TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15 Bin Lira Limitli Rolex Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 15 Bin Lira Limitli Rolex Tavsiyesi

Mesaj MertYe » 18 Eki 2015, 22:15

Tgm yazdı:Merakımdan chrono24'e baktım. İkinci el en ucuz 114060 için 5600$ istenmiş. Ben kendim için araştırırken de ne sahibinden.com da ne chrono24'te ne de İstanbul'daki saatçilerde 5500$ altında bulabilmiştim.

Sürma saat için iyi düşüncelerim yok. 6000$ a sıfır no date olamayacağını kendi de bilir. Mert bence sürma'yı pek baz alma

Canlı olarak incelemiştim hatta 5900 dolara alabilme şansım vardı. Tabiki o ihtimal işi biraz yoksa 2. El satışı yapan bir yer muhtemelen birine gelen bir hediye falandı yoksa fiyat cidden çok uygundu. Hele simdiye kıyasla dolarda 2.65 idi. Fırsat kaçtı artık tabi :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Emreozcan » 18 Eki 2015, 22:39

Merhaba;

15000TL guncel kurla 5200$ yapiyor. Bence biraz sabirli olursaniz Almanya'dan veya Italya'dan 0 submariner alabilirsiniz.

Ornek vereyim chrono24'e bakiyorum Italya Napoli'de 5300 EUR'a 0 ve hemen teslime hazir bir submariner var. Ayni sekilde Almanya Koln'de 5750 EUR'a 0 submariner var. Eminim Milano ve Munih'te de bu saticilarla rekabet edebilecek fiyatlari olan saatciler/butikler vardir cunku her iki sehir de buyuk Avrupa Metropollerinden.

VAT (KDV) degerleri Italya'da %22 Almanya'da %19 (kaynak ve diger ulkeler icin https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_value_added_tax. VAT Refund yapan sirkete sizin geri alacaginiz KDV'nin bir kisminin komisyon olarak gittigi goz onunde bulundurulursa, tahminimce Italya'da VAT Refund alirsaniz %17-18 civari, Almanya'da alirsaniz %14-15 civari bir indirim daha soz konusu.

Chrono24'teki fiyatlar saticilarin son fiyati gibi duruyor fakat siki bir pazarlikla biraz daha (belki %5, %7) indirim alinabilir.

Simdi Italya Milano'da 6000 EUR fiyata buldugunuzu varsayarak yukaridaki hesabi birlikte yapalim:

Iyi bir pazarlik yaptiniz sansliydiniz %5 indirim aldiniz: 6000 x 0.95 = 5700 EUR.
VAT Refund fatura aldiniz ve havaalaninda faturanin %18'lik kismini geri aldiniz: 5700 x 0.82 = 4674 EUR.

4674 EUR, 1.13'luk carpraz kur ile 5281 $ yapiyor bu da sizin butcenize yakin bir fiyat. Hesaplamayi 5200$'a bilerek denk getirmedigimi belirteyim :)

Yukaridaki hesaptan daha sansli olup biraz daha dusuk fiyata da alabilirsiniz biraz sanssiz olup 5280 $ degil de 5400 $ civarina da alabilirsiniz.

Bildigim kadariyla Instagram, sahibinden vb. yerlerde luks saatleri satan kisiler bu sekilde para kazaniyorlar. Avrupa'dan VAT Refund ile saat alip (tabi kendilerinin irtibat halinde olduklari saticilardan normal kisilere gore fazladan indirim de aliyorlardir bu da onlara ekstra kar olarak geri donuyordur) TR'de normal gray market piyasasinda satiyorlar. Yukarida yazdigimiz ornek Rolex'in gorece ucuz modellerinden birisiydi, bir de bu islemleri Pahali rolexler, Audemars Piguet, PP gibi saatlerde yaptiklarini dusunun gayet karli bir is :)

VAT Refund ile ilgili onemli uyari: Oncelikle saati alacaginiz yerin VAT Refund faturasi duzenliyor olmasi gerekiyor. Neden bilmiyorum bazi saatciler VAT Refund fatura vermiyorlar hatta bunu vermediklerini chrono24'e not dusenlerini bile gordum bu nedenle odemeyi yapmadan once VAT Refund fatura alabileceginizden emin olun yoksa %14-19'luk indirimden yararlanamazsiniz.

Ikinci olarak VAT Refund faturayi sunup vergi iadesi alacaginiz noktanin sizin orada olacaginiz vakitte acik olmasina cok dikkat edin. Ucus saatiniz sabah cok erken saatlerde veya gece ise o nokta acik olmaz siz de posta yoluyla almak zorunda kalirsiniz o da cok ugrastirici bir durumdur diye tahmin ediyorum. Bir arkadasim Italya donusunde Roma havalimaninda erken ucusu oldugu icin VAT Refund alamadi alisverisleri saat degildi fakat 200 EUR civarinda bir para kaybi oldu.

Son olarak odemeyi nakit yapacaksaniz yaninizda yuksek meblada nakitle dolasirken dikkatli olmanizi oneririm. Ayrica Avrupa Birligi Ulkelerinden herhangi birine 10000 EUR ve daha fazla nakit parayla girmeniz icin bu parayi gumruge beyan etmeniz (customs declaration) gerekiyor. Olmaz ama girecek olursaniz bu linkte resmi bilgi mevcut http://ec.europa.eu/taxation_customs/customs/customs_controls/cash_controls/index_en.htm

Tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj mosef » 18 Eki 2015, 22:50

@Emreozcan vergi indirimi konusundaki detayli bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. cok faydasi olacak.

milano ve munihteki bir kac rolex bayiisine mail atmayi dusunuyorum, yurtdisindan gelecegimi ve ona gore magazalarini ziyaret edecegime dair. bakalim cevap gelecek mi :D
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj Emreozcan » 18 Eki 2015, 23:00

Sizin icin Milano ve Munih'te 1'er tane saat buldum :)

Bu Milano'daki:

http://www.chrono24.com.tr/rolex/submariner-no-date--id3751562.htm

5800 EUR demis.

Bu da Munih'teki:

http://www.chrono24.com.tr/rolex/submariner-no-date-keramik-114060--id2523300.htm

5890 EUR demis.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj MertYe » 18 Eki 2015, 23:05

Emreozcan yazdı:Merhaba;

15000TL guncel kurla 5200$ yapiyor. Bence biraz sabirli olursaniz Almanya'dan veya Italya'dan 0 submariner alabilirsiniz.

Ornek vereyim chrono24'e bakiyorum Italya Napoli'de 5300 EUR'a 0 ve hemen teslime hazir bir submariner var. Ayni sekilde Almanya Koln'de 5750 EUR'a 0 submariner var. Eminim Milano ve Munih'te de bu saticilarla rekabet edebilecek fiyatlari olan saatciler/butikler vardir cunku her iki sehir de buyuk Avrupa Metropollerinden.

VAT (KDV) degerleri Italya'da %22 Almanya'da %19 (kaynak ve diger ulkeler icin https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_value_added_tax. VAT Refund yapan sirkete sizin geri alacaginiz KDV'nin bir kisminin komisyon olarak gittigi goz onunde bulundurulursa, tahminimce Italya'da VAT Refund alirsaniz %17-18 civari, Almanya'da alirsaniz %14-15 civari bir indirim daha soz konusu.

Chrono24'teki fiyatlar saticilarin son fiyati gibi duruyor fakat siki bir pazarlikla biraz daha (belki %5, %7) indirim alinabilir.

Simdi Italya Milano'da 6000 EUR fiyata buldugunuzu varsayarak yukaridaki hesabi birlikte yapalim:

Iyi bir pazarlik yaptiniz sansliydiniz %5 indirim aldiniz: 6000 x 0.95 = 5700 EUR.
VAT Refund fatura aldiniz ve havaalaninda faturanin %18'lik kismini geri aldiniz: 5700 x 0.82 = 4674 EUR.

4674 EUR, 1.13'luk carpraz kur ile 5281 $ yapiyor bu da sizin butcenize yakin bir fiyat. Hesaplamayi 5200$'a bilerek denk getirmedigimi belirteyim :)

Yukaridaki hesaptan daha sansli olup biraz daha dusuk fiyata da alabilirsiniz biraz sanssiz olup 5280 $ degil de 5400 $ civarina da alabilirsiniz.

Bildigim kadariyla Instagram, sahibinden vb. yerlerde luks saatleri satan kisiler bu sekilde para kazaniyorlar. Avrupa'dan VAT Refund ile saat alip (tabi kendilerinin irtibat halinde olduklari saticilardan normal kisilere gore fazladan indirim de aliyorlardir bu da onlara ekstra kar olarak geri donuyordur) TR'de normal gray market piyasasinda satiyorlar. Yukarida yazdigimiz ornek Rolex'in gorece ucuz modellerinden birisiydi, bir de bu islemleri Pahali rolexler, Audemars Piguet, PP gibi saatlerde yaptiklarini dusunun gayet karli bir is :)

VAT Refund ile ilgili onemli uyari: Oncelikle saati alacaginiz yerin VAT Refund faturasi duzenliyor olmasi gerekiyor. Neden bilmiyorum bazi saatciler VAT Refund fatura vermiyorlar hatta bunu vermediklerini chrono24'e not dusenlerini bile gordum bu nedenle odemeyi yapmadan once VAT Refund fatura alabileceginizden emin olun yoksa %14-19'luk indirimden yararlanamazsiniz.

Ikinci olarak VAT Refund faturayi sunup vergi iadesi alacaginiz noktanin sizin orada olacaginiz vakitte acik olmasina cok dikkat edin. Ucus saatiniz sabah cok erken saatlerde veya gece ise o nokta acik olmaz siz de posta yoluyla almak zorunda kalirsiniz o da cok ugrastirici bir durumdur diye tahmin ediyorum. Bir arkadasim Italya donusunde Roma havalimaninda erken ucusu oldugu icin VAT Refund alamadi alisverisleri saat degildi fakat 200 EUR civarinda bir para kaybi oldu.

Son olarak odemeyi nakit yapacaksaniz yaninizda yuksek meblada nakitle dolasirken dikkatli olmanizi oneririm. Ayrica Avrupa Birligi Ulkelerinden herhangi birine 10000 EUR ve daha fazla nakit parayla girmeniz icin bu parayi gumruge beyan etmeniz (customs declaration) gerekiyor. Olmaz ama girecek olursaniz bu linkte resmi bilgi mevcut http://ec.europa.eu/taxation_customs/customs/customs_controls/cash_controls/index_en.htm

Tesekkurler.

Gayet detaylı bilgi vermişsiniz sizde :champ:

Fakat chrono24'de genelde liste fiyatından çok daha ucuza olan saatlerde tax free vermiyorlar. O fiyatları yurtdışından bakanlara vergisiz göndereceklerini hesap ederek yapıyorlar diye biliyorum. Tabi 6000 Euro'ya bunu satan bir kişinin %5 daha indirim yapması ve fatura, tax free gibi evraklar vermesi muhtemel yalnız %100 olamama durumu var dediğiniz gibi. Chrono24'de çok ilginç satıcılar var bu konuda.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Emreozcan » 18 Eki 2015, 23:24

MertYe yazdı:
Emreozcan yazdı:Merhaba;

Tesekkurler.

Gayet detaylı bilgi vermişsiniz sizde :champ:

Fakat chrono24'de genelde liste fiyatından çok daha ucuza olan saatlerde tax free vermiyorlar. O fiyatları yurtdışından bakanlara vergisiz göndereceklerini hesap ederek yapıyorlar diye biliyorum. Tabi 6000 Euro'ya bunu satan bir kişinin %5 daha indirim yapması ve fatura, tax free gibi evraklar vermesi muhtemel yalnız %100 olamama durumu var dediğiniz gibi. Chrono24'de çok ilginç satıcılar var bu konuda.

Cok dogru bir noktaya parmak bastiniz. Liste fiyatindan dusuk satmalarinin nedeni bu olabilir fakat ben yine de magazaya gidip siki bir pazarlik yapildiginda iyi bir fiyat veya tax free fatura alinabilecegi kanisindayim. Neden derseniz, 114060'in liste fiyati 6400 EUR civari olsun. Vergisiz hali Italya'da 4992 EUR, Almanya'da 5184 EUR oluyor. Yine de chrono24'e 5400 EUR, 5800 EUR gibi fiyatlar koyuyorlar. Aradaki 400-500 EUR hala kar gibi duruyor :). Bunun yaninda saticilarin kararlarini etkileyen bir cok faktor var ornegin kendi nakit akislarini ayarlamak, 2016 gelmeden ellerinde kalan 2015 sertifikali saatleri satmak, kriz ortaminda zorlaniyor olmalari (Yunanistan, Romanya Ispanya vb. ulkelerde) gibi nedenlerden indirim de yapabilirler. Bence bu is biraz sans, biraz da saticilarla girilen son pazarliktaki iletisim meselesi. Ben de yakin zamanda Almanya'ya gidebilirim. Gidersem saatcileri mutlaka gezecegim, Ingilizcem iyidir pazarlikta da kendime guvenirim; sansimi denerim ve tecrubelerimi TSF'ye aktaririm :)

Saygilar.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Orhanbalu » 19 Eki 2015, 18:16

Rodos'ta 2 gün önce 114060 içind fiyat aldim. €5700.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj MertYe » 19 Eki 2015, 19:00

Tax free gibi bir durum varsa 5700€ bence inanılmaz güzel fiyat
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners