designer yazd覺:Bir insan覺n para biriktirerek, geceleyin r羹yalar覺na giren, almak i癟in heyecanland覺覺 saate kavuunca duyduu mutluluk. Paras覺yla alamayaca覺 hi癟birey olmayan insan覺n patek butiine girip y羹zeysel bir pazarl覺ktan sonra kredi kart覺na tek 癟ekim yap覺p alan insan覺n duyduu mutluluktan 癟ok daha fazla olduunu d羹羹n羹yorum. Kendimde ve bakalar覺nda da g繹zlemlediim izlenimlerim bu y繹nde.
Katiliyorum. Bu nedenle limited edition, 6 ay beklenir, o saat bulunmaz gibi ek konular cikiyor. Tabi bunlarin hepsi baya baya marketing, ben daha uretimden kalkmamis saatler arasinda bulunamayana raslamadim.
Arti toplu tasima sanirim bizim genel hayata yaklasimimizla ilgili bir konu. Mesela besiktasta otururken kadikoye gecmek icin karayolunu tercih etmenin herhangi mantikli aciklamasi yok, ayni sekilde maslak/trabyadan taksime giderken metroyu kullanmayana da cok akilli gozuyle bakmam.
Zaten NewYork dusunulurse, cogu arkadasimin arabasi bile yok, ozellikle manhattanda yasayanlarin. Ayni durum Londra icinde gecerli, basbakanin metrodaki resimlerini herkes gormustur.
Arti istanbul dunyadaki buyuk sehirler arasinda en guvenli olanlardan, brezilya ysa guney afrikada saat takmaya bile korkarim. Istanbulda Toplu tasima ile ilgili ciddi bir guvenlik sorunu da mevcut degil.
Yani uzun lafin kisasi, satin alma kararlari tabiki butceye gore verilir, ihtiyacla hobi arasinda tercih cok dogru degildir. Ihtiyclar ciktiktan sonra kalan miktarin degerlendirilmesi bana gore dogru yaklasim. saat de kesinlikle ihtiyac degil. Tabi genel olarak herkesin en temel amaci mutlu yasamak oldugundan, kendisini mutlu edecek hareketi yapmasi kisisel tercihtir, elestirilecek, konusulacak konusu yoktur.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...