TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Masterport » 06 Eki 2015, 11:00

Gelir seviyesinden 癟ok bilgi seviyesine bal覺 saat se癟imi, 1 y覺ld覺r foruma 羹yeyim ve daha 繹nce saat d羹nyas覺 hakk覺nda hi癟bir ey bilmediimi 繹grendim, bu sayede maddi durumum yeterli olmas覺na ramen hi癟 d羹羹nmediim saat markalar覺na ilgim artt覺, ve daha se癟ici oldum. Saat g繹r羹nd羹羹nden daha derin bir konu ve bu derinliini zamandan al覺yor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Masterport

Kay覺t: 22 Ara 2014, 17:41

Mesaj Bg17 » 06 Eki 2015, 13:47

designer yazd覺:Bir insan覺n para biriktirerek, geceleyin r羹yalar覺na giren, almak i癟in heyecanland覺覺 saate kavuunca duyduu mutluluk. Paras覺yla alamayaca覺 hi癟birey olmayan insan覺n patek butiine girip y羹zeysel bir pazarl覺ktan sonra kredi kart覺na tek 癟ekim yap覺p alan insan覺n duyduu mutluluktan 癟ok daha fazla olduunu d羹羹n羹yorum. Kendimde ve bakalar覺nda da g繹zlemlediim izlenimlerim bu y繹nde.

Katiliyorum. Bu nedenle limited edition, 6 ay beklenir, o saat bulunmaz gibi ek konular cikiyor. Tabi bunlarin hepsi baya baya marketing, ben daha uretimden kalkmamis saatler arasinda bulunamayana raslamadim.

Arti toplu tasima sanirim bizim genel hayata yaklasimimizla ilgili bir konu. Mesela besiktasta otururken kadikoye gecmek icin karayolunu tercih etmenin herhangi mantikli aciklamasi yok, ayni sekilde maslak/trabyadan taksime giderken metroyu kullanmayana da cok akilli gozuyle bakmam.

Zaten NewYork dusunulurse, cogu arkadasimin arabasi bile yok, ozellikle manhattanda yasayanlarin. Ayni durum Londra icinde gecerli, basbakanin metrodaki resimlerini herkes gormustur.

Arti istanbul dunyadaki buyuk sehirler arasinda en guvenli olanlardan, brezilya ysa guney afrikada saat takmaya bile korkarim. Istanbulda Toplu tasima ile ilgili ciddi bir guvenlik sorunu da mevcut degil.

Yani uzun lafin kisasi, satin alma kararlari tabiki butceye gore verilir, ihtiyacla hobi arasinda tercih cok dogru degildir. Ihtiyclar ciktiktan sonra kalan miktarin degerlendirilmesi bana gore dogru yaklasim. saat de kesinlikle ihtiyac degil. Tabi genel olarak herkesin en temel amaci mutlu yasamak oldugundan, kendisini mutlu edecek hareketi yapmasi kisisel tercihtir, elestirilecek, konusulacak konusu yoktur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj Caner1983 » 06 Eki 2015, 15:30

繹yle bir durum da yok mu 15bin deilde 30bin biriktirseydim veya b羹tce ay覺rsayd覺m 30k l覺k saati almazm覺yd覺m
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj seastar1000 » 06 Eki 2015, 16:13

valla konu sank覺 bana a癟覺lm覺 g覺b覺 geld覺 uzun zamand覺r baya覺 uzun neredeyse 40 y覺ld覺r Rolex Submar覺ner almak 覺stem覺s覺md覺r fakat ne b覺ley覺m o kadar para verilmez derd覺m hep c覺gerc覺dek覺 ked覺 g覺b覺 en sonunda daha az g繹ze batar d覺ye Explorer 1 ald覺m uzaktan sank覺 se覺ko 5 g覺b覺 g繹z羹k羹yordur ded覺m 覺se sabah 0600 da metro 覺le g覺d覺yorum metro vapur vs de k覺mseler覺n soyle d覺kkatl覺ce bakt覺覺n覺 gormed覺m
Kullan覺c覺 avatar覺
seastar1000

Kay覺t: 17 Nis 2011, 19:46

Mesaj MertYe » 06 Eki 2015, 16:15

Caner1983 yazd覺:繹yle bir durum da yok mu 15bin deilde 30bin biriktirseydim veya b羹tce ay覺rsayd覺m 30k l覺k saati almazm覺yd覺m

Aman o ie hi癟 girmeyelim bence yoksa 癟覺kamay覺z. Mesela benim saat b羹t癟em babam覺n tahamm羹l s覺n覺r覺yla alakal覺. Son nokta herzaman i癟in s羹rpriz. Yaln覺z bizim evde ciddi bir Rolex kar覺tl覺覺 var marka Rolex ise hemen eleniyor :D
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Archimed » 07 Eki 2015, 11:59

Toplu ta覺mada veya kalabal覺k yerlerde mal g羹venlii a癟覺s覺ndan pahal覺 saat takman覺n tehlikeli olduu, ama ucuz saat takman覺n da i癟e sinmedii durumlarda san覺yorum Grand Seiko kurtar覺c覺 癟繹z羹m olacakt覺r. Mesela sakat bir yerlere gitmeniz gerekti; Rolex, Omega, Tag Heuer, vs dikkat 癟ekerken sadece bir Grand Seiko muhtemelen soyguncular覺n dikkatini 癟ekmez. Veya s覺k覺 pazarl覺k yapman覺z gereken bir durumda pahal覺 bir saatle g繹r羹nmek pazarl覺k g羹c羹n羹z羹 sabote edebilir. Ama sade bir Grand Seiko tak覺yorsan覺z, kar覺n覺zdaki de saatlerden fazla anlam覺yorsa ayak 羹st羹 kaz覺k yeme ihtimaliniz azalabilir. Dier taraftan kar覺n覺za saatten anlayan birisi denk gelirse kolunuzdaki Grand Seiko nedeniyle 繹ng繹rmediiniz ekilde olumlu bir geri d繹n羹 olabilir... S覺rf bu y羹zden ka癟 zamand覺r akl覺mda bir Grand Seiko alma fikri var. Sonu癟ta kaliteli bir i癟ilii ve mekanizmas覺 olan, g繹ze batmayan, sade bir saat.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj coparan » 07 Eki 2015, 16:32

konuyu bir nevi sosyal deney b璽b覺ndan yola 癟覺karak a癟m覺t覺m kendimide dahil ederek, imdiye kadarki yan覺tlara dayanarak u sonu癟lar 癟覺karabilirim:

- al覺nacak saat, sosyal 癟evre ve gelir seviyesine g繹re deiebiliyor.

- yaad覺覺m覺z toplumun sosyal g繹rg羹s羹 ve gelir g羹c羹, takaca覺m覺z saatin markas覺na ve bedeline etki edebiliyor. (hollandadaki toplu ta覺ma kullanan halk覺n al覺m g羹c羹yle T羹rkiye'deki halk覺n al覺m g羹c羹 gibi).

- her ne kadar "(kimse beni ilgilendirmez)" desede bir insan, mutlaka d覺 fakt繹rlerden etkilenebiliyor. Forumdaki al覺nan sat覺lan tercih edilen vs. konular覺ndan bile bu sonu癟 ortaya 癟覺k覺yor. 襤nsan yak覺n veya uzak 癟evresindeki sosyal ortama ayak uydurmaya 癟al覺t覺覺 s羹rece bu etkilenme olacakt覺r. 襤nsanlardan uzakta yaayan birisi illa PP, panerai vs. takmak i癟in 癟aba sarfetmez. Anlam覺da yoktur zaten.

- gelirine g繹re saat al覺m覺 yapmak uygun olmakla beraber, d羹羹k b羹t癟elerle de 癟ok 覺k saatler almak m羹mk羹n olabiliyor.

- Takt覺覺 saate g繹re 癟evresinden yada arkada grubundan muamele g繹ren birisi, o 癟evre ve arkadalar覺ndan m羹mk羹n olduunca uzak durmas覺 gerekiyor :lol: :lol: :roll: ;) , yada bu suni ortama ayak uydurarak bir t羹r g繹steri yar覺覺na girmi olabiliyorki, sonu yok bu iin.

ka癟覺rd覺覺m baka birey varm覺 bilmiyorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
coparan

Ya: 48
Kay覺t: 24 ub 2011, 19:24

Mesaj raven » 07 Eki 2015, 18:32

Coparan hepsini yakalamisin :D
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners