TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Projesi

Mesaj Eterna » 11 Eyl 2010, 13:37

Sevgili Bond,

Ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim. Dostlarım yani çoğunluk neyi seçerse bende zevkle uyarım. Arka camdan mekanizmayı görmek keyifli bir olay.

Ama sanki pilot veya diver tarzı sahip olduğum saatlerde arka kapak hep çelikti. Mesela bu başlığın ilk sayfasında yüklenen iki resim var. Bunlar ne kadar şık ve güçlü duruyor.

Resim

Resim

Bu kapaklar da TSF, seri no, isim vs. yazması daha güzel olur gibi.

Tabii burada önemli olan kişisel zevk mi yoksa doğru uygulama mı onu bilmiyorum :) Çünkü saat tasarlama konusunda ki tecrübem "sıfır" :)

Sadece sesli düşünüyorum. Bunu 15 sene önce genel müdürümden öğrenmiştim. Daima sesli düşün hiç çekinme demişti. :)

Forumda siz üstadların zevki, tecrübesi, bilgisi ile zaten ortak fikir en güzeli olacaktır.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Redliner » 11 Eyl 2010, 16:04

Eterna bence de Çelik sağlamlığı simgeliyor ama cam kapakta çok hoş duruyor gercekten. Ve ayrıca cam kapağa sahip olupta 200 hatta 300 M WR si olan saatler var çekinceye gerek yok yani. Ayrıca mekanizmayı izlemek çok keyifli bence. Ben de razz in beğendiği blue lume lu saati begendim ama bence saniye kolu uçak gibi olan daha özel duruyor. Ayrıca neyse pArasi verelim de su gear lar gold plated olsun abicim çok kallavi durmuş hakikaten :lol:
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj Bond » 11 Eyl 2010, 16:21

@Eterna, estağfurullah benim üstadlık bir durumum asla yok. Hep beraber burada öğrenerek kendimizi geliştiriyoruz. Zaten bu işlerde bir numara yok pek, okudukça, ilgilendikçe hemen öğreniliyor. Aramızda super tecrübeli ve bilgili kişilerde var özel konularda onlarda inanılmaz faydalı şekilde yardımcı oluyorlar.

Bu ETA/Unitas 6497-98'lerde genelde kapağın exhibiton back tarzı açık olması mekanizmanın sergilenmesi adına. Bizim istediğimiz mekanizma baz model değil, Unitas 6497 Swiss Made Handwound Grey/Gun Metal - Geneva stripes & Blue screws olduğu için güzel duruyor. Yoksa mavi vidalı dekoreli falan olmasa kapatsanızda olur.

Diğer gösterdiğiniz saatler ETA 7750 Auto Chrono ve 1000m WR Diver Automatic ETA 2893-2 modeli. Bunlarda açık olabiliyor elbette ama bu kadar yüksek WR bir diverın açık olması çok nadir olur. Birde şu var; bu tarz kapakta istenebilir elbette çoğunluk öyle derse. Ayrıca ekstra olarakta yaptılırabilir ek ücreti verildikten sonra çift kapaklıda gelir. Ama ben kendi adıma böyle bir opsiyonla alınırsa saatin kapağını vb değiştirmek istemem, açıldı mı sealed (yalıtılmış kapatma) durumu üretim aşamasındaki gibi olmaz herhalde.

@Redliner, Gold plated gearlar hareketli olduğu için sürtünmeden aşınıp soyulur, Razz'ın bazı önerileri vardı alaşım için, soracağız ama az ihtimal gibi yapmaları, adamlar yuh artık diyebilir :)

Mesela biz Clk ile kendimize 2 tane DLC Black Coat TSF Piranha Edition Diver yaptırmak istiyoruz.

Onda arka kapağa Piranha işlemesi yaptıracağız. "TSF Tremendous Sea Fighter" :D

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sosyalcan » 11 Eyl 2010, 16:24

Razz arkadaşın verdiği model güzel ama clkin verdiği modelin kasası siyah galiba pek belli değil oda güzel ama kadran sade demişken o kadar da değil tsf logosu ve Steinhart markası bence olmalı.bu arada Eta otomatik neden düşünmüyoruz? Dün de yazmıştım.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj razz » 11 Eyl 2010, 17:38

Aslında kalibrenin dişlilerini masif altın olarak almak mümkün..Bond'a da daha önce söylediğim gibi altının dayanıklılığını arttırmak için 10 veya 8K'ya kadar ayar düşürülebilir.. USA pazarı için üretilen pek çok vintage altın saat'te bu değerleri bulmak mümkün.. Aynı zamanda yine USA'de oldukça yaygın olarak kullanılan anı yüzüğü ( class ring ) ürünlerde de düşük ayarlı altın tercih edilir.. Bu şekilde yüzükler üzerine işlenen detayların kalıcılığı sağlanmış olur, yüzükler basit darbe veya sürtünme gibi etmenlerden asgari şekilde etkilenir..
Diğer bir çözüm olarak altın üzerinde rhodium prosesi de kullanılabilir.. Bu genelde altının rengini sarıdan beyaza ( gümüş, çelik gibi.. ) döndürmek için kullanılmakla birlikte altının aşınmaya karşı dayanıklılığını arttırır..
Bizim TSF SE ile ilgili sorun şurada olabilir bence; Steinhart'ın saatlerinde kullandığı kalibre bitmiş bir şekilde ve talebe göre sınıflandırılarak dışarıdan tedarik ediliyor.. Haliyle Unitas gold gear içeren bir talebe sıcak bakar mı, bakarsa teslim süresi veya birim fiyat parametrelerinde ne gibi bir değişklik olur öğrenmek gerekir.. Sonuçta olmaz diye birşey yok elbet olur.. Custom ( bizim durumumuzda Special Edition ) olayının mantığı bu zaten.. Standardın dışında, isteğe bağlı üretim.. Eğer biz fiyata, termine razı olursak neler yapılabileceği konusunda söylenebilecek tek şey "sky is the limit" ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sosyalcan » 11 Eyl 2010, 17:59

Calibrenin dişleleri üzerinde bence çok oynamaya gerek yok. Çünkü ne kadar çok istek o kadar çok ücret artışı zaten Unitas 6497 modelinin orjnali çok güzel.Navy-B de uygulamışlar . Ama Navy -B otomatik var fiyatıda aynı o calibreyi düşünemezmiyiz?
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 11 Eyl 2010, 18:00

Sosyalcan çoğunluk Unitas small seconds modeli tercih ediyor gibi. Eski tarz Pilot ve military saatlerin heritage açısından da kurmalı kalibre taşıması daha uygun genel kanı olarak. ETA 2824 Auto central seconds, small seconds için ek modül gerekir mekanizmaya. Elbette henüz fikirler üzerine eğlenceli şekilde konuşuyoruz net bilgiler gelince tüm opsiyonlarımız belli olacaktır sonra çoğunluk öyle isterse autoda olur central seconds'lı baştaki sade modeller gibi.

Gold gearlar tabii biraz fantastic daha gun metal Unitas varmı hazırda onu bile bilmiyoruz. :) Haftaya hepsinin bilgisini alıcak Clk. O zaman rahatça ilerleriz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sosyalcan » 11 Eyl 2010, 18:10

Bond cevabın için teşekkür ederim.Tabii Unitasda olur hiç zaten kurmalı saatim olmadı. Hoş zaten evvelde belirttim çocuğa bırakacağım ama saat farklı olacağı için benim 5 yaşınadaki oğlandan artık izin alırda ara sıra takarım diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners