalar sanirim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Stingray

Ya: 58
Kay覺t: 13 Haz 2011, 09:15

Mesaj Clk » 27 Eki 2015, 13:55

Patek Philippe bir saatinin revizyonu icin m羹sterisine 18.354,56 Euro'luk bir proforma g繹nderiyor ve revizyon s羹resinin 4 sene olacagini bildiriyor!!! Bu sizce abarti mi?

Olaylari sadece fiyat bazina indirgersek "HOBI" kavraminin ne anlami kaliyor? Eyimen'in cok net sekilde belirttigi gibi bu bir arz/talep meselesi. Satin alinan sadece bir kol saati de degil zaten. Kol saati ambalaji ile bizlere sunulan markanin tarihi, teknik alt yapisi, prestiji, kalitesi v.s.

Fiyatlar abartili mi? Hayir degil! 8000 Euro'luk saatten %18 ile %21 arasinda ki (羹lkeden 羹lkeye degisiyor) KDV'yi cikart 6500 Euro ile 6650 Euro arasi. Indirim ile bu fiyatlar yaklasik 6000 Euro civarina geriliyor. Bu fiyatlardan son satici ve genel dagitici kar ediyor. Kalan ana markaya gidiyor.

Ana marka dizayn, ar-ge, reklam, sponsorluk, fuar gibi t羹m giderlerini ve 羹retim maliyetlerini bu 3000-3500 Euro icerisinden karsiliyor ki s繹ylenen bir saatin imalat maliyetinin net satis fiyatinin 1/5'i oldugu bu'da yaklasik 1200 Euro eder. T羹m diger masraflar icin kalan rakam 1800 ila 2500 Euro arasi.

Esquire, Fanity Fair gibi dergilerde bir tam sayfa reklamin ne kadar oldugunu biliyor musunuz? Peki bu tip reklamlarini g繹rmediginiz bir saati satin alir miydiniz? Formula1 yada Wimbledon'da "Offical Time Keeper" olmak bedava mi zannediyorsunuz? Lewis Hamilton yada Leonardo Di Caprio askindan mi Tag Heuer icin yada George Clooney Omega icin kamera karsina geciyor?

Neyse cok uzattim :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj sdr9935 » 27 Eki 2015, 14:24

mturann yazd覺:L羹ks denilen ey zenginlere zenginliklerini hissettirmek i癟in var :)
Kullan覺c覺 avatar覺
sdr9935

Kay覺t: 08 Au 2012, 12:22

Mesaj izmeil » 27 Eki 2015, 14:35

Aynen 繹yle fiyata indirgemeyelim konuyu, Tag in marka deeri, teknik alt yap覺s覺, prestiji, kalitesi bulunduu yeri hakediyor mu? Mesela Tgm diyor ki mesela in-house mekanizma 羹retmiyor..stingray 羹retiyor san覺r覺m dedi..
Bu arada yanl覺 anla覺lmas覺n ben haketmiyor ya da balondur demiyorum, benim de kulland覺覺m ve beendiim bir marka. Bu konuda 繹nceden bir ka癟 yerde bahsi ge癟miti, bu tart覺ma ilgi 癟eker diye d羹羹nm羹t羹m hakkaten de 繹yle oldu. :D
Markan覺n deerine deer kat覺yor bu tart覺malar.
Tag hakk覺nda daha fazla ey 繹rendim meer Louis Vouitton sat覺n alm覺 99'da %51'ini misal.. :thumbup:
En son izmeil taraf覺ndan 27 Eki 2015, 17:00 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
izmeil

Kay覺t: 31 Au 2015, 17:29

Mesaj izmeil » 27 Eki 2015, 14:51

sdr9935 yazd覺:
mturann yazd覺:L羹ks denilen ey zenginlere zenginliklerini hissettirmek i癟in var :)

O tart覺mas覺z yoksa forum 羹yeleri olarak 癟oumuz zaten biraz l羹ks tutkunu deil miyiz :D Tag 繹zelinde bakmaya 癟al覺sak?
Kullan覺c覺 avatar覺
izmeil

Kay覺t: 31 Au 2015, 17:29

Mesaj cagatay1903 » 27 Eki 2015, 15:05

Tag Heuer belki in-house 'nunda olmamas覺yla biraz s覺ralamada alta d羹ebilir ama ad覺n覺n bir 癟ok saat markas覺ndan daha yukar覺da olduu da bir ger癟ek.

Mesela bundan birka癟 zaman 繹nce, ben daha bu foruma girmeden, saatler konusunda bilgim 癟ok azd覺. rnein bir Blackpain ya da JLC bilmezdim ama Tag derseniz... ite onu bilirdim.

Bu sebepten "繹hret puan覺" olarak adland覺r覺rsam eer bir癟ok markan覺n 羹zerinde olduu bir ger癟ek.
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay1903

Ya: 43
Kay覺t: 10 Mar 2014, 15:52

Mesaj Stingray » 27 Eki 2015, 15:20

Tag Heuerin 3 adet benim bildiim inhouse mekanizmas覺 var ama,nedense herkes yok diyor [emoji3]
Kullan覺c覺 avatar覺
Stingray

Ya: 58
Kay覺t: 13 Haz 2011, 09:15

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: hknmtn ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners