TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj Shinigami » 05 Eki 2015, 11:08

En önemlisi, saati başkası için değil kendiniz için alıp kullandığınızı unutmamak lazım, ne taktığınız neye bindiğiniz çok önemli değil, hem kendiniz neyin ne olduğunu biliyorsunuz hemde nasıl mutlu oluyorsanız onu takıyorsunuz.

Diğer türlü lüks arabaya binip sahte saat takmak veya metroya binip saatimi sahte zannederler diye düşünürseniz bu kendinize verdiğiniz değerin ne kadar düşük olduğunu gösterir. Benim düşüncelerim tabi bunlar herkes katılmayabilir.
En son Shinigami tarafından 05 Eki 2015, 11:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Shinigami

Mesaj Tgm » 05 Eki 2015, 11:35

Ben de genel görüşe katılıyorum. Yani saati (hobilerimizi) gelirden soyutlamalıyız.

Ama bir de şöyle bir şey var. Cebinde parası olmayan ya da ancak geçinebilen birisi ne kadar saatleri sevse de, merak etse de ya da bilgi sahibi olsa da saat alamaz. En asgari bir saat için 100 TL istense, o insan için o 100 TL nin büyük önemi vardır. Toparlarsam; hobi gelirden ve fiyattan bağımsızıdır. Ama birşeyi hobi olarak yapmak için, daha doğrusu hobi sahibi olmak için ilk önce belli bir gelir seviyesine sahip olmak gerekir bence.

Felsefe neden eski Yunan'da gelişti? Çünkü belli bir refah vardı. Herkesin karnı toktu :D
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj MertYe » 05 Eki 2015, 12:06

Bu arada bindiğim araba Renault Koleos arabayı bugün satmaya kalksam saatimin liste fiyatıyla neredeyse aynı seviyelerde bir fiyata satabilirim. Okulun shuttle servisleri olduğu için metrobüs, marmaray gibi toplu taşımayı çok sık kullanmıyorum ama arada biniyorum yine. UN'in heryerde çakması olduğu için sırıtmıyor belkide :D
En son MertYe tarafından 06 Eki 2015, 09:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj arasbasegmez » 05 Eki 2015, 12:13

benim cevabım ''rahatça ve çakmamı gibi can sıkıcı ithamlara maruz kalmadan saat takmak için ne yapmak gerekir?'' bu soru içindi. genellemeyi soruya göre yaptım ben ve milletimizin neler düşündüğünü sizde biliyorsunuz. forum üyelerinin böyle düşünmesi normal tabi ama soru forum içi üyelerinin değil dışarıdaki insanların ithamlarına yönelik.
Kullanıcı avatarı
arasbasegmez

Mesaj Baran » 05 Eki 2015, 12:49

Elalem ne düşünürse düşünsün sallama sen bak keyfine
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj MertYe » 05 Eki 2015, 15:05

Baran yazdı:Elalem ne düşünürse düşünsün sallama sen bak keyfine

Bu yoruma :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Cct » 05 Eki 2015, 15:51

Bende toplu taşımada lüks saat olayına hayran olanlardanım :D

Ne var toplu taşıma kullanmakta? Hala fakirlik göstergesi olarak görülüyor. Gün içerisindeki ulaşımlarımda arabayı bırakıp Tramvay, Otobüs, Metro kullanıyorum hep. Şimdiye kadar hiç saatlerime dikdik bakanda görmedim. Kim bilecek zaten Rolex'miş, Panerai'mış..

Otobüste takılmaz diyenler Paris Metro'sunu görsün derim, Baselworld gibi mübarek. Ne Lange'ler, Daytona'lar Master Ultra Thin'ler takmış bilekler tutuyor direkleri :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj platinum » 05 Eki 2015, 16:33

Önemli olan o saatin size yakışmasıdır.

Bayülgen'in anlattığı tipte bir adamsanız dünyanın en pahalı saatini takıyorda olsanız komik olursunuz sadece.

https://www.youtube.com/watch?v=T2Wx81gWr1A

Kolunuzda ki saatin işçiliğini, o saatin üretimi için harcanan emeğin ve mühendislik bilgisinin farkındaysanız o saat size yakışır.

Aynı şey mücevher ve diğer değerli eşyalar içinde geçerli.

Bakıyorsun pırlantadan anlamaz, altından anlamaz, üzerinde ki işçiliğin değerinden anlamaz ama sırf hava olsun diye çok pahalı mücevher kullanan bayanlarda antipatik gelir.

Tam tersi yine pırlantadan, altından, işçilikten anlamaz ama bunlardan gayet iyi anlayan, ne taşıdığını ve değerini bilen bir bayanın üzerinde güzel bir mücevher gördü mü, onu görmemişlikle suçlayan bayanda bana çok antipatik gelir.

Toparlarsak, anlamayan insanların sahip oldukları da antipatik gelir, sahip olamadıkları için başkalarının üzerinde yaptığı eleştirilerde antipatik gelir.

Anlayan, değerini bilen insanlara ise sahip oldukları yakışır.
Kullanıcı avatarı
platinum

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 245 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners